voi cum ati reactiona?

voi cum ati reactiona? | Autor: ANDRUSHKA

Link direct la acest mesaj

Ieri am avut o zi groaznica....
Mai intai, de vreo saptamana nu avem caldura in toata casa, asa ca aplicam metoda " o haina in plus" invatata de la Vacaroiu, chiar daca prietenul meu, polonez fiind, nu cunoaste persoana... De aceea am si racit groaznic, ieri am plecat ,mai devreme de la servici, am anulat niste cursuri la care trebuia sa merg... nu ma gandeam decat ce bine va fi cand ajung acasa, un ceai, infofolit in patura si stat la televizor toata seara, eventual somn... Dar cand ajung acasa, sotzul, ma rog, viitorul, imi spune ca prietenul lui din Chicago si prietena acestuia tocmai ne vor face o vizita . Imi spusese el ceva, dar n-a mentionat azi, maine, saptamana viitoare sau la anul. Au venit tipii, prietenul meu le arata casuta noastra noua, tipa intra in dormitorul meu si-si lasa geanta de voiaj si haina, le ofer o cafea, ne cerem scuze ca nu avem caldura , iar afara tocmai a nins. eu eram mucioasa, stranutam la fiecare minut, conversatie nu prea faceam ca ei nu stiau engleza ( erau slovaci). Ma gandeam ca astia au venit sa stea la noi, dar unde sa-i culc? A treia camera era aproape goala, n-am avut timp nici sa despachetam tot, nu avem pat, decat o saltea...ma intrebam ce e in capul prietenului meu, as fi vrut sa-l iau deoparte si sa discutam, dar nu voiam sa-l fac sa se simta prost. Incercam sa salvez aparentele, dar imi venea sa pleznesc de nervi. N-am zis nimic nici cand tipul a decretat ca va gati pentru noi in seara aia, au inceput amandoi sa rascoleasca prin bucatarie si frigider, nu gaseau piperul si pana sa ajung eu sa le arat tipa era deja jumate in dulapul meu... Acum o inteleg pe mama cand reactiona cand cineva se amesteca in oalele ei... Frate, esti musafir, stai in banca ta! Nu-mi ardea de loc de mancare dar am zis sa nu le stric cheful, le-am multumit, am zis ca trebuie sa fac un dus si -mi luam lucruri din dulap, tipa tocmai a intrat peste in mine in dormitor si zice" A, poti sa stai, daca vrei..." Gafa dupa gafa, imi venea sa plang. Prietenul meu a vazut ca politetea mea e numai de fatada, ma tot lua cu lugu-lugu, dar imi venea sa-l mananc cu fulgi cu tot. pana la urma m-am scuzat ca nu ma simt bine, am luat medicamente si trebuie sa dorm. Nu mi sa- parut ca am procedat corect, dar... Cum trebuia sa reactionez?? Si acum ma preocupa mai mult cum sa-i spun si sub ce forma prietenului meu ca m-a deranjat teribil faza, ca trebuia sa discutam dinainte, ca acum nu era momentul...Pe el il condider in primil rand vinovat de toata situatia, eu m-am simtit ca dracu', am fost o gazda oribila, dar nu din vina mea, ei pana la urma n-au avut decat vina ca au calcat numai in strachini... Acum o inteleg pe mama care il cicalea toata ziua la cap pe tata, care, desi un om f de treaba ( ca si al meu sotz) uneori il lua valul si facea numai prostii.. N-am vut sa fac pe nevasta si pe cea care tine fraul, dar se pare ca... daca macar stiam din timp, puteam sa aranjam impreuna ceva, sa facem un plan... Ce ziceti fetelor? Voi cum ati scos-o la capat cu sotii vostri?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Trebuia sa mergi la culcare mai repede, inainte sa te enervezi :)
Iar cu "jumatatea" discuta pe larg si in amanunt de indata ce scapi de musafiri si ti-au trecut si nervii, ca sa aveti sanse sa puneti la cale o "procedura" de primit musafiri (ex. x ore notice, etc..). Daca-l certi, nu cred ca rezultatul o sa fie prea constructiv - e doar o situatie noua si el nu s-a priceput sa-i faca fata - cel mai bine e o dicutie constructiva de genul "data viitoare o sa te rog sa-mi spui si mie.." etc..
Cit despre bagatul musafirilor in camara si-n frigider, si pe mine ma irita chestia asta, dar, daca esti cu toate pregatite n-or sa mai aiba prilejul sa se manifeste. Mai putin faza cu "poti sa stai".. nu prea am priceput-o.. adica poti sa stai la tine-n casa? :) propunere de replica: da, stiu ca pot sa stau, e casa mea! :) dar merci ca-mi dai voie (pe un ton glumet). O alta varianta la bagatul musafirilor in camara e sa-ti incrucisezi miinile si sa-i incurajezi sa le faca ei pe toate, ca uite ce bine se descurca, de parca ar fi la ei acasa.
Mai tine-ne la curent cu evolutia episodului/episoadelor urmatoare..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia spune:

Andrushka, subiectul initial, ca si celalalt (cu gelozia) a fost mutat la "Intr-unul sau doi.... mergem mai departe". Zic eu ca se incadreaza mai bine acolo...

Sa incerci sa-i multumesti pe toti... o tentativa ce se va dovedi imposibil de finalizat.
Lidia

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Lidia

Mergi la inceput