analize pt. trimestrul 3

analize pt. trimestrul 3 | Autor: silviuta

Link direct la acest mesaj

Va salut pe toti!
As dori sa stiu daca in trim.3 se mai fac analize(dr.meu de fam.nu mi-a recomandat) si daca testul de toxoplasmoza este obligatoriu (nici pe asta nu mi l-a recomandat).In sfarsit,ce analize medicale ati mai facut gravidutzelor.

PS.Ce se determina prin testul de toxoplasmoza?
Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Eu stiu ca se fac niste analize. Uite mie mi-au facut pentru calciu, magneziu, fier, mi-a facut hemograma si niste teste(nu mai tin bine minte) la secretia vaginala. Poate fetele care au nascut deja iti vor spune mai bine!

Multa sanatate!

Ralu-mamica Ioanei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Eu am facut in fiecare luna analize, mai ales toxoplasmoza, caci nu eram imunizata.

In luna a 7-a am facut toxoplasmoza si urina
In luna a 8-a am facut analize complete de sānge (in vederea anesteziei si a nasterii), toxoplasmoza, hepatite B + C, examen de urina si secretie vaginala (micologie si streptococ B)
In luna a noua am nascut, dar mi-au mai facut o data analizele complete de sānge in vederea anesteziei chiar cu o zi inainte, iar dupa ce mi s-a rupt apa mi-au facut si analiza lichidului amniotic.

Prin testul de toxoplasmoza se afla daca esti bolnava sau nu si daca esti imunizata sau nu. Daca nu esti imunizata (nu ai anticorpi in sānge), testul se repeta in fiecare luna, astfel incit daca te imbolnavesti vei fi tratata cit mai repede, pentru a reduce din riscuri.

Sarcina usoara in continuare si o nastere si mai usoara!!!

@+...
Otilia & La Adelita , 9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Da, asa este in Franta. Si sora mea va face la fel (insarcinata in 5 saptamani). Dar eu am nascut in Romania si nu am facut atatea analize.

Multa sanatate!

Ralu-mamica Ioanei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VASIA spune:

Se fac analize!Eu cred ca sunt de fapt obligatorii.Eu am facut analiza de sange ptr.calciu,magneziu,am facut analiza de urina(mai ales ca in ultimul trim.de sarcina am tot fost cu infectie urinara-groaznic!!!!!)si de secretie vaginala:gandeste-te ca bb-ul iese pe acolo si trebuie sa fii abs.sanatoasa,altfel el poate avea probl.cu pielea,ochii etc.Cea de toxoplasmoza nu cred ca e cazul sa ti-o faci(ai pisici?).
Sarcina usoara si nastere fara peripetii si un bebe sanatos(e cel mai important lucru,nu?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Eu tocmai am facut sapt. trecuta (saptamana 34) unset de analize ca si cel de la inceputul sarcinii. Sange si urina, glicemie, calcemie, colesterol, hemograma, si altele pe care nu l-e inteleg dar nu toxoplasmoza pe care nu am facut-o niciodata. A iesit ca sunt anemica si am colesterolul mare. E foarte importanta glicemia, in sarcina exista riscul de a face diabet.

Sanatate multa, Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Eu mi-am facut testul de toxoplasmoza dupa ce am pierdut o sarcina, si a reiesit ca am avut, nu se stie cand si ca asta ar fi putut fi motivul pierderii sarcinii. La urmatoarele sarcini nu mi-am mai facut analiza asta, si nici colesterolul cum scria Dana. Chiar ma gandesc de ce nu mi l-o fi facut si pe asta, iar eu nu m-am gandit sa-l cer. Cred ca fiecare medic are alte idei inceea ce priveste ce analize sunt necesare.

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

Mergi la inceput

Fetelor, colesterolul nu se face cind sunteti gravide!
Asa mi-a zis mie medicul! Eu am cerut sa-l fac, daca tot ma duceam la īntepat īn fiecare luna mi-am zis sa stiu si eu cum stau. Dar mi-a zis ca n-are nici un rost, rezultatul va fi fals, pentru ca la toate femeile īnsarcinate iese colesterolul mare. Asa ca daca vreau sa-l fac, sa mai astept... sa nu mai am in burtica. Asa ca dana_d... nu-ti face griji pentru colesterol, iar de anemie este normal sa fie sub limita obisnuita, asa am crezut si eu ca eram anemica dupa analizele din timpul sarcinii dar apoi medicul m-a linistit ca limita normala este alta in cazul femeilor , asa ca ma incadram...

@+...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

Eu sint in saptamana 27 si imi voi repeta vineri analizele la singe pe care le-am facut in primul trimestru, si in plus le voi face si la urina si secretie vaginala. Este mai mult decat necesar sa iti repeti analizele in trimestrul 3, sa vezi ce anume iti lipseste, poate suplinesti lipsa cu vitamine, diverse alimente etc. Lui bb oricum nu ii lipseste nimic, caci ia tot de la tine, dar exista riscul sa ramai tu saracita de toate mineralele necesare..

carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Buna
Normal ar fi sa faci un set de analize. Mie mi le-a cerut dr. in luna a 8-a (ultimele). Doamne-fereste dar ar putea folosi in caz de probleme.
Otilia, culmea e ca eu aveam colesterolul sub limita minima!!!!!
Toxoplasma nu stiu daca mai are rost s-a faci asa tarziu - teoretic ti-a fi facut probleme mai devreme. Mie mi-a recomandat-o in primul trimestru, nu am avut nici o problema cu ea si nu am mai repetat-o.
Am avut tot timpul pisica in casa. Toxoplasma se face in general de la carnea de porc cruda (daca ai obiceiul sa gusti din ea nu e prea bine). Se poate face si de la r...tul de pisica, dar nu cred ca cineva pune mana pe el si dupa aia o baga in gura! Eu totdeauna schimb nisipul pisicii cu manusi de unica folosinta. In fara de toxoplasma ar mai fi trebuit (tot in primul trimestru - totusi intreaba un dr - poate e necesar chiar si acum) listerioza si citomegalovirus. Plus analize obisnuite de sange si urina.

bb Monica si Sorana

Mergi la inceput

Sorana,
Pai dar atunci nu mai inteleg nimic!!!
Ideea era probabil ca rezultatul oricum iese prost (sau fals?)...
Dar ce, colesterolul poate fi si sub limita? Nu-i bine sa fie cit mai mic?
Pfff, eu oricum nu mi-am facut analiza asta, de cind am nascut nu m-am mai dus la intepat!

@+...

Mergi la inceput