Nu am masina de tocat carne, cum sa "bat" fasolea

Nu am masina de tocat carne, cum sa "bat" fasolea | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Pana acum am facut-o la robot si iese pasta. Nu e rea dar nu-i ca cea data prin masina de tocat.
Sa o bat cu mixerul, la blender (ce treapta?), cu lingura de lemn sau tot la robot dar cu lama care razuie mare (radacinoase, mere, varza?)? Sa nu-mi spuneti sa o trec prin sita ca ma ajunge miezul noptii si tot nu o termin.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

ML eu o dau prin robot, dar daca tie nu-ti place, eu zic ca poti s-o bati si cu zdrobitorul ala in forma de para(sau cum ii zice)ala manual cu care faci pireul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Tot la robot o fac si eu, cu lama aceea universala, adica o paleta cu 2 lame, pun si usturoiul curatat tot acolo si dau la maxim, apoi torn ulei si din zeama in care a fiert, pana ajung la consistenta dorita. Mie imi iese super asa.

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

cu mixerul vertical ... iese super

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geba2001 spune:

Eu folosesc furculita
E migalos, dar ies ca si date prin masina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Ce repede ati raspuns, exact la timp ca mi-a fiert fasolea! Si mie imi place cum iese la robot dar parca-i prea pasta, asa ca as incerca si lasata mai mare.
Multumesc frumos tuturor.
Am sa iau toate metodele pe rand (fac des fasole batuta). De curand am inceput sa pun si hrean in ea (ceapa verde, usturoi, patrunjel si toate cele) si iese tare buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Eu mai toc fasolea cu tocatorul pentru piure, ala cu gaurele rotunde.

------------------
Numai bine,

Natalia

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

eu tot la mixerul ala bat,dar nu o bat de tot niicodata,sa se mai simta boabe sparte prin ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

Cu mixerul o bat si eu si chiar ne place cum iese.

Pofta buna!

Flori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Hei fetelor! Am facut-o! Am inceput cu "zdrobitorul" dar cum mi-s mai slabanoaga si fara putere si cei mici dadeau ocol am trecut la mixer si a iesit cum m-am asteptat. Multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

ML - poti s-o faci ca si pina acum dar sa pui o mina de boabe deoparte, pe care sa le zdrobesti manual si sa amesteci cu restul ca sa dea aspectul de 'hand made' si sa aiba 'crunch' (cum se scuza fimiu cind maninca rosia fara sa-i curete partea de la cotor!!!)

" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"

Mergi la inceput