Obiectul preferat ,as vrea sa-l uite !
Raspunsuri - Pagina 2
Principesa spune:
Cristina, ai dreptate. La un moment e bine cand copiii interiorizeaza sursa de securizare si comfort, adica ei singuri se pot autosecuriza. In general acest lucru se intampla, dar in ritmul lui.
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
Durerea este inevitabila dar suferinta este optionala
redi spune:
Aici la gradinita cand ajing dimineata isi pun obiectul preferat intr-o ladita , toti , si il recupera inainte de a pleca acasa . Numai ca il stiu ei ca e acolo si atat , nu le permite sa-l tina mereu , decat la siesta de amiaza .
Principesa , copilul meu nu-si da seama sau nu stie inca sa-mi spuna ce simte fata de perina si cand am plecat a fost mic nici nu-si aduce aminte ca a stat cu bunicii atata .Insa le duce dorul tare .
Nu vreau sa-l despart brusc de perina lui dar ma intreb si eu daca nu ar fi timpul sa il invat ca nu numai prin ea poate simti siguranta cand eu nu sunt cu el ;
Nu stiu daca el constientizeza ca in lipsa mea are perina , vorbesc cu el mult dar nu spune nimic care sa- mi dea o idee .In momentele de tandrete cu perina lui se vede bine ca o iubeste si acele momente sunt mai dese si mai puternice cand nu sunt cu el .Fiind o fire introvertita si timida ,si iubind asa mult perina , nu se izoleaza in lumea lui ? Nu se simte "parasit" si frustrat ?
Deocamdata el nu-mi raspunde la nici o intrebare pe care as vrea sa o lamuresc .Bineinteles ca nu il voi desparti de ea pana nu o va face el singur ,dar vreau sa-l ajut ,poate sufera undeva in profunzime si nu-mi dau seama .
Happiness_4_us spune:
Nu cred ca ai de ce sa te ingrijorezi. Sunt convinsa ca fiecare dintre noi, in copilarie, am avut un obiect preferat. lasa copilul in pace sa se bucure in liniste.
Nana Motoc
Fotografii cu noi
RaluD spune:
Cand eram mica-mica, iubeam o caciulita.
Mi-a ascuns-o mama, ca stateam tot timpul cu ea pe cap, iarna, vara si nu mai rezista biata femeie.
Si acum tin minte cat am suferit. Nu am plans rau, dar ma jeleam continuu, asa ca s-a facut ca o gaseste si mi-a dat-o inapoi.
Cu timpul, am renuntat singura la ea.
Lasa-l asa, ca nu-i face nici un rau. Multi copilasi se ataseaza de cate o chestie.
Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina
Principesa spune:
Redi, singurul mod in care cred eu ca poti sa ajuti copilul sa invete autosecurizarea este fiind empatica si disponibila fata de nevoile lui si dezvoltandu-i o buna imagine de sine, gasind echilibrul intre a-l proteja si a-l incuraja sa exploreze mediul si sa se distanteze de tine.
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
Durerea este inevitabila dar suferinta este optionala
redi spune:
Dragi mamici sunt de acord cu voi sa-l las cu perinuta lui, oricum mi-e mila sa-l despart .
Dar nu stiu cum il afecteaza si cat acest atasament de un lucru .
Cum am mai spus vreau sa stiu daca e o suferinta a lui ascunsa sau nu .Si e baiat care ar trebui sa devina un barbat sigur pe sine nu sa doarma cu perina din copilarie in loc de altceva
ancamironiuc spune:
DRAGA REDI,
si noi avem un obiect preferat, de fapt vreo patru care au in comun acelasi lucru: funde si fundite. Copilul meu nu doarme fara un pui rupt si vai de el, desi are saci de jucarii mult mai frumoase si fara o patura cu...funde bineinteles. Nu am reusit sa imi dau seama cat de importante sunt pentru el pana cand, o prietena, psiholog, mi-a explicat ce inseamna pentru el. Am sa incerc sa iti explic si tie...
Aceste obiecte, patura, fata de perna, funde ...orice, sunt obiectul de "tranzitie" al copilului. Copii nu stiu ce se intampla dupa ce adorm iar acel obiect reprezinta legatura dintre copil si mama pe timpul noptii. Copii cred ca noaptea mama dispare iar acel obiect il leaga de ea... Mi s-a spus ca este un soc pentru copil sa fie despartit de acest obiect. Eu am facut din ele "obiecte de cult"!!!! Sunt terorizata de pierderea puiului sau sa nu cumva sa il uit acasa cand plecam undeva. Nu este bine sa ii negi acet obiect, va renunta singur cand va fi cazul.
Mama mea a avut tot o paturica preferata iar bunica mea, cand a implinit 5 ani a aruncat patura. Mama a plans o luna, noapte de noapte, dupa patura. Mi s-a spus ca este un lucru complet gresit.
Sper ca am reusit sa iti explic cum sta cu obiectul de tranzitie...cel putin asta am inteles eu!!!!
ANCA si EMA
ANCA si EMA
redi spune:
Va multumesc de sfaturi. Voi vedea peste cateva luni, daca tot asa continua sa fie atasat cred ca mergem si la un psiholog sa cerem o parere.
Mii usor sa il las cu perina dar ma intreb daca nu are legatura cu plecarea mea si nu as vrea sa ramana frustrat sau nu stiu cu ce fel de sentiment.In lipsa mea e mereu cu perinuta ,am sentimentul ca nu ar fi bine.
Poate totusi imi fac ganduri degeaba si ar fi bine sa fie asa .
Of , of , cand nu ai experienta , e de zece ori mai greu !
Cristina_C spune:
Vroiam doar sa va spun ca i-am dat lui Robert saculetul si suzeta in rucsac, dar nici nu s-a atins de ele - ii ajunge sa stie ca sunt acolo, la cuier. Si, ce-i mai important, sta la gradinita singur.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
fairy_adina spune:
Parerea mea este ca acesti copii au nevoie de muuuult mai multa afectiune decat marea majoritate. De aceea in loc sa te concentrezi asupra a cum sa il faci sa renunte la obiect, ar fi mai bine sa gasesti noi si noi mijloace (si timp) ca sa iti manifesti afectiunea fata de el.
www.claudiu-cioca.tk" target="_blank"> Claudiu Cioca-a inceput drumul spre Lumina
www.maria-ghinea.xhost.ro" target="_blank">O poveste care poate schimba viata unei fetite
Dragostea de Dumnezeu rezolva toate problemele