Stevia

Stevia | Autor: claujro

Link direct la acest mesaj

Am primit de la tara o punga mare de stevie (duminica). Nu stiu sa o gatesc!! Am cautat prin cartea de bucate, dar zau ca nu am gasit nici o reteta cu stevie. Ma ajuta cineva, va rog frumos?

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

se opareste - fierbe un pic, se scurge, se toaca marunt, se pune intr-un sos alb (unt, faina, apa sau lapte) si se lasa pina se omogenizeaza

se poate face si amestecata cu spanac

daca frunzele sunt mai mari se pot face sarmalutze din piept de pui sau gaina in ele

" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Se poate face si ciorba/bors de stevie; pui la fiert legumele (morcovi, ceapa, etc), cand sunt fierte pe jumatate pui stevia, rupta bucati mai maricele, orez, un picut de ulei, condimente, eventual bors.
Daca vrei, poti pune si carne de pui. Eu aceste 2 variante le-am facut, fara sa ma uit pe vreo reteta; pur si simplu, le-am bagat in oala si au fost... Si daca mai bati si un ou...

AMR 1 luna + ... pana la nunta

Foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

eu inabus putin ceapa tocata, morcov si albitura rase, apoi adaug stevia tocata ( o curat de cotoare) si dupa ce se inmoaie pun apa si adaug cartofii taiati cubulete.
dupa ce da in fiert adaug bors, fidea si leustean.

Mergi la inceput

ooops, am uitat sa pun sucul de rosii (dupa ce pun borsul).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

quote:
Originally posted by capra cu trei iezi

ooops, am uitat sa pun sucul de rosii (dupa ce pun borsul).

Asa faci si cand gatesti ?

AMR 1 luna + ... pana la nunta

Foto

Mergi la inceput

de obicei, nu. cand gatesc suntde harnica, razadesoare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Cureti stevia de pe cotoare,o speli bine(vezi ca mai are limaxi pe ea...) si o oparesti in apa cu sare.N-o lasi mult la oparit,ca se flescaie.O scurgi,o tai marunt.Separat cureti o ceapa,o toci si o calesti putin,adaugi bulion(rosii decojite,suc de rosii,boia...cum vrei si iti place) apoi rastorni stevia,pui putina apa,vegeta,potrivesti de sare si piper si mai lasi sa scada un picut sosul.Merge cu friptura la tava.
Tot asa poti face,insa fara bulion,rosii decojite sau boia...in sensul ca pui la fiert orez,ca pentru pilaf,cu olecuta mai multa apa,cand e aproape fiert orezul adaugi stevia oparita si tocata,vegeta,sare ,piper....si pofta buna!Asta merge cu acritura,asa ca poti sa o papi cu muraturi sau cu putina zeama de lamaie stoarsa,langa o pulpa de pui prajita sau peshte prajit...

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri.

Acum, cand va scriu mancarica fierbe in bucatarie. Am facut reteta Anei-Maria 68 si pentru ca aveam f multa stevie si ciorbita Razei de soare . Sper sa iasa bune (comestibile, pentru ca nu prea am eu talent in bucatarie)!!!

Oricum, va scriu diseara rezultatul!

Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca N spune:

ce pofta mi-ati facut de stevie!
mama o punea la fiert impreuna cu urzici sau spanac sau chiar singura, dupa care calea o ceapa si punea stevia in tigaia cu ceapa. Adauga vegeta si o zdrobea putin cu furculita pana se facea o pasta pe care o intindeam pe paine. presaram putin piper si iesea o tartina delicioasa.

matusa mea, la amestecul amintit mai sus, mai punea si un ou ca sa se lege mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Toate au iesit foarte bune! Fff bune! A mancat pana si sotul meu, el care nu se da in vant dupa asa ceva...

Multumesc mult, sunteti niste gospodine desavarsite!

Poze Mara si Matei

Mergi la inceput