Care e termenul de depunere dosar pentru CIC??

Care e termenul de depunere dosar pentru CIC?? | Autor: kikiriki

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,
am nascut pe 20 februarie 2006 o minunatie de fetita si sunt in concediu de maternitate din 23 ianuarie 2006.

M-am cam speriat cand am auzit de la cineva care imi spunea de termenul de depunere al dosarului pentru CIC si am intrat in panica pentru ca nu stiu exact care este acesta.
Este de 60 zile lucratoare de la data nasterii copilului sau de la data terminarii concediului de maternitate???
Cine ma poate ajuta cu un raspuns??
Si care sunt actele care trebuie sa le adun pentru dosar?
Eu locuiesc in sectorul 3. Unde trebuie mers sa depun dosarul pentru CIC???

Kikiriki si Luana
poze Luana

Kikiriki

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kikiriki spune:

Chiar nu stie nimeni sa imi raspunda la intrebarea legata de termenul limita????

Kikiriki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madade spune:

Eu stiu de 60 zile calendaristice de la incheierea concediului de maternitate.

In nici un caz de la nastere, eu am nascut in octombrie si am depus dosarul saptamana trecuta...

Mergi la inceput

Madade, merci de raspuns....se pare ca asa este....60 de la terminare concediu maternitate.....
Si dosarul ce a continut??? In cat timp afli raspunsul???
Unde l-ai depus?? In sectorul unde locuiesti???

Kikiriki si Luana

Kikiriki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

OU 148 / 2005:
"Art. 10. - (1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonantă de urgentă, reprezentând indemnizatie si stimulent, se cuvin si se plătesc după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate si plata indemnizatiei aferente, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată; [...]
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situații, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusă peste termenele prevăzute la lit. a) [...]."
Cererea o depui la Serviciul Asistenta Sociala (parca asa ii zice) al Primariei sect. 3. Asta vine pe Str 1 Decembrie 1918 nu stiu ce nr (in spatele ptei Minis).
Ce contine dosarul poti gasi chiar printre subiectele "lipicioase" : http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65250
Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

kikiriki, scuze ca iti invadez subiectul, dar "profit" de bunavointa ta si a lui rozi sa pun si eu aceeasi intrebare: care e termenul de depunere a dosarului in cazul incredintarii ? numai in baza sentintei definitive ???
multumesc mult, fetelor !!!

SARBATORI FERICITE !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Tot din OU 148/2005, acelasi art ca mai sus:
" c) începând cu data adopției, a instituirii tutelei, plasamentului sau încredințării, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data la care s-au aprobat ori, după caz, s-au instituit măsurile de protecție a copilului; "
Atata scrie... acum ne-ar putea ajuta un jurist/avocat cu notiunile.
Deci care se considera a fi "data aprobarii incredintarii"? Data cand a avut loc infatisarea, data cand s-a comunicat hotararea sau data cand aceasta hotarare a ramas definitiva? Tare mi-e teama ca ultima varianta... Desi nu e corect!

Mergi la inceput

Rozi, merci mult de raspuns!! Stiam eu ca tu esti pana la urma cea care ma va lamuri!!!

Kikiriki si Luana

Kikiriki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

rozi, multumesc mult de raspuns... si mie mi'e teama ca e vorba de data definitivarii hotaririi... si clar ca nu e corect, dar .. multe lucruri din pacate nu sunt corecte in toata chestia asta. important e ca e copilul acasa... ne descurcam noi... ar fi totusi interesant de aflat ce si cum...

Mergi la inceput