Minunatele scorpiutze (33)
Raspunsuri - Pagina 12
nastasie spune:
buna dimineata.razvan s-a hotarat azi sa se trezeasca la 6.30, adica exact cand a iesit ta-su din dormitor sa plece la munca.de doua zile imi face niste crize de nervi cand suntem undeva plecati cu masina si trebuie sa opreasca sa ia ceva.atunci incepe un plans cand iese din masina vai de capul meu.sau ieri eram in vizita la nasa noastra si la fel nu avea voie sa plece nicaieri.nu e bine.dar niste crize de plans.
dandush, sa-ti traiasca baiatul si sa te bucuri de el.sa fie sanatos si cuminte.
gaby, am terminat o parte pe care le-am depus dar acum ma cert cu niste proaste de la casa de sanatate ca eu am facut declaratiile fara a fi necesare ordine de plata dar ele tot imi cer.offffff, imi vine sa le impusc.acum mai am 2 TVA-uri si as vrea maine sa le depun dar din sa vezi tu ca din cauza uneia(care e neserioasa si nu aduce actele la timp) nu le voi depune maine.si ziceam ca scap.vad eu.
georgi, si noi pe 24 aprilie facem doi ani de la nunta, sf gheorghe e socru-miu si pastele.si eu am 3 sarbatori.eu maine fac cumparaturile si curatenia asa de ochii soacrei(inainte de santier).sambata fac preparatele.si apoi duminica stam la masa.la soacra-mea nu ma duc(mi-am anuntat sotul)ca nu merita.
pare sa se incalzeasca vremea si la noi.gaby, nu e inca de plaja, dar la noi la mare dintr-o data vine caldura si nu mai pleaca.asa a fost si anul trecut.
va pup pe toate.ma duc sa beau o cana mareeeeeee de cafea ca nu-mi iese la socoteala ora asta de trezire.
albumul meu
adriana&razvan 01.11.2004
dolcebaby spune:
DANA sa-ti traiasca KEIN si LA MULTI ANI ! Distractie placuta inca o luna de acum incolo !
GABITA AMR 5 ZILE si eu tot sper ca pe TEO o va aduce barza la usa mea LA tara merg pe Soseaua BUC- PLOIESTI la 35 de km de Buc
MAi ai si tu putin si pleci la iubitul tau... o sa vezi ce repede trece o luna...
ELENA imi pare rau pentru sperietura pe care ai tras-o NU-ti ramine decit sa-i multumesti lui Dumnezeu ca sotul si George sunt bine ! Masina se repara
ANISOARA tu ce faci cind intri in libere ? SA apuc si io sa iti urez ceva.... da' tu stii ca ma gindesc la tine si ca esti febletea mea m-ai cucerit pe viata cu "capatina" stii tu
NINA tu ? Ai disparut de saptamina trecuta... ce faci ? Fetita cu stea in frunte ce face ?
GEORGIANA ce bine de tine ca ai terminat curatenia...acum treci la bucatarie sa faci bunatati ca vad ca aveti ce sarbatori nu gluma
Si pe sotul meu il cheama George dar e asa de stresat cu nasterea mea ca nici nu isi mai da seama....parca naste el...
Monica as vrea si eu sa ajung vineri la denie dar cred ca este aglomeratie mare... si mai trebuie sa-mi conving si sotul sa ma duca
Tu ce faci ? Ai terminat curatenia ? Azi se vopsesc oua, nu ?
ADRIANA esti o scumpa iti multumesc pentru incurajari...dar am momente cind ma simt cel mai slab om acum imi impun sa nu ma mai gindesc...
Sa porti sanatoasa blugii !
Pupici pe bretonel lui Razvanel
Care mai vb cu LORY sa ii transmiteti si din partea mea Paste Fericit !
Va pup pe toate
Dolce
monica-elizabet spune:
neatza fetelor,
dandush, la multi ani! sa-ti traiasca baietelul sa creasca mare si sanatos si sa-i dea Dumnezeu tot ce-si doreste in viatza.
fetelor, eu nu fac nimik de mancare de azi...mi se pare f devreme...vreau sa fie totul f proaspat...asa ca maine ma apuc de cozonaci, sambata de oua...restul face mama asa ca am scapat
dolce...ma da' ce burtika cumintica...sa nu cumva sa faci greseala saq ajungi la patriarhie este f aglomerat, miros de lumanari...stai cumintica acasa...pliiizzz
va pup pe toate, sa aveti o zi buna sa-i facem in sac vremii
monica
nastasie spune:
laura, si eu in interior in sala de nasteri plangeam, dar m-am tinut tare.erau fete care efctiv plangeau.eu mai mult ma ofticam ca am zis ca reusesc sa o iau si pe mama cu mine in sala de nasteri.si m-am trezit deodata singura si nu stiam ce ma asteapta.dar m-am imbarbat singura desi imi venea sa urlu de frica.si acum mi-ar fi iar frica, dar macar stiu prin ce trec.capul sus, totul va fi bine, teo vine cand nu te astepti si vei uita si de frica asta cand ii vei vedea chipul.abia astept sa o vad.sa pui poze repede dupa aia.te pup si ai grija de tine acum spre sfarsit.
albumul meu
adriana&razvan 01.11.2004
HelleneC spune:
'morning ladies!
Eu am ultima zi de munca pe saptamana asta, am cam terminat curatenia, bucataria o fac dupa ce termin mancarea... azi vine si George acasa!
Laurici, pai si sotul tau e in nume cu bebeul meu sa ne traiasca! Avem ce sarbatori, e drept ca anul asta aveti alta prioritate, dar... stii ca suntem langa tine! Pupam burtica norocoasa!
Monica, si eu maine fac mare parte din ce tine de copt, azi nici nu am vreme si poate ajung la denie deseara... deci maine bucatarim!
Georgi... duminica petrecem, da?
Gaby, abia astept Pastele sa ma bucur de pantofiori... cred ca dupa ce te reintorci mai povestim si mai astept sfaturi si papuci de la tine! Te pup si te astept la Pasca! Indta redau reteta mea miraculoasa!
Va pup pe toate, ca am clienti!
Elena
Mami ”www.babiesonline.com/babies/g/GeorgeC" target="_blank">de George” (6.09.2002)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36561" target="_blank">Povestea_nasterii minunii mele
HelleneC spune:
Fetele care vreti reteta de pasca a mea, v-o redau mai jos!
Dandush, imi pare rau ca e Japonia prea departe, ca iti trimiteam de pe dealul meu macar o felie!
Pasca cu branza
Foaia
- 70 gr unt
- 120 gr faina (se pune si in functie de cat e nevoie, pana se face aluatul)
- 70 gr zahar pudra
- 1 galbenus fiert
- 1 galbenus crud
- se face aluatul care se pune pe fundul tavii, e indicat sa se puna pe fundul tavii hartie de calc sau folie de aluminiu (asa pun eu) pe care le ung cu margarina
Umplutura:
110 gr unt
500 gr branza de vaci
9 galbenusuri crude
3 galbenusuri fierte
4 linguri smantana pline (smantana tare)
Zahar vanilat
Zahar dupa gust
150 gr stafide
3 linguri faina (eu pun budinca de vanilie de la Dr. Oetker – iese mai buna)
Branza se da pe masina sau se framanta foarte bine, se amesteca toate, iar in final se adauga albusurile batute spuma si se amesteca prin rasturnare, sa iasa pufoasa compozitia, apoi se pune pe foaia de aluat.
Se coace la foc mic timp de 1 ˝ ora.
Spor la treburi, va pup!
Anaaaaaa, cand imi dai reteta de cozo cuscrissima?
O zi buna si fara ploaieeeee, Elena
Mami ”www.babiesonline.com/babies/g/GeorgeC" target="_blank">de George” (6.09.2002)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36561" target="_blank">Povestea_nasterii minunii mele
georgi75 spune:
Pup scorpiutzele vrednicute.Mama ce de ati mai scris de azi dimineata..Nici nu mai stiu cine ce a zis.Ideea e ca vad ca si voi ganditi ca mine.Bucatareala de maine ca sa fie proaspete toate.
Asa ca azi relash.Io spal intr-una, ca am luat si de pe la tzara una alta.
Traiasca cine a inventat masina de spalat!
toata gasca si va doresc o zi superba.
La noi e innorat dar nu mai bate vantul ala turbat.E chiar placut afara.
Zambeste!Maine poate fi mai rau.
Georgiana-mami de Stefania(2,2 ani)
Avem si POZE
Ana68 spune:
Saluti scorpiute,
Azi e nashpa afara,cu nori si ploicica...si umbrela mea e acasa...
Adriana,ce bine ca ai pe cineva care sa iti ajusteze hainele...Cu crizele lui Razvi...cunoastem,ca am si eu una bucata cupil razgaiat care face figuri dupa ta-su...Rabdare,ca o sa treaca!Sanatos sa fie flacaul,asta e important!Spor la treaba...Si eu ca si tine voi proceda cu curatenia,chit ca nu am santier,dar la cum arata apartamentul in care locuiesc...oricat asa freca si as curata tot ca naiba arata,ca intai de toate ii trebuie o renovare totala...Cumparaturi vom face azi si cu preparatul cred ca tot pe sambata o sa fac si eu.Spor la treaba!
Elena...iubita,imi pare rau ca tocmai de Paste sa ai necaz!Spor la treburile casei si la bucatareala.Iaca retetele:
Ingrediente: Faina - 1 kilogram; 4 oua intregi; 4 galbenusuri; zahar- 200 grame; rom - 50 ml; lapte - 500 ml; unt - 100 grame; o lamiie;o portocala; vanilie; drojdie - 60 degrame; stafide - 100 grame; sare - 10 grame.
Pentru uns formele: unt 50 de grame; zahar - 50 de grame
Maiaua se prepara din jumatate de cantitate de lapte la care se adauga faina cit incorporeaza si drojdie, se amesteca bine si se presara cu faina. Se lasa sa creasca la un loc calduros. Laptele ramas, zaharul, ouale intregi, galbenusurile, coaja rasa de lamiie si de portocala, sarea si vanilia se amesteca bine intr-un vas si se incalzesc putin la foc. Dupa ce a crescut, maiaua se amesteca cu aceasta compozitie. Se incepe framintatul, adaugind faina, putin cite putin. Concomitent, se bat si cele 4 albusuri si se adauga la aluat. Pe toata perioada framintarii, aluatul se bate foarte bine pina ce face basicute. Cind se considera ca aluatul este destul de framintat, se adauga untul putin incalzit, framintind continuu, apoi se adauga stafidele. Aluatul se lasa sa creasca intr-un loc cald. Vasul se acopera cu un prosop cald. In timp ce aluatul creste, se ung formele (de obicei inalte) cu unt si se presara cu zaharul tos.
Dupa ce a crescut, aluatul se proportioneaza si, apoi se pune in forme in asa fel, incit sa nu depaseasca 1/2 din forma. Se lasa la crescut in forme: in incapere nu trebuie sa fie curenti reci, ci caldura constanta. Cind aluatul este crescut umplind trei sferturi din forma, cozonacii se ung cu ou si se presara cu zahar cubic sfarimat.
Formele se introduc in cuptor. Cuptorul trebuie sa aiba o temperatura potrivita (spre slab). Formele se lasa in cuptor pina ce cozonacii sint copti si rumeniti.
Ingrediente
1 kg de faina, 10 galbenusuri, drojdie de bere, 100 g untura, 200 ml ulei, sare, 300 g zahar tos, o lingura de zahar farin, vanilie, 300 de g nuci macinate, 2 linguri de rom, 100 g stafide, 1 lingura cacao, 3 linguri de zahar, 500 ml lapte.
Mod de preparare
Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga zaharul, se amesteca si se lasa sa se raceasca.
Cu 250 ml de lapte clocotit se amesteca 4 linguri de faina cernuta proaspat (separat de faina pentru framintat). Se freaca drojdie de bere cit o nuca cu o lingura de zahar, se pune pasta obtinuta peste faina oparita, se amesteca si se lasa pe marginea plitei la dospit.
Galbenusurile, peste care s-a pus sare, se pun peste faina, se adauga maiaua crescuta si se incepe framintatul. Se pune laptele caldut peste faina, se amesteca intii bine ouale in aluat, se framinta un sfert de ora, dupa care se adauga ulei pus putin cite putin si untura de porc proaspata. Se framinta o ora, adunind aluatul spre centrul vasului de framintat. Se lucreaza la temperatura ridicata si se framinta cel putin trei sferturi de ora. Este gata atunci cind aluatul face basici.
Ca aroma, pentru cozonac se foloseste cu precadere coaja de lamiie sau de portocala rasa, romul sau esenta de vanilie. Aroma se adauga in lapte, inainte de a incepe framintatul.
Cit aluatul sta la dospit, acoperit cu un prosop curat, pe marginea plitei calde, se trec nucile prin masina de tocat, se amesteca intr-un vas adinc cu cacao cernuta proaspat, cu trei linguri de zahar tos, cu stafide si doua linguri de rom.
Amestecul se intinde pe foaia de aluat pusa pe planseta unsa cu grasime. Se ruleaza foaia de aluat ca un sul si se pune intr-o tava unsa cu grasime.
Se lasa tava pe marginea plitei inca o ora dupa care se coc cozonacii in cuptorul cald, cu focul mic un sfert de ora, ca sa aiba timp sa mai creasca. Se face focul mare, pentru o jumatate de ora si se coc fara sa se inchida ermetic usa cuptorului.
Cind se introduc in cuptor, cozonacii se ung cu ou, se presara pe toata suprafata cu zahar tos si se parfumeaza cu putina vanilie. Restul de vanilie se amesteca cu o lingura de zahar farin si se cerne peste cozonacii calzi.
Cozonacii nu se taie calzi si nu se pastreaza decit in camere aerisite si curate.
Eu am facut a doua reteta,in colaborare cu Marius,adica el a fost seful de basicutele cozonacului...Au iesit gustosi insa eu i-am umplut cu nuca,cacao ,stafide si rahat la greu...asa ca din cauza asta nu au crescut foarte tare.Te pup si iti doresc spor la treaba!
Gabi....vorbim!
Georgi,ce harnicuta esti...Si la cat mai multi ani sanatosi impreuna,pentru niversarea ta si a sotului!
Dandush,la multi ani lui Kein!Sa cresca mare si sanatos si sa va bucurati de el si sora lui!
Lauriciule draga....io intru in liber din 22 pana in 25 inclusiv.Vineri venim la munca,dar marti e liber...O sa stam acasa,in familica noastra...ca nu avem unde merge.Te pup si eu si...am inteles io bine?In 5 zile o sa vezi fetita din burtic?Super!Bafta!
Monica,te-ai scos cu mamanu' tau...Sa am si io un maman ca al tau...boieroaica m-as numi.Spor la treaba si pupam Ruxita scumpa!
Fetele,ieri am vorbit cu Carmen pe msg si am vazut-o pe web cam pe Anda...Daca ati sti ce dulce e fetita lui Carmen...o scumpete!
Dragelor,sa aveti o zi cat mai buna si spor la treburi!Va pupez pe toate!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
miraklucker spune:
Fetelor, va salut,!!
mai sunt si eu pe aici, incerc cat de cat sa va citesc.... nu am timp nici sa respir.. Daria s-a trezit, David numai ce a adormit.
Vremea e frumoasa asa ca..... afara, cu toate ca la mine e ca dupa razboi.
Va pup pe toate si sper ca disera sa mai pot sa intru!! Daca ma lasa teroristii mei ai mici .
Mira mami de DAVID (15.08.2002), DARIA(20.11.2004) si [purpre]SELIN[/purpre] (07.02.2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/miraklucker/my_photos
miraklucker spune:
Laura, tie trebuie sa-ti scriu... i-am nascut pe toti 3 cu cezariana. Nu-ti fie frica, n-are de ce, eu m-am recuperat f repede dupa toate. Oricum bucuria va fi asa de mare ca o sa uiti pe moment de toate altele.
Ma duc sa-i dau de mancare la daria care e la mine in brate si manaca un cotor de mere, cu seminte si codita ...tot ce mai
Mira mami de DAVID (15.08.2002), DARIA(20.11.2004) si [purpre]SELIN[/purpre] (07.02.2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/miraklucker/my_photos