PRO sau CONTRA AVORT???!!!

PRO sau CONTRA AVORT???!!! | Autor: aniem

Link direct la acest mesaj

Buna, fetelor!
din pacate sunt multe fete care avorteaza. Nu stiu cum de nu-si dau seama de crima pe care o fac, in fine, nu vreau sa le judec. Eu sunt total impotriva avortului, chiar si in cazul in care medicul spune ca ar reprezenta un pericol de moarte pentru mama daca ea nu face avort. Si sunt de aceasta parere, pentru ca stiu pe cineva careia i s-a spus ca s-ar putea sa i se nasca copilul handicapat, sau sa aiba complicatii si ca avortul ar fi o solutie...... si pana la urma s-a nascut un copilas sanatos, care are acum 15 ani.ARE DUMNEZEU GRIJA DE TOATE!!!!!!Voi ce credeti? Ati fi intr-o dilema, in cazul in care v-ar spune medicul ca un copil ar reprezenta un pericol pentru viata voastra, sau nu ati sta pe ganduri si ati lasa totul pe mana lui Dumnezeu?

Pupici pentru mamici si pentru viitoarele mamici!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Imi pare rau,dar cred ca e nepotrivit acest subiect.A mai fost discutat si rasdiscutat pe forum si s-au iscat numai certuri si jigniri nejustificate !!!!
Sanatate maxima,Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Draga mea Ani,

sunt doua probleme distincte:
1. avort la cerere si 2. avort necesar pentru mama (adica cand doctorul decide ca acest copil prezinta malformatii congenitale, atunci cand exista anumite probleme de natura interna a femeii: chisturi foarte mari, fibrom, rani urate pe uter, si in general ceva ce ar pune in pericol atat viata mamei cat si al copilului....)

Privind prima varianta cu avortul la cerere eu nici nu pot pronunta aceste cuvinte....SUNT TOTAL IMPOTRIVA ACESTEI FORME DE CRIMA !
Exista atatea metode de contraceptie, ioncat mi-e sila sa cred ca nu isi pot permite nici macar un prezervativ de la chiosc de 1.500 lei......e culmea prostiei sa ramai insarcinata neglijent si sa ti se para ceva firesc sa faci un avort! Nu am sa pot intelege niciodata aceste femei iresponsabile si lipsite de inima!
Cam asta e parerea mea.....cu a doua varianta sunt de acord cand se decide de catre mai multi medici intreruperea acestei sarcini cu probleme!

Dumnezeu ne-a dat aici sa dam viata si nu sa o luam.

Clar sunt CONTRA AVORT!
Cine face un avort la cerere sa-i fie rusine si sa se roage indelung la Dumnezeu sa aiba grija de sufletul ei bolnav si de sufletelul mic care s-a stins din viata!
Imi pare rau daca sunteti de alta rarere, dar asa cred eu si nimni nu-mi poate schimba parerea aceasta!

Sa ne rugam la Dumnezeu si noi sa facme un ingeras, pe care cu siguranta il vom pretui ca pe un dar divin!

O viitoare burtica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Ne aflam pe forumum "Asteptand un copilas in viata noastra!" discutam zilnic despre zile de intarziere,temperaturi,ceaiuri de fixat sarcina...este evident ca toate fetele de aici suntem impotriva avortului la cerere !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaDo spune:

Draga mea,
depinde de la caz la caz.
Daca e o problema majora nu e deloc bine sa mergi cu "roata norocului" dind nastere unui suflet care va fi chinuit tot restul vietii.
Am un caz in care mama a insistat si a purtat sarcina 9 luni, dupa care, la 3 zile de la nastere fetita a murit.Gindeste-te ce inseamna sa nu tii cont de sfatul medicului si sa ignori problemele de sanatate atit ale mamei cit si a fatului.
Este groaznic prin ce a trecut aceasta fata care si-a dorit enorm un al doilea copil, bucurindu-se cu intreaga familie ...pina la un anumit punct..............
Condamn avortul in general - cind femeia este iresponsabila si nu-si controleaza propria viata, condamn si mamele care dau nastere unui copil pe care nu si-l doresc deloc DOAR PENTRU CA S-A INTIMPLAT DIN GRESEALA, iar acel suflet nevinovat nu va fi niciodata crescut cu caldura si dragoste DEPLINA, fiind toata viata lui o "greseala".
Asta e parerea mea......Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Mariaa sunt de acord cu tine cred ca acest subiect e forte delicat , fiecare persoana(cuplu) trebuie sa ia singur o decizie si nu ne putem noi opune unei astfel de decizii.Toate care suntem pe acest forum ne dorim un bb si prin urmare nu prea le intelegem pe cele care iau aceasta decizie dar trebuie sa le intelegem ca toate au un motiv si hotararea este a lor.

Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiVa spune:

Sunt de acord cu Maria si cu Cris si in plus mai pot sa spun ca in tara noastra mai exista si problema unui inalt grad de incultura sexuala sa-i zic, care duce la "ingrosarea" randurilor femeilor cu avort la cerere.

angi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Avort?Nici nu vreau sa aud de asa ceva!Eu am asteptat 5 ani sa o am pe Simona si doar prin FIV am reusit.Ii multumesc lui Dumnezeu ca m-a ajutat macar in ceasul din urma...Eu le condamn pe toate care fac avort si cred ca toate fetele de pe acest forum.Nu are ce cauta acest subiect aici!

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaela spune:

O cunostinta a mea s-a incapatanat sa pastreze copilul desi medicul ii recomandase sa nu o faca datorita riscului de a vea probleme. Ea s-a rugat la Dumnezeu si a sperat sa aiba un copil normal. Dar nu s-a intamplat cum si-a dorit ea si noi ceilalti Asa ca Andrei s-a nascut cu probleme. El are mari probleme de vedere. A facut in afara operatie de refacere a cristalinului. Pentru aceasta a fost nevoie de multi bani, stransi in urama unui apel umanitar), dar problema nu s-a rezolvat inca. Mai are inca nevoie de interventii care nu se pot face in tara. El are acum 4 ani inca nu vede, si in afara de asta nu poate merge si are multe alte probleme.
Nu stiu prea multe amanunte pentru ca crede-ma ca imi era nu stiu cum sa discut problemele copilului si cand ne vedeam il tratam ca un copil absolut normal. Eu personal ma rugam la Dumnezeu sa aiba grija de al si sa fereasca alte mame de asemenea necaz. Eu stiu foarte bine ca ei isi dorsc foarte mult acum ca copilul lor sa fie normal, dar asta nu se poate din pacate. Il iubesc foarte mult pe copil asa cum este el si ar da orice ca copilasul lor sa fie la fel ca toti ceilalti. In conditiile astea crezi ca se merita sa risti sa nasti un copil chinuit o viata intreaga?
Eu sincer cred ca nu. Nu stiu daca gresesc sau nu, dar asa gandesc. Stiu multe mame care au copii cu probleme si credeti-ma ca nimeni nu poate alina durerea din sufletul lor. Asa ca atunci cand medicii iti spun ca sunt riscuri trebuie sa te gandesti de sute de milioane de ori ca poti fi una dintre acele mame, iar copilul tau poate trai cu prbleme o viata intreaga.

quote:
Initial creeata de aniem

Buna, fetelor!
din pacate sunt multe fete care avorteaza. Nu stiu cum de nu-si dau seama de crima pe care o fac, in fine, nu vreau sa le judec. Eu sunt total impotriva avortului, chiar si in cazul in care medicul spune ca ar reprezenta un pericol de moarte pentru mama daca ea nu face avort. Si sunt de aceasta parere, pentru ca stiu pe cineva careia i s-a spus ca s-ar putea sa i se nasca copilul handicapat, sau sa aiba complicatii si ca avortul ar fi o solutie...... si pana la urma s-a nascut un copilas sanatos, care are acum 15 ani.ARE DUMNEZEU GRIJA DE TOATE!!!!!!Voi ce credeti? Ati fi intr-o dilema, in cazul in care v-ar spune medicul ca un copil ar reprezenta un pericol pentru viata voastra, sau nu ati sta pe ganduri si ati lasa totul pe mana lui Dumnezeu?

Pupici pentru mamici si pentru viitoarele mamici!!!!

aniem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Parerea mea, daca o vrea cineva este ca subiectul asta nu are ce cauta pe "Asteptīnd un īngeras in viata noastra" si mai am o parere, ca fiecare femeie are dreptul suprem sa decida ce se intampla cu corpul ei, si sa ia hotarīri privitoare la viata ei si a unui copil pe care nu poate sa-l creasca, decīt sa-l lase sa-l creasca Dumnezeu, Doamne iarta-ma.

Corinna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Nu vad ce rost are topicul asta, un avort la cerere nu e rezultatul unei dezbateri publice, e o chestiune pur personala. Nu cred ca cineva s-ar putea considera incurajat(a) sa faca avort daca parerile de aici ar fi favorabile si, la fel, n-ar impiedica pe nimeni sa-l faca daca parerile sint impotriva.
Singurul rezultat (fiindca vad ca sint mai multe pareri impotriva) e sa le facem pe "celelalte" sa se simta prost - ceea ce chiar nu vad la ce ar folosi. Doar daca isi imagineaza cineva ca un avort produce o stare de incintare maxima, care trebuie "ajustata" pe forum.
Altfel, doar ca actiune de "a da cu pietre", nu stiu daca nu-i la fel de "de condamnat".
Si ca tot vorbim de Dumnezeu - cind a spus El, dati cu pietre fetelor, mai ales in cineva care-i deja la pamint?

Mergi la inceput