Am trecut in tabara gravidutzelor!!

Am trecut in tabara gravidutzelor!! | Autor: mitzura

Link direct la acest mesaj

Salutare!
Mi-am facut astazi testul si a iesit pozitiv! Asa ca vine bebe si pe la mine! Este prima oara cand mi se intampla desi imi doresc de mult timp.
Am si eu niste intrebari pentru voi (de fapt am o gramada de intrebari, dar pentru inceput ma rezum la trei):
1. unde ar trebui sa merg mai intai, la medicul de familie, sau la ginecolog, sau nu are importanta?
2. am pisica. O am de trei ani, e vaccinata, deparazitata, etc. si sunt foarte atenta cu igiena ei. Cred totusi ca ar trebui sa-mi fac un test de toxoplasmoza, nu-i asa? Daca, Doamne fereste, iese ca am virusul, se poate face tratament in timpul sarcinii fara sa afecteze copilul?
3. exista viitoare mamici din Sibiu, pe acest forum?
Va pup, Mitzura.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Reliana spune:

Mitzura, bine ai venit in rāndul gravidutzelor, te asteptam cu drag si in rāndul mamicilor!
Cāt despre medici nu cred ca are vreo importanta ordinea, important e sa mergi la ginecolog si sa-ti faci analizele cāt mai repede.
Despre pisica nu stiu ce sa-ti spun ca nu am avut si nici nu am, dar din cāte am auzit/citit ar trebui sa nu-i mai schimbi tu nisipul.

Sarcina usoara!

Tot ce-ti doresti se poate realiza, atunci cānd vrei cu adevarat!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=117&cid=16

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Suuuuuuuuuuuuuper!
Am tot urmarit evolutia lucrurilor de cand ai pus celalalt mesaj si m-am tot rugat sa fie bebe si la tine dar nu am zis nimic pana acum. O sa vezi ce fericire o sa fie pe voi cand o sa il aveti pebebic in brate: nu se compara cu nimic altceva din lumea asta.
Referitor la intrebari: mergi la medicul de familie sa te ia in evidenta si apoi la ginecolog si la analizele la care te va trimite medicul de familie. Cat despre pisica nu am, sora mea avea cand a ramas insarcinata, insa pana a nascut cineva din familie(inca nu stim cine) a facut-o sa dispara. Cel mai bine ar fi sa iti intrebi medicul.
Inca o data felicitari si nu ezita sa pui toate intrebarile care te framinta.

Anda si bebelusa Carina cea nazdravana
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

Bine ai venit in randul gravidutzelor!

Ma bucur tare pentru tine. Si eu sunt gravidutza dupa trei ani de asteptare si stiu ce fericire e la tine in suflet si in casa.

Referitor la pisica, iti spun ce am citit si eu. Exista pericolul sa iei toxoplasmoza de la caca de pisica, care toxoplasmoza pisisca o face de la carnea nefiarta. Asa ca trebuie sa iti faci testul care o sa arate daca ai avut (si atunci e OK ca esti imuna) sau daca ai acum (caz in care tre' sa tratezi). Intai fa-ti testul si apoi vezi ce tre' facut mai departe. Eu am un catelus si tot ma framant ce probleme pot aparea.

Multa, multa bafta in sarcina. Dumnezeu sa te ajute!

Incearca sa te relaxezi, sa dormi, sa nu te 'nervezi, sa mananci cat mai multe vitamine (din legume si fructe), lapte, carne (dar fiarta bine).

Oule sa nu le mananci crude sau nefierte bine (evita maioneza), legumele si fructele sa le speli bine, frisca congelata trebuie evitata, ca si branzeturile proaspete.

Pastile sa nu iei decat la prescrierea medicului si incearca sa gasesti un doctor cu care sa poti discuta orice.

In general, incearca sa nu te impacientezi cand ai vreo problema. Exista solutii aproape la orice.

Cu mult drag,

Criso sfatoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Mitzule bravo si felicitari, sa iti ajute Dumnezeu cu o sarcina usoara si un bebe sanatos, sa va bucurati de el si sa fiti fericiti!!!!

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Felicitari!
Sa ai o sarcina si o nastere usoare si un bb sanatos!

Eu as zice sa merci intai la ginecolog, el/ea decide ce analize faci, cu lista te duci la medicul de familie care ti le face. Rezultatele le interpreteaza amandoi - trebuie aratate si ginecologului neaparat. Nu trebuie sa faci numai toxoplasma ci si citomegalovirus si listerioza si ce ti-o mai recomanda ginecologul.
Eu am avut pisica cu 3 ani inainte de a ramane gravida, pe toata perioada sarcinii si pana a facut bb 6 luni. Nu am avut nici o problema cu toxoplasma. In schim am o colega de serviciu care a avut probleme cu toxoplasma desi nu a avut niciodata un animal in casa. Dar avea prostul obicei de a gusta carnea cruda de porc cand gatea. Cica mai degraba se ai probleme asa decat de la mata. Ar fi totusi bine sa nu-i mai schimbi tu nisipul pe perioada sarcinii sau sa folosesti manusi. Oricum iti spun din proprie experienta ca e mai bine sa-l obisnuiesti pe sotul tau ca asta e treaba lui - ca in luna a 9-a nu o sa mai incapi syub chiuveta din baie unde sta ligheanul matei .

Te pup si toate cele bune.
Mai pune intrebari - e bine sa ai cu cine vorbi si sa stii ce te asteapta.

bb Monica si Sorana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Felicitari mai burticica mica, mai!
Du-te la toti medicii care vrei tu si dupa aia vino pe forum si mai tine-ne la curent si mai pune-ne intrebari :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

He, he!!! Mitzi o sa aibe un Mitzisor!!!! Super! Felicitari si sarcina usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana76 spune:

Mitz-ule!
de acum incolo sa ai mare mare grija de tine (ca nu mai esti singurica!).
primul pas pe care trebuie sa-l faci e sa-ti alegi un dr. ginecolog care sa te monitorizeze pe perioada sarcinii (asta daca nu ai deja unul). El o sa-ti spuna toate lucrurile pe care trebuie sa le faci mai departe.
In legatura cu pisica: si eu am una dar de cand am ramas insarcinata am incercat sa racesc relatiile cu ea. (Ii dau de mancare dar nu-i mai fac curatenie la locul de munca - oricum e un pisoi cuminte care nu-si face treburile prin casa).
Pusici si inca odata felicitari Dana si Amalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanam spune:

Felicitari pt bebic!
Si eu zic sa mergi la ginecolog care sa iti confirme sarcina. Dupa accea vizita la medicul de familie care o sa-ti dea trimitere pt analize.
Sarcina usoara si un bebic sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Felicitari! Iti doresc sa ai parte de un sanatos, frumos si voinic! Sarcina usoara.
,
Claudia si Alex

Mergi la inceput