Probleme

Probleme | Autor: sheherezada

Link direct la acest mesaj

A trecut ceva vreme de cand am scris ultima oara aici.Atunci eram fericita,eram optimista acum...nici eu nu mai pot descrie felul in care ma simt....
Problema mea este ca am ramas insarcinata dupa o perioada foarte mare de timp (cu tripleti si i-am pierdut la 25 de saptamani).A fost un eveniment trist pe care l-am acceptat cu greu (desi a trecut un an inca imi mai vine in minte acea noapte teribila in care pentru mine s-a sfarsit lumea si mi s-au spulberat toate visele.Si desi iubesc foarte mult copii nu imi mai doresc sa fac eu unul.Sotul meu inca mai spera....dar eu nu mai sunt in stare sa spun da....Ce sa fac?

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karol spune:

Of, biata de tine.Ai ramas marcata de acel eveniment neplacut.Eu nu cred ca nu mai vrei nici un copil cum spui tu, eu cred ca ti-e doar frica sa nu se repete tragedia.Curaj, nu te da batuta.Ai sa vezi atunci cand o sa-ti tii bb-ul in brate, ce mandra ai sa fii si ai sa-ti dai seama ca tot efortul a meritat.Haide, noi te sustinem, alunga teama si incearca din nou sa fii mamica.Nu te lasa coplesita de teama.
Te pup dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petaluda spune:

nu sunt psiholog, dar dupa parerea mea, inainte sa spui un NU categoric sa te gandesti bine de tot daca nu mai vrei copii niciodata, sau daca doar nu te simti inca pregatita in momentul asta.
si eu cred, cun ti-a spus si Karol, ca mi degraba iti este teama ca tragedia sa nu se repete. poate e inca prea devreme si nu ai trecut inca peste un soc asa de puternic.
incearca sa dicuti cu sotul tau si sa ii explici lui ce simti cu adevarat, o sa gasiti o solutie impreuna.
sa auzim numai de bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Imi pare foarte rau pentru ce s-a intamplat.Iti inteleg suferinta,dar crede-ma ca acest cosmar se va termina(sau cel putin nu te vei mai gandi cu aceeasi intensitate la tot ce s-a intamplat)atunci cand iti vei tine copilul in brate.Fa analizele necesare(daca nu le-ai facut deja)ca sa vezi de ce ai pierdut sarcina si nu te mai gandi prea mult.Pune mana si fa alt copil.
Am intalnit cazuri asemanatoare si a doua oara a fost o reusita.
Va doresc mult noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Sheherezada, cred ca numai tu stii cat de greu a fost... Eu am avut probleme in luna a treia de sarcina si desi 4 medici mi-au spus ca avortul este singura solutie, am decis impreuna cu sotul meu sa mai intrebam inca 10 pana cineva ne va da o speranta. Povestea a avut un happy ending pentru ca desi am avut citomegalovirus (un virus pacatos care da malformatii) si listerioza (alta pacoste)am gasit un medic bun, al 8-lea care mi-a dat speranta si am nascut un bebe sanatos....insa cele 6 luni au fost tot timpul umbrite de posibilitatea ca ceilalti 7 medici sa fi avut dreptate. Am plans zile intregi, nopti intregi...eram cu fata umflata de dimineata pana seara iar prietenul meu era disperat. Nu pot sa ma gandesc cat de greu iti este daca mie mi-a fost atat de greu si s-a terminat bine... Nu cred ca se pot descrie multe momente pe care le petreci cu copilul, nu iti ramane decat sa incerci si va fi bine...

ANCA

ANCA si EMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau2toma spune:

Acum nu mai am timp sa-ti povestesc sa iti ridic putin moralul pt ca e foarte tarziu ,dar maine o sa -ti scriu o poveste f frumoasa care sper sa te ajute in luarea unei decizii pozitive .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Sheherezada, de multe ori m-am gandit la tine ce mai faci si cum te mai simti. Ma bucur ca ai reaparut, asta inseamna ca rana a inceput sa se vindece si vrei sa o iei de la capat. Si eu cred ca este doar frica sa nu repete la o viitoare sarcina, nu cred ca nu iti mai doresti. Poate este doar un fel sistem prin care creierul incearca sa apere inima de o posibila suferinta.
Trebuie sa faci investigatii, teste genetice sa vezi care a fost cauza. Poti sa cauti pe net dupa "stillbirth" este mult info si desi este cumplit se pare ca este destul de frecventa si cauzele pot fi foarte multe.
Curaj si Dumnezeu sa iti dea putere sa poti lupta in continuare

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

o prietena a mea cu rh negativ a pierdut primul ei copil in luna a-6-a, a fost cumplit, dar si-a gasit curajul sa treaca mai departe si acum e mamica fericita a doi puiuti, un baietel si o fetita!
eu zic sa nu renunti desi iti este inca frica sa nu treci din nou prin aceeasi durere, dar eu zic ca merita sa incerci, si cu cit lasi timpul sa treaca, cu atit iti va fi si mai greu, nu-mi pot imagina viata fara puiul meu( care ma mingiie pe fata cu minuta lui mica si se uita la mine-n ochi), nu-ti poti refuza placerea asta imensa de a fi mama, curaj si nu renunta, merita tot efortul!

Flavia, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Seherezada, imi pare nespus de rau pentru cele intimplate si va mai trece multa vreme pina ti se va inchide rana, cit despre uitat....mi-e teama ca nu vei uita niciodata. Am trecut din pacate printr-o experienta similara, am pierdut de 2 ori in saptaminile 22 si 21....
Dupa aceea nu am mai vrut sa aud de copii!! Dar dupa 1,5 ani am ramas gravida accidental. Inital imi facusem programare la chiuretaj, asa disperata eram.......insa pina la urma nu am putut sa o fac. Rezultatul: Bianca, cea mai frumoasa si mai iubita fetita de pe pamint!
Iti doresc putere sa poti trece peste durerea ta si incredere sa poti privi optimista inainte!! Vreau sa-ti spun ca nu esti singura, sintem alaturi de tine si-ti intelegem durerea.....imi pare rau insa, ca nu putem face nimic sa ti-o alinam!

Flavia si Bianca

http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/fersedif/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Sheherezada ma bucur tare mult ca ai revenit.Eu te stiu demult de la aspirante.Imi pare tare rau de tragedia ta ,dar sper ca motto-ul tau o sa iti dea raspunsul la dilema ta.
Trebuie sa crezi cu tarie in sasa ta de a fi mama.
Suntem alaturi de tine!

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Evenimentele importante
Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Ce sa faci? Sa iti acorzi ragazul necesar unui travaliu de doliu fara a accepta nici un fel de presiune in acest interval, tinand cont de faptul ca acest proces poate dura si maxim 2 ani, insa nu este obligatoriu. Numai dupa finalizarea lui poti reusi din nou sa investesti si poti fi din nou pregatita pentru o noua sansa.

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Durerea este inevitabila dar suferinta este optionala

Mergi la inceput