china mix

china mix | Autor: briza_marii

Link direct la acest mesaj

Am cump zilele trecute o punga de amestec chinezesc de la Bonduelle, si acum ma uit lung la ea ca nu scrie cum se pregateste. So, pls dc stie cineva cum se gateste....


briza_marii
ziua nuntii; una alta pt nunta

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mishulina spune:

Eu prepar amestecul chinezesc inabusit,in felul urmator: pun f putin ulei (1 lingura) pe fundul unei cratite (daca folosesti tigaie anti-aderenta e si mai bine dar sa fie mai "pantecoasa" si cu capac) si cand se incinge arunc amestecul inauntru asa inghetat cum il scot din congelator...Il las sa se inabuse bine ,cu capac ,amestecand din cand in cand...E gata cand toate legumele s-au inmuiat....Mai adaug un praf de sare chiar de la inceput si 2 linguri de sos de soia din comertz (atentie,sosul pe care il am acum e si el sarat,asa ca trebuie gustat inainte,poate nu mai e nevoie de praful de sare). De obicei e suficienta apa rezultata din dezghetare dar daca ti se pare necesar mai poti adauga un pic de apa!
Servesc amestecul cu carne de pui (de obicei folosesc pulpe superioare sau intregi dar merge foarte bine si cu aripioare sau ciocanele) facute la cuptor sau pe gratar si cu garnitira de orez (se potriveste un orez aromat cu bobul lung gen Basmati sau Yasmine, cam 2 linguri de persoana).
Combinatia asta (China Mix + pui + orez) e minunata si pe lang faptul ca arata f.bine in farfurie la noi in familie e foarte apreciata la gust.
Mult succes!

Ina

Mergi la inceput