fisa fiscala inchisa
Daca angajatorul mi-a inchis fisa fiscala si nu trebuia ce se poate face? Cum depun actele pentru deducerea venitului global pentru anul 2005 si cre este termenul ? Cum procedez ?
Raspunsuri
Rozi spune:
Ce inseamna "mi-a inchis" fisa? PT 2005 nu mai exista optiunea de regularizare a fisei fiscale, daca la asta te referi.
Termenul de depunere pt declaratia de venit global pt 2005 este data de 15 mai 2006.
miki_c spune:
Adica daca lucrezi cu carte de munca undeva si mai ai si un alt job sau o colaborare inafara programului la sfastitul anului cand se face regularizarea ipozitului primulangajator nu trebuie sa inchida fisa fiscala ci aceasta se face la circa finaciara impreuna cu cealata sau celelate fise fiscale.
Rozi spune:
Miki, ce spui tu se numeste "regularizarea impozitului anual" facuta de catre angajator, dar care nu se face pt anul 2005.
Reformuleaza intrebarea ca sa o inteleg.
Rozi spune:
Trebuie sa revin musai asupra unei dezinformari pe care, din neatentie, am facut-o (multumesc Aissei care, printr-o intrebare simpla, m-a facut sa-mi dau seama de greseala):
Pentru anul 2005 NU se mai depune declaratie de venit global!!!
Daca ai avut doar venituri din salarii, nu mai trebuie sa depui nimic.
Daca ai avut alt fel de venit (inclusiv conventie civila) trebuie sa depui DECLARATIE DE VENIT si DECLARATII SPECIALE pentru fiecare categorie de venit (vei primi acasa plic de la Administratia Financiara), pana la 15 mai 2006. (alt venit = din activitati independente (activitati comerciale, profesii liberale, de propietate intelectuala), activitati agricole determinate in sistem real, venituri din strainatate a caror impunere este finala in Romania)
Imi pare rau pt neatenta mea!
miki_c spune:
Scuze poate sieum-amexprimatgresit sau poate nuami stiut cum se numeste dar ca sa depun la circa financiare aceasta declaratie imi trebuieste fisele fiscale de diferitii angajatori neinchise se puncopiile de fapt asa am depus si 2004. Probleme era daca stie cineva cum se procedeaza in cazul in care un angajator mi-a inchis deja fisa fiscala fara sa ma intrebe.
Eu am anuntat dar deja era prea tarziu.

Rozi spune:
Miki, iubita, nu mai exista fise fiscale "inchise"!! In 2005 e altfel decat in 2004!!
Daca ai obtinut doar venituri din salarii, nu mai trebuie sa depui nimic (la care sa atasezi fisele fiscale)!!
miki_c spune:
Apoi daca este asa mii de multumiri pentru ca eu nu am stiut despre asta sunt in concediu pentru bb.