Nu pot respira!!! Ce sa fac?
Salut!
De cateva zile am o mare problema: nu mai dorm noaptea pt ca nu pot sa respir.
Situatia e urmatoarea: in timp ce una din nari este f uscata (si singura pe care pot respira), cealalta este infundata in permanentza.
Nara pe care respir se usuca si mai tare in timpul noptii, provocand o durere ingrozitoare la baza nasului. Singura solutie pe care am gasit-o pana acum e sa folosesc spray cu apa de mare pt umidificare. (l-am confiscat pe al fiica-mii ). Dar pt asta, ma scol noaptea din ora-n ora. Ideea e ca nu pot (nici nu vreau) sa iau medicamente, fiind insarcinata in luna a 8-a. Am primit tot felul de sfaturi (inhalatii, picaturi cu sare, cu zeama de ceapa si alte minuni). Nu merg!!! Efectiv nu stiu ce sa mai fac, sa pot dormi si eu ... Ca de trei nopti nu am mai dormit mai mult de 3-4 ore pe noapte, si sunt chiauna la servilici.
Ce sa mai fac? Avetzi vreo idee?
Pupici,
Mihaela
Raspunsuri
angiVa spune:
Cred ca ti-ar face bine pt. regenerarea invelisului din nara care-ti este uscata, sa folosesti vitamina E sau A (la fiola sau caplsula pe care o desfaci si cu un betisor cu vata umectat in vitamina sa-ti ungi nara). sper sa-ti fie de folos.
Pupici,
angi
speranta spune:
Daca esti insarcinata ,poti folosi pentru desfundarea nasului cateva picaturi de ser fizilogic este foarte indicat ,se recomanda si la spitale.Pentru nara uscata se poate pune o bucatica de unt proaspat
(are toate vitaminele). Daca ai o alifie chinezeasca( de-aia mica si rosie) maseaza fruntea la baza nasului seara inainte de culcare.Untul si alifia este indicata si in tratamentul sinuzitei.
bebelusha28 spune:
Picaturile Pinosol sunt uleioase,exact pt nas uscat(rinite) si sunt recomandate in sarcina.
ralu spune:
Mihaela,
Cred ca ar trebui sa il intrebi pe doctorul tau. Pentru ca s-ar putea sa nu gasesti medicamentele care ti le-au spus fetele! Si totusi trebuie sa te odihnesti, pentru ca dupa ce o sa nasti nu o sa mai ai odihna! (Cel putin 2 saptamani)
Multa sanatate, nastere usoara si bebic frumos si sanatos!
Ralu-mamica Ioanei
Maadi spune:
Draga Mihaela, incearca cu vitamina A uleioasa. Mie mi-a facut minuni.
Sanatate multa si nastere usoara!
Maadi
dana d spune:
Draga Mihaela, te inteleg foarte bine ca si eu patesc acelasi lucru. Eu am deviatie de sept si toata viata m-am chinuit asa si m-am tratat cu picaturi aproape in permanenta. Si eu sunt insarcinata, curand intru in luna a 9-a, dar si acum folosesc picaturi Olinth pentru copii. Doctora ginecolog nu a fost prea incantata cand i-am spus dar altfel nu pot sa pun capul jos, cum il pun cum se infunda nara de pe partea pe care ma culc. Degeaba am pus o multime de vase cu apa in camera, tot mi se usuca nara care nu se infunda. Asa ca noapte de noapte imi dau un puf de Olinth in nas si pot dormi pana dimineata. Sper sa nu fie afectata cumva bebica...pe prospect nu scrie nimic de gravide.
Dana
Ann Marie spune:
Fetelor, eu am exact aceeasi problema ca si voi si vreau sa va zic ca folosesc Olinth si am folosit zilnic si cand eram gravida si bebelita e perfect sanatoasa.
Nastere usoara, Annie si Bebelita.
dana d spune:
Iti multumesc Annie, aveam o strangere de inima de cate ori imi puneam picaturi seara. Mi-era teama ca, pentru comfortul meu, ii fac rau bebicei.
Dana.