copii suuuper miorlaiti.....
Raspunsuri - Pagina 2
mamica dulce spune:
cristina,am citit sbiectul de la inceput si Doamne cum te inteleg,insa am zis ca eu numai cu unul e de ras sa dau sfaturi cuiva cu doi!
Sfaturi de fapt nu am ce sa.ti dau ca abia fac eu fatza la miorlaiala pruncului meu care,fara exagerare,ca o face cat pentru 2 cateodata (foarte des in ultimul timp)
Imi vine sa-mi apuc campii cand incepe si plange cu lacrimi de crocodil din orice,sau cand tot ii pute si nu e de acord cu nimic.
SI niste motive atat de ridicole cateodata,chiar si pentru un copil de 3 ani.
Chiar am ramas surprinsa citind postarea ta,mai ales ca rar se intampla sa ceri un sfat sau sa povestesti o problema pe forum-imi dau seama ca ai ajuns la capatul rabdarii.
eu acum ma rog de tata sa vina sa se ocupe putin de el (e un bunic extraordinar) si sa simt ca iau o pauza,de 2-3 saptamani ca asa mai rau fac,rabdarea mea s_a dus naibii in proportii mari si fac atmosfera nasoala in casa,.Sau poate mi se pare si de fapt asta e ce are fi-meu nevoie,de nervi scurti ca prea intinde coarda.
Si educatoarea a spus ca am prea multa rabdare cu el si se prea poate ca de asta sa-si permita atatea tone de mofturi si nervi.
Poate nu e situatia asa de neagra dar sunt tare suparata zilele astea si am ajuns sa nu mai suport miorlaiala din senin si mofturile exagerate.
pe de alta parte bag mana in foc ca sunt pur si simplu toane,ii tzine cateva zile sau cateva saptamani si apoi pentru o perioada e alt copil.
Experienta asta o am ´cu marc o data la cateva luni,dintr-un pui cuminte ´si independent ajunge de miorlaie si se vaieta ca o baba de-mi vine sa fug in lume sa nu-l mai aud,cu toata dragostea mea nesfarsita pentru el.
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
sinzi_ana spune:
Si noi avem aceiasi pb...
Ne innebuneste cu insistenta lui asupra unui lucuru!!! Noi ii dam explicatii peste explicatii...cat mai logice...el o ia de la capat...
Nu miorlaie...dar insista pana in panzele albe...
Si ne terorizeaza cu intrebarile ca de ce nu se poate un anumit lucru (sa ii cumparam o jucarie de exemplu) si ne pierdem in explicatii ore in sir...si el apoi o ia de la capat...
DAca nu ii raspunem ne pune intrebarea si de o mie de ori ca el nu are nimic de pierdut...
Chiar radeam cu Radu ca al nostru copil e un terorist care foloseste metode pshihologie si anume insistenta!!!
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David
David
tinatache spune:
ancutza, ai inceput sa ma cunosti:) Si eu ziceam ca al meu copil face cat 2, pana sa-l am si pe al doilea. Atunci am realizat nu numai ca 2 copii... nu sunt 1, ci si ca fetita era floare la ureche pe langa asta micu'. Ajung incet incet la concluzia ca fetele (nu toate) sunt mai maleabile si mai intelegatoare totusi decat baietii (nu toti). Piticu e un incapatanat si jumatate, putina lume ma crede cand spun ca la 2-3 zile de la nastere lui i s-a pus pata sa nu accepte nici de-un fel laptele praf Hipp, desi e cel mai bun de pe piata. Numai ca noi nu ne-am dat seama, de fapt eu ca eram cu el in spital, si a slabit de l-am luat uscat de tot acasa. Din intamplare acasa aveam alta marca de lapte pregatita din timp (stiam ca nu am sa pot alapta) si a mancat de m-am speriat si nici n-a mai plans noaptea (in spital a plans 4h intr-o noapte de foame, si cand dadea de gustul laptelui se stramba si nu voia). deci, dragele mele, cu asa ceva avem de-a face:)))
Ce ziceti voi ca azi piticu meu era gata sa planga cand l-am lasat la cresa, a pus un pot de mi s-a frant inima... Merge de cateva luni de-acuma dar doar de 1 luna la progr. prelungit si cred ca nu-i mai e suficient cat stam cu el acasa. Complicat... ce sa zic, in ultimii 4 ani de cand suntem aici am muncit de am rupt amandoi numai cu un scop: sa imi gasesc un job bun. Acuma il am (pt cateva luni) si au aparut alte probleme. Cand crezi ca scapi de una, dai de alta...
am avut o discutie cu sotul si ne-am propus ca de Paste sa nu facem nimic deosebit, nu planificam nici o excursie, nimic. Stam acasa si ne ocupam doar de ei, evetual ne mai plimbam prin locuri stiute, care sa nu-i solicite mult si sa nu-i stresam cu drumuri lungi. Somnul de pranz va fi lege, cine nu vrea sa doarma macar sta in pat 1 ora si se odihneste.
Apropo, Patrick a reusit sa o enerveze si pe Andra cu "da' di ciiiii????" , la un moment dat i-a spus sa nu mai intrebe atata ca o doare capu' :)))
a, si inca ceva, Ancutza, apropo de perioadele mai miorlaite, cand citeam ce ai scris mi-am adus aminte ca am o carte acasa despre etapele de dezv. ale copilului, si ca la fiecare x sapt. (depinde de varsta si de copil), mai face cate un salt, care il solicita f mult fizic si psihic. Nu stiu exact la ce refera la 3 ani dar cand sunt mai mici acest salt poate consta in cuvinte noi, mobilitate fizica mai mare etc. Na, poate ne alegem cu ceva bun din asta:)
sanziana, cred ca aia cu metodele de tortura ar avea de invatat de la plodutzii astia, dai tot numa sa se opreasca :)
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius