Iaurt de fructe

Iaurt de fructe | Autor: viermisor

Link direct la acest mesaj

Stie cineva, va rog, cum se face iaurtul de fructe?
Fetitei mele ii plac la nebunie si fiind f. mica mi-e frica de E-uri sa-i dau prea mult. I-as face eu, dar nu stiu proportiile si sincera sa fiu nici cu ce se face, fructe crude cu zahar sau gem.
Mersi mult cui ma ajuta.

viermisor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Nu stiu ce virsta are fetita ta. Eu la a mea ii fac asa: aleg un iaurt pentru adulti (te uiti la ingrediente sa nu aiba amidon, ideal e numai lapte si cultura de iaurt). Iaurtul pentru copii are mult zahar si de aceea eu il ocolesc. Deci iau un iaurt normal si pun in el fructe proaspete date la mixer. Para merge cel mai bine ca e mai dulce, dar poti pune mar, banana, piersica sau altceva. Daca i-ai dat iaurt de fructe din comert s-ar putea sa nu-i placa asa mult asta la inceput, fiind mai putin dulce. Avantajule este continutul mai mic de zahar si fructele proaspete din el.

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otis41 spune:

Iei laptele din care vrei sa faci iaurtul, il imparti in doua. Prima jumatate o lasi la temperatura camerei, a doua o fierbi si apoi o torni fierbinte peste laptele rece. Pui apoi amestecul intr-un vas pe care il acoperi si il asezi undeva la caldura (langa un calorifer sau in bucatarie cand gatesti) si il lasi la caldurica pana se incheaga bine apoi scurgi zerul (daca vrei) si il bagi la frigider. poti sa faci amestecul de cu seara si sa il lasi la prins pana dimineata

Iei toata cantitatea de lapte din care vrei sa faci iaurtul, o infierbanti si in ea pui un paharel mic de iaurt simplu din comert, amesteci si o lasi la prins la caldura.

intr-un vas curat se pune o cantitate de lapte (250 de grame, de exemplu) FIERT in prealabil si racit (la temperatura camerei), in care se pune o lingurita de iaurt (mai bine ar fi sa ungi peretii vasului, ca sa fie procesul mai rapid). Se lasa acoperit la temperatura camerei pana cand iaurtul e gata (vezi cum arata si gusti daca e acrisor), dar sa nu-l lasi prea mult timp ca fermenteaza!

in iaurtul preparat puteti pune ce fructe ii place la bebe!

Mergi la inceput