Reteta cu anghinare

Reteta cu anghinare | Autor: kisstherain999

Link direct la acest mesaj

Am primit 3 anghinare proaspete si nu stiu ce sa fac cu ele.
Cine mi le-a dat mi-a zis ca le pot face cu orez, dar fara alte explicatii.
Ma puteti ajuta cu cateva idei?

kiss

"Nu fi trist daca nu ai fost remarcat. Fii trist daca n-ai facut ceva remarcabil." Confucius

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana_m spune:

Sunt foarte bune, prajite in ulei de masline . Un deliciu ! Cureti primele petale cam sa iti ramana jumatate , iar apoi le tai in 2 si le prajesti la foc mic cu capac . Eu fac asa saptamanal .

Ana si bb Clara Francesca
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_m2005/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kisstherain999 spune:

Multumesc Ana!

Se consuma si cozile? (sunt destul de lungi si groase)

kiss

"Nu fi trist daca nu ai fost remarcat. Fii trist daca n-ai facut ceva remarcabil." Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

daca nu sunt prea amare si tari, da, dar se curata bine daca au pete negre

se mai pot si fierbe bine, si apoi minca asa, cu ceva sos gen maioneza

" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Cind ii cureti rupi frunzele externe care sunt dure pina cind ajungi la frunze mai fragede), apoi ii tai virful de-a latul si apoi in tai in 2 pe lungime cu tulpina cu tot. Tulpina o tai sa ramina cam 6 cm de la "floare" si o cureti cu ustensila de curatat cartofi si morcovi pornind de la "floare" in jos in lungimea tulpinitei ramase. Freci anghinarea cu lamiie ( o jumatate de lamiie) si apoi o pui in castron cu apa si felii de lamiie ca sa nu se innegreasca si sa nu te patezi pe miini. Nu uita sa o cureti in mijloc, e ca o floare care are niste firicele inauntru ... daca nu tai anghinarea in 2 ca sa iti fie usor sa gasesti firicelele ...introduci o lingurita sau ustensila pt "scobit" eu am un bat cu o semisfera pt scobit legumele cind le umplu.
Acum poti sa o prajesti in ulei de masline cum zice Ana_m, tinind anghinarea cu codita in sus si florile in jos , in mult ulei pina se deschide ca un trandafir, dar pt asta tb sa o bati de masa tinind de codita si cu floarea in jos pina cind frunzele se indeparteaza si anghinarea arata ca un trandafir deschis... Tot asa deschisa ca o flaore, unsa cu ulei putin si inauntru ii bagi un catel de usturoi se poate pune "in picioare- cu floarea in sus " pe gratar si se coace ( pe jar), e gata cind incepe sa scoata niste sunete ca un cotcadacit de gaina , frunzele externe arse se arunca .Tot cu ea intreaga sau taiata felii ( ca pepenele ) o treci prin aluat ca de clatite si o prajesti in ulei.
Sau poti taia anghinarea ca pe ceapa "solzisori " julien cred ca se zice .. sper ca nu am zis si scris o bazaconie... pe care ii fierbi putin in apa sarata si cu felii de lamiie si apoi ii prajesti in putin ulei ...si cu ei apoi amestecati cu sunca maruntita sau mortadela poti sa umpli clatite sau lasagna pe care sa le faci la cuptor cu ceva sos beshamel si parmezan ras .Poti face risotto ( deci CU orez ).
Sau tot doar taiati in 2 se fierb in apa cu sare si lamiie, se scurg si se pun in tava unsa , se adauga :menta , patrunjel, usturoi ( eu il pun mereu catelul de usturoi intreg, adica imbracat si doar putin strivit .. sa lase gust dar sa nu iti faca rau la stomnac si sa nu mirosi a usturoi), brinza rasa si putin pesmet si la cuptor sa se gratineze.



Cristina

una.. alta...


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

pane is taaare bune!
asa cum zice Crista mai sus.
eu mai fac placinta, e tare buna!
se curata bine anghinarea de tulpini si de frunzele externe tari, se taie apoi felii subtirele. se face un aluat de tarta fraged 9ca pentru quiche) sau se poate folosi aluat foetaj gata preparat. se ia o forma rotunda de 28-30cm, se intinde foaie de aluat mai mare decat forma cu care se tapeteaza inclusiv peretii. se taie excesul de aluat lasand cam 1cm in sus.
se aseaza peste aluat feliile subtiri de anghinare si deasupra se toarna un amestec de 5 oua, 300ml smantana, 250g cascaval ras, sare, piper, sunca daca vrei. se da la cuptor pentru 40-45 de minute, pana e aurie deasupra. se serveste si calda si rece. este excelenta ca aperitiv!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

eu am mancat-o murata si in salata(fiarta)cu dressing

babirusa si Alexandra(14 oct.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kisstherain999 spune:

Multumesc fetelor

Am facut anghinare prajita, dar cred ca am gresit ceva pt ca au iesit cam tari. Cred ca trebuia sa tai mai mult din varfuri (am taiat cam o treime)sau poate au fost batrane?
Am putut manca coditele si cam 2 cm din baza. Seamana la gust cu varza de bruxeles (sau cum se scrie)

kiss

"Nu fi trist daca nu ai fost remarcat. Fii trist daca n-ai facut ceva remarcabil." Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Fetelor pe pagina www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=6435" target="_blank">asta e o reteta de anghinare prajita in ulei "alla giudia " importante sunt pozele ... caci arata exact cum se curata ... acolo unde sunt cauratati inainte de a fii aruncati in ulei se vede clar ca le-a taiat si din virf. Se prajesc la foc mic pina sunt rumeniti si zice ca se deschid ca o floare ... dar secretul e sa ii bati de masa cu floarea in jos tinind de coada pina se mai dechid ei putin... Eu sper ca nimeni nu o sa considere reclama o paginuta in care iti arata cum se curata o planta care in Ro pina acum citiva ani nu era chiar asa cunoscuta...cind zic cunoscuta ma refer ca nu o gaseam in magazine ... adica cel putin eu nu am mai mincat pina sa ajung aici ..
Kiss.. ma gindesc ca poate erau "cam batrini" ... adica petalele klor tb sa fie tari si lucioase, sa NU fie elastice ci sa se rupa ...


Cristina

una.. alta...


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Iahnie de anghinare

15 bulbi (receptaculi florali) de anghinare, proaspeți su conservați,400 g carne (pulpă, mușchi),100 g grăsime,
o ceapă albă mijlocie, o linguriță făină,
sare, mirodenii

Preparare: Se curăță receptaculii florali de anghinare, se taie în patru și se pun în apă cu câteva felii de lămâie. Se taie carnea bucăți mici și se călește împreună cu ceapa tăiată mărunt. După rumenirea cepei se adaugă receptaculii florali, o lingură de făină, sare, piper și apă fierbinte cât să acopere conținutul. Se continuă fierberea la foc moderat paria când sosul capătă consistență. Se consumă fierbinte.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Anghinare umpluta cu legume

15-20 bulbi de anghinare,proaspeți sau conservați,
100 g mazăre, proaspătă sau conservată,
3 morcovi, 6 cepe mic albe,
6 jumătate lămâie,o legătură mică de pătrunjel,
sare, untdelemn de măsline

Preparare: Se spală receptaculii florali cu apă rece, se scurg și se așează într-un vas cu puțin untdelemn.

Morcovii, fierți, se toacă mărunt și se amestecă în mazărea conservată, care a fost trecută printr-un jet de apă rece. Cu acest amestec se umplu receptaculii. Printre ei se adaugă sare, suc de lămâie și puțină apă fiartă și se fierbe la foc mic. Preparatul se consumă rece.

Mergi la inceput