Cauzele multiple ale dereglarilor hormonale ....!

Buna ziua tuturor . Multe dintre voi cunosc parcursul meu spre bb2 , in ultimul timp am suportat un trat. (decapeptyl, menopur) in vederea unui FIV-ICSI (13.01----03.03.06)cu rezultat "-" evident si definitiv pe data de 03.03.06 , data UCM ! Am simtit cateva piscaturi (prin 17.03 , cred ca ovulasem , nu am verificat TB si nici n-am dat vreo importanta )in zona unde am avut un chist , pe dreapta , care cu un laparo in 24. ian. s-a rezolvat cu bine !Astazi fiind pe 04.04.06 CM se incapataneaza s-apara , cu toate ca am cateva simptome ciudate , sanii moi , dar ma manananca tare de tot , ma scarpin de numa , iar TB se mentine deasupra 37,01-02-03°C (astazi fiind 37 fix) ! Am facut 3 teste cu rezultate "-" si ele si nu stiu ce sa cred ? Dereglare hormonala ? POSIBIL !!! De obicei CM meu e intre 25-28 de zile , fara nici o problema , sunt ca si "programata" , dar se vede ca totul se poate da peste cap cu mare usurinta !
Veniti sa-mi povestiti starea voastra si simptomele unei posibile dereglari , dupa un tratament de stimulare ovariana si dupa cat timp CM a revenit la normal si cu ajutorul carui medicament ? Eu voi mai astepta cateva zile si ma voi duce la dr. ca nu cred ca e de glumit !
Numai bine , tuturor
"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa-l si retragi..."!
Aileene+Alexandre 6 ani 1/2 (22-sept'99)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aileene68/my_photos
Raspunsuri

Tia spune:
eu am devenit suspecta de sindrom de hipercoagulabilitate in urma tratamentului cu menogon. dupa chiuretaj (am pierdut sarcina FIV) am intrat in normal din a doua luna, iar dupa alte 3 luni am reusit sa raman insarcinata - prima data pe cale naturala. desi aveam rezerva ovariana diminuata (FSH-ul mare) stimularea a dat un impuls ovarelor..
www.dropshots.com/laurentiub" target="_blank">sunt iute, nu ma prinde nimeni

saftoiu_gina spune:
Dereglari am avut si eu ,dupa primul FIV ,CM varia de la 30 la 33 de zile apoi am luat Diane 35 si CM venea la 26 z ,acum am facut al doilea FIV ,astept rezultatul si dupa aceea mai vedem.

Kariris spune:
io n-am avut nici o dereglare dupa primul fiv...doar cea psihica, in urma rezultatului! ciclul mi-a venit la 6 zile dupa ce am intrerupt tratamentul de sustinere (cand am aflat ca nu am reusit) si de atunci vine lunar la 28 de zile. Uneori la 27.

IULIABRAILA spune:
la un tratament pt stimulare ovariana ciclul poate sa intirzie(motivat de marirea cantitatiii de hormoni) cu 5-8 zile. nu mi-am dat seama din ceea ce ai scris data la care trebuia sa iti vina CM, probabil la sfirsitul lunii martie?
calculeaza cu + 5, pina la 8 zile si dupa ce depasesti aceasta data, du-te la control ca nu este in regula, macar sa stii cu ce te confrunti.
dar poate sa fie si bb.
sa ai bafta, IULIA

aileene spune:
Tia iti multumesc ptr raspuns , imi pare rau ca ai pierdut sarcina ! Cu atat mai bine daca trat. a dat un impuls ovarelor , cel putin a servit la ceva ! Dar acuma , esti gravida sau ai deja un bb mic ? In amandoua cazuri daca e asa te felicit , iar daca nu imi pare rau si continua sa speri , visul se va realiza acolo unde este speranta !
Saftoiu_gina , ma bucur si m-as bucura si mai mult sa stiu ca al 2-lea FIV si-a facut treaba si ca a dat un rezultat mult asteptat ! Lachione imi pare bine ca nu esti dereglata , iar in legatura cu dereglarea "psihica" , imi pare rau , da , asa se intampla cateodata , blocarea poate sa se instaleze in alta parte , de unde e mai greu de scos , deoarece ne facem din ce in ce mai multe ganduri in privinta asta si nu putem accepta esecul , te inteleg si-ti doresc sa reusesti sa obtii ceea ce-ti doresti !
Iuliabraila , intr-adevar CM poate intarzia din cauza "utrogestanul-ui" sau altor medicamente de sustinere a unei eventuale sarcini , dar nu e cazul meu din cauza ca eu am intrerupt orice medicatie in sensul asta , de luna trecuta de la prima dozare de HCG care era "-" dr. mi-a spus sa-l oresc , n-avea nici un rost sa-l continui , dar acum ???? Nu mai iau nimic !...Si totusi sunt la 32 de zile de la UCM , mai astept vreo 4 si ma voi duce sigur la dr. sa vad ce si cum , ca incepe sa-mi dea batai serioase de cap , situatia asta si devine penibil de suportat , ma si doare rau capul ! Astazi sunt 4 zile de la data limita + inca 4 de asteptat...uffff , ce situatie ! Oricum iti multumesc ca-mi doresti bafta si ca-mi spui ca s-ar putea sa fie bb , nu stiu ce sa mai cred , sincer ! Oricum m-am mai linistit un pic si remarc din cele spuse de voi ca intarzierea CM este normal pe undeva , deci mai astept si sper ca invazia rosie sa nu mai intarzie prea mult !!!
Va multumesc din suflet fetelor ptr raspunsuri si va doresc toate cele bune !!!

Edyna spune:
aileene, draga, ce bine te inteleg.....
Am facut si eu un fiv (nereusit) in februarie. In luna cu fiv, mi-a venit cm la 28 de zile ca dintotdeauna. In schimb luna urmatoare.... dureri de cap, ameteli de imi era frica sa ies de una singura in strada, greata, dureri de sani .... si cm nu mi-a venit decit in a 36 zi. Am fost tare panicata, pentru ca pana acu ca nu mi-a mai intirziat ciclul niciodata.
Mult noroc

aileene spune:
Buna , n-am putut sa va dau de stire din cauza ca am fost sub supraveghere la "urgenta" ! Noaptea dinspre marti spre miercuri(ieri) am fost taare bolnava , ma durea rau de tot capul , nu reuseam cu nimic sa calmez durerea si vomitam intr-una . Sotul n-a mai vrut sa stea pe ganduri si m-a dus de urgenta la spital , unde n-au vrut sa ma lase acasa . Mi-au facut imediat un dozaj BHCG , iar raspunsul....va dati seama si voi , era "-" , deci nu e bb . Dupa care m-au tinut cu medicatie prin perfuzii (bi-profenid) un antalgic f puternic ! Aveam si 170/11 tensiunea !!!!!! Am crezut ca mor nu alta ?! Astazi sunt acasa si am inceput sa iau "duphaston" spre declansarea CM , care sper sa vina cat de curand posibil si sa intre totul in normal ca nu mai pot , momentele prin care trec sunt de nedescris ! Dar sunt f puternica si voi reusi din nou , fara probleme ! Cam astea ar fi noutatile mele ! Sa speram ca vor fi si mai bune pe parcurs !
Edyna , imi pare tare rau de nereusita ta din februarie , suntem in aceeasi barca si sper sa nu fim in aceeasi si pe planul durerilor si dereglarilor hormonale , iti doresc si eu sa ai mult noroc si cine stie ...poate intr-o zi...cat de repede un bb !
Va multumesc fetelor ptr postarile voastre , sarutari !