Cum pregatim friptura de miel si drobul ?

Anul acesta m-am hotarat sa fac friptura de miel si drob in spiritul sarbatorilor de Paste, nu am insa nici o reteta. Voi cum faceti friptura de miel sau drobul? Astept retete.
Propriile fapte te fac sa fii insemnat sau neinsemnat.
Noi
Raspunsuri

Carmen_Marieta spune:
Ica uite cum fac eu friptura de miel, sper sa te ajute..
Friptura de miel
1 pulpa de miel, 1 ceasca de unt, sare, 1/2 lamaie, 1/2 lingurita de boia dulce, piper boabe, apa calda
Pulpa de miel se freaca cu lamaia pe fiecare parte si se unge cu untul topit, apoi cu boia dulce de ardei. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se pune in tava cu apa calda si cateva boabe de piper. Forma se tine la cuptor o ora, dupa care se intoarce friptura si se stropeste cu sosul din tava. Se continua coacerea inca o ora. Se scoate cand s-a rumenit frumos si se serveste cu garnitura de salata verde si cartofi prajiti.


Carmen_Marieta spune:
Drob de miel
1/2 carne macra de miel, 1 ficat, 2 rinichi, 2 plamani, inima, 3 oua, 4 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de patrunjel verde tocat, sare, piper, prapurele de miel, 1 ceasca ulei
Se fierbe carnea de miel separat, se taie bucatele foarte mici si se amesteca cu maruntaiele de miel fierte, spalate in apa rece si tocate cu masina de tocat. Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se adauga peste ceapa si verdeata tocate marunt si calite putin in ulei. Se adauga si ouale batute bine. Prapurul se pune intr-o tava unsa bine, cu marginile iesite afara din forma. In prapur se pune amestecul facut mai inainte. Tava se da la cuptor si se coace la foc potrivit. Cand s-a rumenit usor, este gata. Se scoate din tava si se serveste rece, taiat felii, asezate pe frunze de salata verde. Daca organele de miel sunt prea mici, se poate completa cu pipote si ficatel de pui.


Carmen_Marieta spune:
Drob de miel 2
maruntaiele mielului (inima, ficat, rinichi), 6 oua, 3 legaturi de ceapa verde, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, 2 linguri smantana, 2 felii de paine, 1 ceasca lapte, sare, piper, pesmet (sau, daca se poate, prapur de miel. Acesta se curata si se spala foarte bine, se pune in tava de chec cu marginile afara, se pune compozitia de drob peste el si se impacheteaza)
Maruntaiele curatate si spalate bine se pun la fiert in apa cu sare. Se curata apa cu spumiera des. Se pun la fiert 3 oua, se fierb tari. Feliile de paine se inmoaie in lapte, se scurg bine. Ceapa verde, patrunjelul si mararul se toaca marunt. Maruntaiele fierte bine se lasa sa se raceasca si dupa aceea se dau prin masina de tocat impreuna cu feliile de paine. Se amesteca cu verdeata tocata. Separat, albusurile de la cele 3 oua ramase se bat spuma. Galbenusurile se adauga la compozitia facuta mai sus, se sareaza si se pipereaza, la sfarsit se pun si albusurile spuma. Se amesteca si compozitia rezultata se pune intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. Se da la cuptor pentru 40-45 min. Se scoate din tava si se taie felii dupa ce s-a racit.


Carmen_Marieta spune:
Drob de miel in aluat
Pentru umplutura: 1/2 kg maruntaie de miel, 1 lingura smantana, 2 oua, putin lapte, 1 felie de paine, marar, patrunjel, 1 legatura de ceapa verde, sare, piper. Pentru aluat: 150 g faina, 1 ou, unt pentru uns tava
Se face un aluat din ou si faina. Se intinde o foaieca pentru taitei si se pune intr-o forma unsa cu unt (poate fi o forma de cozonac), astfel incat foaia sa depaseasca un pic marginile formei. Umplutura se pregateste astfel: se pun maruntaiele la fiert, apoi se lasa la racit si se toaca cu masina de tocat carne. Se adauga ouale, smantana, felia de paine inmuiata in lapte si stoarsa, sarea, piperul. Se toaca ceapa, patrunjelul si mararul si se adauga in compozitie. Sa amesteca bine. Umplutura se pune in forma pregatita anterior, se intorc marginile de aluat si se impacheteaza compozitia. Se unge cu ou batut si se da la cuptor.


badjoke spune:
Si as mai adauga la cele spuse de Carmen_Marieta (pentru fantezie): In interiorul drobului poti sa pui un ou sau doua oua fierte, asa intregi inainte de a-l baga in cuptor. Cand il vei taia, feliile de drob se vor vedea frumos cu rondele de ou in interior.


claudia_a spune:
Eu am reteta mea de miel pe care o fac de ani buni si niciodata nu da gresss....
Cu o zi inainte despic pe o parte pulpa de pe os (ramane si osul, numai ca o desfac sa fie ca o foaie lunga de friptura si mai subtire sa se poata patrunde de arome)si o pun la macerat intr-o cratita sau tava mai inalta cu urmatorul amestec: 1 litru de vin negru sau roshu de tzara, o ceasca de ulei, o ceapa mare taiata solzi, usturoi taiat feliutze (nu pizat ca se oxideaza tot amestecul); carnea se freaca cu un amestec de delikat, cimbru, boia iute si dulce, piper verde macinat si se cresteaza cu cutitul sa se poata patrunde bine. Se pune pulpa unsa cu mirodeniile in zeama preparata, cat sa fie acoperita de zeama, se acopera cu un capac si se da la rece pana a doua zi cand se baga la cuptor, foc potrivit, se mai adauga din cand in cand vin pana se desprinde carnea de os; din cand in cand se mai intoarce carnea. Incercati si nu veti regreta!
Drobul de miel il fac asa:
maruntaiele 1,5-2 kg (ficat, limba, inima, rinichi, plamani - de oaie si/sau de porc) se fierb in apa cu sare; se scurge zeama, se dau prin masina de tocat si se amesteca cu 8-10 oua, marar 2 legaturi, patrunjel 1 legatura, ceapa verde vreo juma de kg sau 6-7 legaturi, sare sau delikat, piper verde macinat, boia dulce si iute si o ceasca de ulei; se unge o tava cu ulei, se pune prapurul de miel sau porc in tava cat sa o acopere si se pune compozitia inalta cam de 4-5 cm, se da la cuptor. Cand este aproape gata (pentru a avea un aspect mai placut) se mai bat 2 oua si se toarna deasupra, se da la cuptor pana se rumeneste! Pofta buna!
www.babiesonline.com/babies/i/ioana%5Fnasturica" target="_blank">Ioana nasturica
Noi si Ioana


daniella4 spune:
Am citit retele voastre cu mult interes, mai ales ca anul acesta e prima oara cand vreau sa fac friptura de miel (nu e preferata mea, dar am zis hai sa incerc).
Am insa o problema: cand am fost la cumparaturi n-am gasit in supermarket-ul de langa mine decat sfert anterior de miel, o chestie cu coaste, la care ma uit lung si dau din umeri.
Eu la cumparaturi nu mai ies pana dupa Pasti , ca nu mai rezist, animalul este in frigider, cum il fac friptura? Se poate face friptura? Nici n-am avut inca curajul sa-l despachetez, va rog ajutati-ma ca ma fac de cacao fata de toti.
Daniella, mama lu'Alexis



adrienne12 spune:
Draga mea, scoate oasele, curata totul de grasimi si pielite si daca nu iti ramin bucatele de friptura suficient de mari, scoate carnea cubuletze de 2 cm. Aceste cubulete marineaza-le in ce vrei tu 9reteta de mai su e buna dar poate fi si iaurt = mustar + zeama de lamiie, cimbru etc) si lasa-le cel putin 6 ore. Dupa care le pui in tava si le prajesti la cuptor sau pe tepuse si le faci la gratar (kebab). Eu am facut anul trecut frigarui de mile pe tepuse la musafiri si s-au batut pe ele.Ah, si din oase faci ciorba.


columbiana spune:
Daniella,
tai o jumatate de ceapa, 2-3 catei de usturoi,o felie de ardei, le calesti putin, pui bucatelele de carne, sare, piper si lasi sa fiarba la foc mic; cind e aproape gata arunci 1/2 cutie de coktail de legume, sau suc de rosii, sau 2 rosii curatate de pielita; la sfirsit amesteci 1/2 lingura faina sos de pe carne sau apa, mai pui 1/2 legatura de patrunjel; merge cu mamaliguta sau cu garnitura de cartofi naturi;
sau poti face ciorba de miel.
http://community.webshots.com/user/montrealpoze
