prajitura cu capsuni congelate?

prajitura cu capsuni congelate? | Autor: ardeiash

Link direct la acest mesaj

fetelor , va rog.... am cumparat o ladita cu capsuni si intr-o inspiratiune de moment... ca sa nu se strice... am bagat capsunile la congelator... in afara de inghetata... nu stiu sa fac nimic cu ele. stiti vreo reteta buna.... nu puteam sa le las... saracutele! si nici nu puteam sa nu le cumpar!!!!!! )
(le-am cumparat mai ieftin )

s-auzim numai de bine! si

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

poti face cheesecake, e superba prajitura si foarte usoara.
poti face spuma de capsuni (albuse batute spuma teapana cu zahar si apoi amestecate cu capsunile decongelate si scurse bine).
poti face tarta cu capsuni - nu arata chiar asa nemaipomenit ca cea cu fructe proaspete dar e tare buna!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

Nu prea le am eu cu retetele(stau ffff.prost la capitolul asta),insa ce vroiam sa-ti spun este ca dupa ce le dezgheti sa le lasi cat mai mult timp la scurs,ca sa nu iti lase apa in prajitura.

Flori
Noi

Mergi la inceput

aici ai cea mai usoara reteta de cheesecake rece, fara cuptor:
Blat: 200g biscuiti digestivi se zdrobesc si se amesteca cu 3 linguri de zahar, 100g unt topit si ceva esente daca va plac (eu pun de migdale). acest amestec se preseaza pe fundul unei forme cu bordul detasabil intr-un strat de 1-2cm si se pune la frigider.
Crema: 500g brinza de vaci sau 2 cutii brinza fagaras (din cea cu smintina) se amesteca cu 3-4 linguri de zahar, un plic zahar vanilat, 400 g fructe moi (este excelenta cu piersici, caise, capsuni si mai ales cu fructe de padure, inclusiv cele congelate). la acest amestec se mai adauga un plic gelatina dizolvata in 3 linguri de suc sau apa. crema se toarna peste stratul de biscuiti si se lasa 4-5 ore la frigider pina se intareste. se orneaza cu fructe intregi.
http://forum.desprecopii.com/forum/portal.asp?ContentID=591&CategoryID=150 - aici ai inca o reteta de prajitura cu capsuni, iar in arhiva mai sunt cateva.
Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

ce idee buna mi-ai dat roxana cu spuma de capsuni
chiar ieri ma uitasem in lada frigorifica si mai aveam o punga de capsuni si nu stiam ce sa fac cu ele.. parca de praji imi era cam lene
le-am scos deja la decongelat

------------------------
Louisea si Bandit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

mumtumesc rozanaz pentru reteta: pare buna si gustoasa... cum zice baietelul meu .. am sa o incerc. la fel de buna de incercat pare si tarta din link-ul pe care mi l-ai dat... dar eu am gasit pliculete mici de gelatina.. cred ca este praf.... care este echivalentul a 3 foi de gelatina? linkul care este in reteta tarta de capsuni nu functioneaza... scrie undeva ca trebuie sa "raportez" ...

nici nu stiam ca exista carte de bucate pe dc.. acum o vad intaiasi data si pt prima oara... si sunt tare mirata ca e scris in stanga sus ... CARTE DE BUCATE.... mai sa fie... trebuie sa-mi pun ochelarii ...

multumesc si celorlate fete ce mi-au raspuns. intr-adevar.... buna idee sa scurg capsunile... nici asta nu mi-a dat prin cap...

Mergi la inceput

scuze ca raspund asa tarziu, am pierdut subiectul din vedere. eu de obicei folosesc un plic de gelatina pentru orice prajitura...singura exceptie fiind tortul diplomat, dar acolo e liantul de baza. ai facut vreuna dintre retete?
cat despre cartea de bucate...omul cat traieste vede lucruri noi!
Louisea, imi pare bine ca ti-am adus aminte de spuma de capsuni! cum a iesit? ati devorat-o in timp record?

Roxana

Mergi la inceput

am facut spuma de capsuni.... si voi face si cake-ul.... imediat dupa ce termin curatenia... si postul... ca cica tin post acum....
merci si un paste fericit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

eu am facut o reteta de la deserturile nataliei, dar nu cu capsuni, cu zmeura si iaurt, delicioasa!

philip&andreea
copilasi dragalasi

Mergi la inceput

unde anume este? ssau saca o ai la indemana.. poate o "pui" aici. merci

Mergi la inceput

o gasesti aici: www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=73937" target="_blank">deserturile nataliei

Roxana

Mergi la inceput