Se pricepe cineva la lactate?

Se pricepe cineva la lactate? | Autor: cipcipcip

Link direct la acest mesaj

Imi explica si mie cineva care se pricepe diferenta dintre iaurt, lapte batut, sana si kefir? Ca tare as vrea sa stiu Daca stiti si cum se fac acasa e super!
Mersi mult

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns godzila spune:

Cred ca e o diferenta in modul de preparare. Exact nu stiu nici eu.

Vera & Iulia Maria (17 octombrie 2005)



POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

E o diferenta de bacterii lactice, atita stiu. Daca vrei sa faci acasa sana, pui la prins lapte cu sana din comert, daca vrei iaurt sau kefir, pui respectivul produs in lapte.
Laptele batut, din cite stiam eu, e obisnuitul lapte acrit, prins, in Basarabia i se mai spune "chisleag".
Sigur avem biochimisti pe forum, poate intra cineva si ne lamureste mai bine.

------------------
Numai bine,

Natalia

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Haideti oameni buni, ajutat-o pe Cipcipcip sa elucideze enigma ca si eu sunt tare curioasa.
Stiu doar ca unele sunt mai subtiri si altele mai inchegate, in rest....

Nana Motoc
Fotografii cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns koalitza spune:

Eu stiu asa: laptele batut se face din lapte de vaca lasat la "prins", adica fara fermenti sau alte bacterii lactice; iaurtul si sana necesita acesti fermenti, deci daca in lapte normal pui o lingura de iaurt sau sana, peste cateva zile obtii aceste produse; kefirul este un iaurt din lapte de oaie, cel mai sanatos si bogat in calciu.
Cred ca asta ar fi diferenta..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gyna spune:

Eu fac asa: - laptele prins il fac din lapte de vaca nefiert lasat la temperatura camerei. Se "prinde" cam in 24 ore.
- sana fac din lapte de vaca fiert, pe care-l pun intr-un vas in care am pus 2 - 3 linguri de smantana cu care ung bine peretii vasului dupa care adug laptele caldut si-l las tot la temperatura camerei 24 ore dupa care il dau la rece pt ca-mi place nu foarte acru. Daca-l vrei mai acru il lasi mai mult.
- chefir nu stiu sa fac, il cumpar de gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Daca citesti pe produs deduci ca sint fermenti selectionati ,de nu stiu ce tip pentru fiecare in parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

quote:
Originally posted by Gyna

Eu fac asa: - laptele prins il fac din lapte de vaca nefiert lasat la temperatura camerei. Se "prinde" cam in 24 ore.
- sana fac din lapte de vaca fiert, pe care-l pun intr-un vas in care am pus 2 - 3 linguri de smantana cu care ung bine peretii vasului dupa care adug laptele caldut si-l las tot la temperatura camerei 24 ore dupa care il dau la rece pt ca-mi place nu foarte acru. Daca-l vrei mai acru il lasi mai mult.
- chefir nu stiu sa fac, il cumpar de gata.



Oare merge sa fac lapte batut din lapte pasteurizat la cutie?
Am sa incerc si eu sana, mersi mult

Mersi fetele

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by cipcipcip

quote:
Originally posted by Gyna

Eu fac asa: - laptele prins il fac din lapte de vaca nefiert lasat la temperatura camerei. Se "prinde" cam in 24 ore.
- sana fac din lapte de vaca fiert, pe care-l pun intr-un vas in care am pus 2 - 3 linguri de smantana cu care ung bine peretii vasului dupa care adug laptele caldut si-l las tot la temperatura camerei 24 ore dupa care il dau la rece pt ca-mi place nu foarte acru. Daca-l vrei mai acru il lasi mai mult.
- chefir nu stiu sa fac, il cumpar de gata.



Oare merge sa fac lapte batut din lapte pasteurizat la cutie?
Am sa incerc si eu sana, mersi mult

Mersi fetele




Cipi, daca mi s-a acrit vreo cutie de lapte pasteurizat, o las la temperatura camerei vreo 8-12 ore si gata, am lapte batut. mereu fac asa, iese f. bun.

------------------
Numai bine,

Natalia

Bunatati

Mergi la inceput