Naturiste si homeopate (17)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

quote:
Originally posted by valiburu

Va rog sa imi spuneti din ce zi a CM si cat timp se iau tinctura de marar,cretisoara,branca-ursului si mladite de zmeur.

Valiburueu stiu ca tinctura de marar (contine estrogen)e bine sa o iei in faza foliculara (adica pana la ovulatie). Atentie sa nu depasesti cu ea ziua ovulatiei deoarece inhiba ovulatia. Pt un CM de 28 de zile ar fi bine pana in 11-a zi ( ca sa fii sigura). Dupa aceea ( dupa ovulatie ) este bine sa continui cu extractul de muguri de zmeur (contine progesteron) pana in ultima zi din CM.
Branca ursului si cretisoara cred ca se pot lua tot timpul. Dc nu e asa sa ma corectati fetelor.

Miki

Lasati barca la apa ! Undeva, in larg, un om se ineaca.EDWARD SMITH UFFORD

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Dj_mama am citit ca ai pb cu tiroida. Si eu am pb ( o usoara hipo) si de o luna de cand iau Maca de la Inovatics ma simt f bine. Maca regleaza toti hormonii din organism si deci e f buna si pt tiroida ( pt hipo dar si pt hipertiroidie). Nu contine hormoni. Este buna pt ovulatie, endometru , nidarea embrionului, lubrefiere vaginala, afrodisiaca si este f buna si pt barbati. Dc te hotarasti sa o iei sa incepi cu o tableta /zi pana ajungi la 3/zi (pana se obisnuieste organismul).
Eu m-am speriat cu menstruatia mea f putina dar luna ac mi-a venit bine si asta din cauza ca am luat maca. Si dc ma iau dupa mucusul cervical ( albusul de ou) din perioada ovulatiei cred ca am avut o super ovulatie pt ca a fost f mult. Luna trecuta am simtit ca ma inteapa ovarul stang pe care eu nu-l simteam niciodata ( numai pe dreptul il simteam). Dc vrei sa citesti mai multe despre Maca poti citi aici:
http://www.innovatics.ro/ro/index.php?page=maca

Miki

Lasati barca la apa ! Undeva, in larg, un om se ineaca.EDWARD SMITH UFFORD

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Originally posted by dj_mama

ce gura-casca sunt !!!!!!!!!!!!!!
nici nu m-am uitat la steag; scuze; wow ce departe esti ... si totusi aproape

a propos de endocrinolog, sa-l alegi cu maaaaaare grija; stai ca sunt in tema ca acu 2 ore am venit de la endocrinolog; deci azi m-am dus la PARHON ca acolo sunt cei mai tari, dr Ursu ff bun in tiroida; am constat ca dr la care am fost nu luase startul corect ANALIZE-TRATAMENT si e nenorocire cu un tratament gresit ca nu te joci cu administrarea de hormoni;
prin urmare, acum am intrerupt tot si fac o luna pauza si o iau de la capat; of!
dar vestea buna este ca nu e de speriat dereglarea mea; de speriat e doar varsta

dj_mama, da, sunt cam departe, dar foarte aproape . LA faza cu endocrinologul, iti dau mare dreptate. E foarte important sa gasesti un medic bun, care e specializat in probleme endocrinologice feminine si stie ce face. Aici insa e mai greu pentru mine, ca nu stiu la care sa ma duc, nu am auzit de nici unul, medicul de familie te trimite la care i se pare lui mai bine sau la vreo cunostinta, unchi, var etc. Medicul nostru de familie ne e prieten si i-am dat in sarcina sa se intereseze de un endocrinolog bun. Mi-a zis ca o sa caute si intre timp sa ma duc la chinezul de care v-am zis. Iar la faza cu medicii, in general, si eu am oroare de cei care se uita la mine asa, dintr-o parte, si imi zic ca am una sau alta si repede vor sa imi dea Diane35 sau clomiphen, fara nici o analiza hormonala, nimic! Doar ca asa li se pare lor. Si ma feresc de ei, sa stii.

Dar hai sa va zis de chinez. Am mers la "clinica" lui, care e un fel de dispensar din cartierul chinezesc. Curatenia si simtul estetic lasa de dorit pe alocuri, insa sti ca asa sunt chinezii. Si engleza lui cam lasa de dorit, desi a zis ca e in Australia de 12 ani . Insa acele le-a desigilat in fata mea, iar in rest nu a pus mana pe mine deloc, usa a lasat-o intredeschisa cat a lucrat si cand a venit sa povesteasca cu mine a stat doar in cadrul usii. Mi-a pus cate 2 ace in fiecare picior, unul in burta (sub buric), unul in stomac si unul in scalp. M-a acoperit cu un prosop de la brau in jos (ca imi dadusem jos pantalonii), a pus prosopul pe mine asa, peste ace , mi-a stins lumina si a zis sa ma relaxez 40 de minute. A lasat usa intredeschisa si auzeam muzica ambientala, dar ii auzeam si pe ei cum tropaiau de ici-colo si cum discutau intre ei. SI prin crapatura usii vedeam si ceasul de perete si realizam ce greu trece vremea. Faza a fost ca imi simteam picioarele ca niste butuci, ma durea piciorul stang si nu puteam face abstractie si sa ma detasez, oricat as fi incercat. Trebuie sa ma duc de 2 ori pe saptamana. Data viitoare e luni. O sa am grija sa stau sa citesc, chiar daca nu e comod, dar cred ca trece mai repede vremea asa. Joi ma duc cu sotul...

Azi dimineata am inceput cu pastilele ce ni le-a dat. Trebuie sa iau cate 5 de 3 ori pe zi. AStept sa vad cum si cand se vor arata rezultatele. Va tin la curent. In privinta banilor, e cam scump, dar asta e. O parte din bani ii voi recupera de la asigurarea privata, insa tot se va simti la buzunar, mai ales ca anul asta am avut foarte multe cheltuieli cam mari. Dar noi sa fim sanatosi, ca ne facem alti banuti .

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by valiburu

Va rog sa imi spuneti din ce zi a CM si cat timp se iau tinctura de marar,cretisoara,branca-ursului si mladite de zmeur.Am selectat din trat. Liviei ce ar fi mai potrivit pentru o ovulatie de calitate si ingrosarea endometrului.Mi-am facut toate investigatiile si de 5 ani am acelasi verdict:sterilitate inexplicabila.

Fetelor, eu stiam ca mararul se ia primele 21 de zile ale ciclului si apoi gata, nu mai iei. Face parte din prima faza a tratamentului Liviei. Eu am luat pulberea de marar primele 21 de zile, apoi am continuat cu celelalte. Dar sa stiti ca e de preferat planta uscata, decat tinctura.

Branca ursului sigur se ia pana la ovulatie!

Ceaiul de cretisoara se poate bea pe toata perioada ciclului, caci e bun si in sarcina, mai ales ca pregateste uterul si ajuta la nidarea outzului.

Iar tabletele de mugur de zmeur am inteles ca e ok sa le luati pana cand aflati de sarcina. Sunt progesteronice, au progesteron natural si unele persoane ar putea observa marirea sanilor sau aparitia unor noduli. Daca stiti ca aveti sensibilitate la san, ar fi bine sa mai intrebati...

Sanatate, valiburu si sa ne tii la curent

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valiburu spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri!Am mai urmat si alte trat. naturiste ,dar fara succes.Sper sa nu ma dereglez,mai ales ca am un CM regulat si fara dureri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianadi spune:

Buna, fetelor!
Eu am o veste cam trista. Acum 2 zile mi s-a spus ca am prezent virusul hepatitei C. Cum am aflat? Am vrut sa imi fac analize de sange, sa stiu cum stau, si o prietena mi-a recomandat o doctorita care lucreaza la Sp de boli infectioase Matei Bals din Colentina, exact langa Sp Colentina. Pe langa analizele obisnuite, hemograma, biochimie etc, se face si analiza asta, din oficiu, din cauza specificului spitalului. Si am aflat ca am si anticorpi pentru virusul B!!!, de unde rezulta ca, deoarece nu m-am vaccinat, am facut si hepatita B intr-o forma usoara - fara sa o stiu.
Referitor la virusul hepatitei C, mi s-a spus sa refac analizele la un alt cabinet, pentru ca probele hepatice, transaminazele sunt foarte bune, celulele hepatice nu au fost afectate.
Daca se confirma, am 2 optiuni: fie stau asa si imi fac analize la 3 sau la 6 luni, fie sa incep tratament, care dureaza minimum un an si e scump.
Dar eu voi merge tot pe naturiste, stiu ca exista remedii. Trebuie un regim de viata, pe care eu oricum il tineam in mare masura. M-a bulversat totusi aceasta stire, mi-am revenit, sunt doar un pic mai trista, dar acum pot intelege mai bine oamenii care se gasesc in astfel de situatii. Virusul se poate negativa la un moment dat, iar la femei este mai putin periculos.
Cam asta e,dragele mele. Astept parerile voastre. Ceea ce mi se pare important in primul rand este mentinerea unei dispozitii bune, de luptator.

Va sarut,

Diana

"Singurul lucru mai maret decat puterea mintii este curajul inimii."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dj_mama spune:

miki_stiu de maka dar deja fac tratam liviei si poate ca e prea mult acum sa iau si maka; cine stie, cu tratam asta mi-o regla ceva si pe la tiroida ... oricum sunt superincantata de cum ma simt dupa el
adi_trebuie sa iasa ceva bun de la ciudateii galbeni; succes ..."sub paturica"

acu' sunt cam ingandurata ca m-am documentat despre endometrioza si imi pare ca am cel putin 1/2 dintre simptome ,,, si ar explica si avortul de acum 2.5 ani ... cred ca sunt si cam ipohondra

va pup

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Dianadi

Buna, fetelor!
Eu am o veste cam trista. Acum 2 zile mi s-a spus ca am prezent virusul hepatitei C. Cum am aflat? Am vrut sa imi fac analize de sange, sa stiu cum stau, si o prietena mi-a recomandat o doctorita care lucreaza la Sp de boli infectioase Matei Bals din Colentina, exact langa Sp Colentina. Pe langa analizele obisnuite, hemograma, biochimie etc, se face si analiza asta, din oficiu, din cauza specificului spitalului. Si am aflat ca am si anticorpi pentru virusul B!!!, de unde rezulta ca, deoarece nu m-am vaccinat, am facut si hepatita B intr-o forma usoara - fara sa o stiu.
Referitor la virusul hepatitei C, mi s-a spus sa refac analizele la un alt cabinet, pentru ca probele hepatice, transaminazele sunt foarte bune, celulele hepatice nu au fost afectate.
Daca se confirma, am 2 optiuni: fie stau asa si imi fac analize la 3 sau la 6 luni, fie sa incep tratament, care dureaza minimum un an si e scump.
Dar eu voi merge tot pe naturiste, stiu ca exista remedii. Trebuie un regim de viata, pe care eu oricum il tineam in mare masura. M-a bulversat totusi aceasta stire, mi-am revenit, sunt doar un pic mai trista, dar acum pot intelege mai bine oamenii care se gasesc in astfel de situatii. Virusul se poate negativa la un moment dat, iar la femei este mai putin periculos.
Cam asta e,dragele mele. Astept parerile voastre. Ceea ce mi se pare important in primul rand este mentinerea unei dispozitii bune, de luptator.

Va sarut,

Diana

"Singurul lucru mai maret decat puterea mintii este curajul inimii."

Dianadi, imi pare rau de vestile pe care le-ai primit si sa stii ca suntem alaturi de tine . Iti doresc multa sanatate si sa stii ca nu e obligatoriu sa ai virusul daca ai anticorpi. Poate ti-au facut vaccin cand ai fost mica. Important e sa mai faci analize sa vezi exact cum sta treaba, sa vezi ce optiuni sunt si sa o alegi pe cea care ti se potriveste mai bine.

Si eu am facut niste analize acum vreo 2 ani si mi-a zis doctorita ca nu am anticorpi, dar ar fi bine sa fac vaccin daca vreau. Am ales sa nu fac, deoarece, asa cum ai zis si tu, vaccinurile sunt raspandite pe perioada unui an si doctorita mi-a zis ca nu sunt teste care sa arate cum e influentat fatul daca se intampla o sarcina intre vaccinuri. Oricum, hepatita B se transmite in principal prin transfer de fluide (sange, sperma) contaminate... Chiar daca ai facut la un moment dat o forma usoara de hepatita b, e bine sa iti faci analize suplimentare sa vezi exact ce si cum.

Te asteptam cu vesti si suntem alaturi de tine

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dj_mama

miki_stiu de maka dar deja fac tratam liviei si poate ca e prea mult acum sa iau si maka; cine stie, cu tratam asta mi-o regla ceva si pe la tiroida ... oricum sunt superincantata de cum ma simt dupa el
adi_trebuie sa iasa ceva bun de la ciudateii galbeni; succes ..."sub paturica"

acu' sunt cam ingandurata ca m-am documentat despre endometrioza si imi pare ca am cel putin 1/2 dintre simptome ,,, si ar explica si avortul de acum 2.5 ani ... cred ca sunt si cam ipohondra

va pup

dj_mama, trebuie sa gandesti pozitiv!!! Daca iti gasesti anumite simptome, nu inseamna ca si ai baiul ala!!! Capul sus si sa stii ca totul merge inspre bine! Trebuie sa crezi ca tratamentul pe care il faci iti anuleaza afectiunile pe care le ai. Eu stiu ca asa e ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia28 spune:

Neata fetele naturiste,

Fetelor la mine este prima luna de branca ursului dar am luat toata luna, nu pana la ovulatie. Parerile sunt impartite pe forum dupa cate am citit, cele mai multe spun ca se ia 3 luni intregi consecutiv.

Dianadi, multa sanatate si bafta, suntem alaturi de tine

dj_mama, te inteleg pt ca si eu ma gandesc la asta de ceva vreme, ma gandesc la simptome, uffff,

adimercedes, bafta la chinez

va pup si va doresc o saptamana usoara

Mergi la inceput