Help - Cozonac preparat cu masina d epaine

Salut Fetele
Nu ma invatati si pe mine va rog frumos cum se face cozonacul la masina de facut paine? Adica cantitati pentru masina de 700 gr (1.5 pounds)? Eventual si pe pentru pasca - acelasi lucru pentru masina de facut paine.
Va rog mult de tot, nu stiu unde am vazut si sper sa ma ajutati voi.
Vreau sa incerc inainte, sa iasa bine. Abia astept sa fac repetitie caci
...
Multumesc tare mult
Sa auzim de bine
credo
Raspunsuri

Idora spune:
Cozonac extraordinar dupa reteta Mayei:
Aluatul
600 g faina
35 g drojdie (eu am folosit un pachetel de drojdie uscata)
125 g unt
120 smîntîna mai groasa
100 zahar
70 ml apa
50 ml lapte
1 zahar vanilat
4 galbenusuri
un vf. cutit sare
ceva extract de vanilie/vanilie macinata
coaja de lamîie (eu am pus din cea cumparata)
E bine ca toate ingrendientele, sa fie la temperatura camerei
Dupa ce e gata se umple cu mac si se coace in cuptor.
Reteta de cozonac (masina de paine) sper sa va placa.
- 1 cup lapte cald
- 5-6 linguri zahar care se dizolva bine in laptele caldut
- 2 galbenusuri se amesteca cu laptele cald
- 1/2 cup smantana pentru frisca 35%(whipping cream)
- 1/4 lingurita sare
- 2 linguri unt nesarat
- 2 plicuri zahar vanilat
- 3 2/3 cupe faina
- 2 lingurite drojdie
Se pune totul in masina in ordinea afisata, pe cel mai lung program de paine iar inaintea terminarii programului de framantare, cand masina beep-uieste se poate adauga nuca taiata sau stafide, rahat, etc..
Eu l-am facut de multe ori si este foarte gustos.Eu de multe ori il fac la cuptor,dupa procesul de framantare il pun la dospit in tava si apoi la cuptorul incins la 350F 30-35 minute.
Daca credeti ca este prea mare cantitatea de faina la capacitatea cuvei (eu am patit de cateva ori cand a crescut aluatul asa de mult si dadea sa iasa afara din masina) puteti sa-l coaceti in cuptor sau sa se injumatatesca toate cantitatile.
------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.
poze
Liseberg-Göteborg


Idora spune:
Iti mai scriu si o reteta de kulik
Kulik
1 cup=~~~1cana (250 ml)
Se masoara la Volum nu la greutate !!1 pound (~500 gr)
Ingrediente :
Lapte (caldut) 1/4 cup
Faina 2 1/2 cups
Zahar 3 linguri
Coaja de lamiie 1 lingurita
Sare 1 lingurita
Migdale (sau nuci) prajite si tocate 1/4 cup
Apa (calduta)1/2 cup
Oua 1 (batut)
Rom 2 linguri
Ulei 2 linguri
Drojdie (uscata Active Dry ) 1 pachetel
Stafide (tocate) 1/4cup
Coaja de portocala zaharisita (tocata) 1/4 cup
Se incalzeste laptele si apa (sa fie caldute dar nu calde!!!)
Se pun ingredinetele lichide in galetuta de piine (se pune lopatica de amestecat !!!!), apoi cele uscate (faina la urma) si la sfirsit drojdia.
Nota: coaja de portocala si stafidele se adauga cind e aproape gata a doua framintare, sau ca sa nu uitati le puteti pune de la inceput, (si nu le mai tocati pe stafide…) sau daca masina are sistem de “beep” cind trebuie adaugate, le adaugati atunci.
Se programeaza masina pe “sweet bread”. Se coace si se scoate din masina si galetuta imediat, se lasa la racit pe un gratar de sirma. Se taie felii cind e rece.
La 1 1/2 pound (~750 gr)
Ingrediente:
Lapte 1/2 cup
Faina 3 cups
Zahar 1/4 cup
Coaja rasa de lamiie 2 lingurite
Sare 1 lingurita
Migdale sau nuci (prajite si tocate ) 1/3 cup
Apa: 1/4cup + 1 lingura
Oua 2 (batute)
Rom 3 linguri
Ulei 3 linguri
Drojdie 2 lingurite
Stafide 1/3 cup
Coaja de portocala zaharisita 1/3 cup
E buna la breakfast cu unt si dulceata, sau cu ciocolata fierbinte !
Pofta buna !
------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.
poze
Liseberg-Göteborg


Idora spune:
PRAJITURA CU CACAO SI BANANE
Ingrediente:
- 75 ml. lapte
- 4oua
- 120g unt/marg
- 220g zahar
- 30g cacao
- 75g nuci taiate
- 230g faina
- 2banane zdrobite
- 1 lc praf copt
Mod preparare:
Program-PRAJITURA
Culoare(bronzare:) -deschisa
Nu am incercat nici o reteta din cele pe care ti le-am dat(am facut doar paine).Sper sa-ti iasa!!Succes si spor la treaba!!
------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.
poze
Liseberg-Göteborg


credo spune:
Multumesc mult Idora
Alte pareri, retete incercate?
Hei ce face Canada caci stiu ca fetele de aici sunt experte in cozonaci la masina de paine.
Mersic mult oricum.
credo
