Ginger-ghimbir - cum il folosim?

Ginger-ghimbir - cum il folosim? | Autor: scumpioara

Link direct la acest mesaj

Marturisesc ca mama nu folosea acest condiment, iar eu habar nu am ce sa fac cu el. In schimb sotul meu il cumpara si tot spera sa il folosesc in mod corespunzator. Ma puteti ajuta cu idei? Cam in ce salate as putea sa il pun? Sau ce fripturi as putea condimenta? Sau ce as mai putea face cu el?
Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

foloseste-l ca e sanatos. pune-l oriunde pui ceapa de exemplu(dar nu obligatoriu). la ciorbe taiat fideluta sau razuit.la fripturi. la sosuri condimentate. merge bine cu legumele , cu carne , nu merge cu sosurile albe sau smantana ( asa am observat eu, poate tie iti plac alte combinatii ) . ghimbirul e folosit frecvent in mancarurile asiatice asa ca poate iti gasesti inspiratie in bucataria lor.
daca vrei un gust pronuntat il pui la sfarsit in mancare ,daca vrei aroma light il pui la inceput.
foloseste mai putin la inceput pana va obisnuiti cu gustul ( eu pun cam 1 ligurita la 2 portii de mancare ) dar poate vrei sa incepi de la 1/2 lingurita.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nella spune:

Ghimbirul se foloseste fregvent in retetele asiatice.
PUI ASIATIC
piept de pui cca 250 gr taiat bucatele mici
5,6 catei de usturoi taiati marunt
2,3lingurite sos de soia
1 lingurita cu varf cu amidon de porumb
2,3 ingurite cu ulei
1 lingurita de ghimbir taiat f. marunt
sare si piper dupa gust
Toate acestea se pun intr-un vas unde se lasa la macerat minim o ora,dupa care se prajeste in ulei bine incins.Atentie din cauza amidonului se poate prinde de tigaie .
se serveste cu orez si legume.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scumpioara spune:

Hotarat lucru, site-ul acesta este absolut minunat! Va multumesc mult pentru raspunsuri, nici nu ma asteptam, sunteti tare scumpe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micalondra spune:

Eu si sotul obisnuim sa ne preparam o cana de lapte cu miere si ghimbir praf. Depinde de cat vreti de dulce: eu prefer o lingura de miere la o cana de lapte, peste care pun un varf de cutit de ghimbir praf si amestec, apoi torn laptele. E si puternic afrodisiac ghimbirul. Mai exista in comert rahat amestecat prin ghimbir praf, la sectiunea de afrodisiace!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Fetelor, multumesc de idei!!!Am incercat prajitura si bautura cu lapte au fost super la gust

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/album?.dir=/fdd2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leah spune:

Dragelor,

Eu am vazut odata la emisiunea lui Jamie Olliver o reteta de Bere de Ghimbir, arata de fapt ca o limonada, mai mult, cu menta si lamaie. Numai ca n-am notat reteta si am uitat. Stiti cumva cum se face exact?

Leah

"I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I--
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference."(Robert Frost)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Ghimbir - un praf in placinta cu mere, combinat cu scortisoara si zahar oh, mama!

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Cuceririle lui Mamzel Zuluf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

va rog sa continuati aici: www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71148" target="_blank">ghimbir?

Roxana

Mergi la inceput