Test ADN pentru stabilirea paternitatii
Salut,
Ma numesc Catalin. Am rugat pe verisoara mea, Cornelia, sa va scrie.
In urma cu 7 ani am avut un proces cu o fosta prietena, care sustine ca sunt tatal copilului ei. In urma procesului am fost declarat 'tata prezumtiv' si platesc pensie alimentara (am facut doar analiza sangelui).
Acum lucrez in Italia, cu carte de munca. Respectiva prietena s-a casatorit si mai are un copil. Afland ca sunt in Italia, vrea sa ii platesc o pensie alimentara corespunzatoare cu salariul actual.
Eu am dubii in ceea ce priveste paternitatea.
Cum pot obliga pe fosta prietena si copilul sa se prezinta la testul ADN ?
Unde se poate face un astfel de test (adresa, va rog) si cat costa testul?
In cazul in care testul dovedeste ca fosta prietena a mintit (ca nu sunt tatal copilului) imi pot recupera pensia alimentara platita pana acum?
Va multumesc!
Catalin
Raspunsuri
cypocs spune:
daca paternitatea a fost stabilita prin hotarare irevocabila , si altfel nici nu poate fi , asa ramane .Tu ramai tatal copilului .Trebuia pe parcursul acelui proces tatal sa faca aceasta proba , nu acum .Buna sau rea hotararea judecatoreasca asa ramane .Si acum mama poate cere pensie conform veniturilor tatalui .Poate face acest test ADN pt convingerea sa proprie , ca sa stie pt el daca acest copil e sau nu al lui .Cred ca daca intra pe google si da cautare gaseste unde se face testul .(cantacuzino, medsana etc)
ALIA 34 W
http://community.webshots.com/user/cypocs101
http://tickers.TickerFactory.com./ezt/d/1;10042;30/st/20060515/dt/7/k/9ad9/preg.png
cornelita spune:
Va multumesc pentru raspuns.
L-am sunat pe Catalin si zice ca procesul a avut loc in 1996.
El afirma ca pe atunci nu se putea face in Romania testul ADN si ca nu exista optiunea aceasta atunci.
In aceste conditii, credeti ca s-ar putea ataca acea hotarare 'definitiva' ?
Catalin e decis sa ia copilul in Italia, dar vrea sa stie sigur daca el e tatal copilului (daca mama si copilul vor fi de acord). Spune ca, pe langa doi copii ai lui, mai poate creste inca unul.
Astept raspunsul dvs.
cypocs spune:
cred ca" fortat" ar putea incerca o revizuire a acestei sentinte pe acest motiv ca pe vremea aceea nu exista posibilitatea administrarii acestei probe , dar sincer legea nu prevede .Mai bine ar face aceasta analiza pt sine , ca sa stie daca are sau nu acest copil .Oricum trebuie acordul mamei pt aceasta analiza .
ALIA 34 W
http://tickers.TickerFactory.com./ezt/d/1;10042;30/st/20060515/dt/7/k/9ad9/preg.png
tumpi spune:
Testul de paternitate se face la Institutul de Medicina Legala "Mina Minovici" din Bucuresti,acum nu stiu daca mai sunt si alte unitati,asta stiu ca e sigur.
Nu stiu pe ce baza sai fost declarat"tata prezuntiv",ce probe au fost de s-a ajuns la un astfel de final?Cel mai bine e sa stai de vb cu un avoca sa te indrume cel mai bine.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
2+1
cornelita spune:
Va multzumesc, o sa-i comunic...
Problema este urmatoarea: va trebui sa stea ceva timp prin tzara si acum nu-si permite. Dar asta-l priveshte direct...
Toate cele bune!