Bebelusi de martie - aprilie 2005 (91)
Raspunsuri - Pagina 6
danuta_t spune:
La Multi Ami Gabriel ! Viata senina si fericita. Sanatate si bucurii alturi de parintii tai.
Pisicuta, tare rau imi pare prin ce-ai trecut. Sa se faca bine Matei cat mai repede.
Mamacita, ce dor mi se face de mare cand povestesti de apa, nisip, briza. Abia astept sa mergem la mare. Dar nu sunte; siguri daca sa mergem o serie de 6-7 sau sa ne aventuram la doua serii cum faceam de obicei.
Ninocikap, nu te mai culpabiliza. Mihai a cazut de 4 ori, doar prima oara am sunat medicul, la urmatoarele am fost atenta doar la starea lui in urmatoarele 24 ore. Ca sa te incurajez, am sa-ti spun povestea unei colege, mama a 3 copii: primul copil cade din patut => repede vizita la medic, consultatii sa vada daca totul e OK; al doilea copil cade si el din patut => repede il iau in brate, il investigheaza din ochi de inginer, concluzie copilul e OK, nu mai suna medicul; al treilea copil cade si el din patut => din fata TV-ului, unul din parinti ii spune celuilalt "vezi ca a cazut copilu'".
Lorelai, hai ca nu-i concurs. Ca doar toti sunt pui de cioara, deci toti sunt cei mai frumosi, cei mai destepti, cei mai cei si cei mai cei. Probabil ca fetele tale nu sunt interesate de jucarii pentru ca se au una pe alta, ceea ce cred ca este de un infinit de ori mai frumos.
Le-am admirat, par asa de maricele. Si nu-s identice deloc. Parca una-i mai feminina si una baietoi smecher.
Ligia, gand la gand cu bucurie. Am vrut si eu sa intreb exact acelasi lucru. Eu am alaptat pana in 20 ian, apoi am dat cu varza, comprese reci si ceai de salvie vreo 2 sapt cred, dar fara prea multa consecventa. Daca strang tare de tot, mai iese cate o picatura doua. O sa mai controlez cand face Mihai 1 an. Si eu ma intrebam daca trebuie sa merg la medic sau in timp dispare. Ce credeti ?
Si mai am o intrebare - daca inca mai e un firicel de lapte, pot ramane oare gravida ?
Simonela, Marox - prietena de forum cu doi copii cu diferenta mica de varsta spunea ca e foarte foarte greu si sfatul ei era sa mai lasi un timp. Noi avem 34 ani si din acest motiv vrem un al doilea copil cat mai repede chiar daca va fi greu la inceput. Cat despre durata de asteptare, auzisem ca la primul copil se munceste mai mult, dupa aceea merge mai usor (vorbe, nu stiu daca sunt documentate stiintific).
Iti urez doar ca Andrada sa fie cumintica si sa-si faca programul de somn fara treziri prea multe, caci asta mi se pare mie cel mai greu de suportat in sarcina. Daca nu te gandesti la efortul tau, pentru copii va fi minunat. Iar cand o sa aibe 3-4 anisori o sa-ti fie foarte usor pentru ca vor avea activitati impreuna, ceea ce te va elibera pe tine pentru alte trebusoare prin casa.
Dana si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t
caramella spune:
LA MULTI ANI!GABRIEL
Sa cresti mare,frumos,destept si norocos!
PISICUTA of,cred ca a fost un cosmar,sa te faci bine puiut!

DARIA
de abia astept sa va vad la Teo.De data asta nu mai pierd emisiunea,data trecuta am pierdut-o.Mergeti si cu Brien?
NINO pupam cucuiu' sa tereaca repede.Imi inchipui ce sperietura ai tras.
ZUZU multa odihna si nu te stresa!![]()
IONELA sanatate Dorei!
Noapte buna!Nu mai pot de somn.
gabrianah spune:
buna dragele mele,
in primul rind va multumesc mult pentru urari, sinteti tare atente si grijulii
nino, ellinia, mamacita, andruzza, daria ev, simonela, cameron, zuzu, oanamaria, lorelay, gegea, rrox, danuta t, ligi( draga de tine, dupa ce picai de somn..) si an-ka de telefon 
noi am avut o zi cam grea astazi, de ieri seara era cu febra 39,5, ardea saracutul si nu prea ii scadea febra nici nu paracetamol nici nu nurofen..luni am terminat tratamentul de bronsita si eram fericita ca e gata, febra facuse din weekend cu antibiotic cu tot, doctorii mi-au zis ca e un alt virus suprapus, insa azi dimineaza am fost cu el din nou, si are otita la o urechiusa..azi a plins mai tot timpul pina dupamasa cind i-a scazut febra si s-a mai linistit.. ma rog ca amoxicilina asta primita pentur otita sa isi faca efectul ca lumea, ca el tocmai a terminat o sticla de ceclor( care e mai tare decit amoxi), insa s-a dovedit fara efect pe tulpina asta ce o are el...deci noi am sarbatorit cu sticluta de antibiotic:(
acuma e mai bine, daorme linistit, simbata cred ca o sa il sarbatorim , cind vine si sotul meu acasa.
azi l-am tinut taota ziua in brate( de ma dor deja bratele), si ma gindeam cum i-am vazut pentur prima oara fetisoara dulce acum exact 1 an! si m-am apucat de lacrimat :)
Simonelapregatiri reusite va doresc!noi avem 2 baieti, cu primul am ramas insarcinata dupa 5 luni, dar pe gabriel l-am asteptat 2 ani! intre ei am pierdut o sarcina. acum e 3 ani si 8 luni diferenta intre ei, se joaca, dar de multe ori ma uit la ei si ma gindesc ce fain era sa nu fie asa de mare distanta, se vede totusi ca e..nati are imediat 5 ani si gabriel inca nici macar nu umbla:) parerea mea e ca cu cit mai apropiate virstele, cu atit mai bine pentur frati. multa lume spune ca e mai usor cu al doilea, si la noi asa a fost, daca le da Dumnezeu sanatate, atunci totul e mult mai usor.
ligia si danuta t , eu l-am alaptat pe nati doar 2 luni si un pic, si si la 2 ani dupa ce am terminat cu alaptatul curgea lapte daca stringeam areola, ca mi-era si rusine sa zic la cineva:))aici insa indraznesc:) stiu ca eu nu prea m-am ingrijorat, citisem ca eschimosii isi alapteaza copiii pina la 6 ani, si ma gindeam ca asa o fi fost proiectata productia de lapte:)nici doctrita nu s-a ingijorat, insa mi-a facut profilul hormonal, si aveam prolactina in valori normale( pe linga alti hormoni) deci nu din cauza asta nu ramineam insarcinata eu .
ninoam citit cite drumuri ati facut duap cazatura, saracutii de voi! bine ca e totul in regula!
pisicuta si matei va doresc multa sanatate si sa va reveniti cit mai repede din experienta asta asa de grea.
zuzuDoamne ajuta sa nu mai fie contractii rebele.am vrut sa te sun azi dar era prea mare miriiala la mine in zona.mai incerc miine
oanamarialuizamultumesc de mail!ma bucur ca sinteti bine si a trecut. vorbim!
lorelay, ti-am admirat comorile, sint fermecatoare! imi place si mie mutl poza cu minutele. legat de comparatii si progrese :), imi aduc aminte de unele chestii pe care nathan "le sufla" la un an sau chiar mai repede, in timp ce gabriel dulceata mica nici nu se gindeste :))asta asa ca o paranteza, insa sintem topiti dupa el ,acum comparatiile ne fac doar sa zimbim, nu sa ne si intristam..il vedem unic si deosebit de dragalas :) si am vazut ca timpul asta trece atit de repede, ca as vrea sa savurez fiecare zi la maxim, nu sa dezvolt noi "praguri" de atins . sper sa se intelaga ce vreau sa zic si sa nu se supere nimeni
va doresc o noapte buna si odihnitoare, si bebeii veseli si cuminti miine!cu drag, ana
ellinia spune:
Buna tuturor!
Pisicuto prin ce-ati trecut si voi! Bine ca sunteti acum acasa!
Nino mie mi-e asa de ciuda cand unii doctori lanseaza diagnostice la repezeala pentru ca stiu cativa parinti care au patit-o! Alex e foarte activ ca orice alt copil de seama lui asa ca nu-ti fa griji!
Gabrianah multa sanatate!
Simonela eu am un frate cu 1 an jumate mai mare si ne intelegem foarte bine, eu cred ca diferentele mici sunt de bun augur, dar bineinteles ca vorbesc din punct de vedere al copilului nu al parintelui pentru care sigur este destul de greu!
Daria abia asteptam emisiunea, sper doar sa nu fim plecati pe undeva!
Gegea felicitari mergaretzei!
Zuzu multa odihna!
Cristina si
Stefan Costin (25.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos
mamacita spune:
nino,speram ca ti-ai revenit din sperietura,stiu sigur ca tizul e ok![]()

Si nu te alarma cu asa-zisul diagnostic,sunt intru totul de acord cu rrox,care a inteles perfect:doctorita nu a pus un diagnostic,ci a descris simptomatic,daca vrei.Se referea,exact cum zice rrox,la un copil foarte activ,nicidecum la "sindrom hiperkinetic",care e altceva decat o persoana"hiperkinetica".E un fel de epitet,poti s-o consideri asa,nu necesita teste si nu e ceva rau,ba dimpotriva
,asa ca nu te supara pe ea.Greseala ei,pe care o fac multi colegi,a fost sa foloseasca termeni medicali care pot fi interpretati gresit de necunoscatori.De aceea e bine sa te adresezi omului cat de"laic"posibil,ca sa nu se creeze confuzii.
zuzu,no-spa 3/zi,odihna,bafta!Aseara m-am intors la 22 de la cabinet
,pana am facut baita,papa,adormit,nici n-am mai deschis compu,ca eram franta.
daria,sper sa va vad,dar putin probabil,caci pe 24 planuim"tunsoarea"![]()
simonela,cum vreti voi si cum o vrea Dzeu e cel mai bine
Daca e diferenta mica intre ei,se impaca mai bine si mai tarziu va va fi usor,dar inceputul sigur e dificil pentru parinti,mai ales pentru mama.Daca e diferenta mare,va avea grija de fratiorul/surioara mai mica,va degreveaza pe voi,dar intelegerea e mai dificila,stiu din proprie experienta[avem 5 ani diferenta intre noi,iar parintii de exemplu nici nu-si mai amintesc unele repere legate de sora mea,caci eu aveam grija de ea
]Oricum e bine sa ai doi copii,si noi ne-am dori,dar la cat ne-am chinuit la primul,cred ca pe al doilea la 45 ani ajungem sa il facem![]()
ligia,e normal,am mai auzit ca secretia lactata sa persiste mult timp.Nu mai stiu cine intreba,parca danuta,daca firicelul de lapte te protejeaza de o noua sarcina:nu,numai alaptatul exclusiv,si nici ala 100%.
ellinia,ce-ti mai face sotul,i-a trecut tusea?
gabrianah,sanatate la patrat,ca prea va chinuiti!Ana,adseana,oanamaria,la fel va doresc!Of,cand o sa intru sa citesc numai de plimbari si ispravi...
Astazi cred ca stam in casa,ca sta sa ploua,inca de ieri batea vantul de n-am stat decat 10 minute pe plajica.
Ieri mancam o nectarina,pe care o consideram cam necoapta sa i-o dau samuraiului.el insa nu
:i-am pus-o la gurita si se straduia si el sa muste cu gurita mare,cum ma vazuse pe mine,si,daca a vazut ca nu merge,a luat-o la supt
I-am decojit o feliuta si a papat-o cu manuta lui aia grasuta
si a fost foarte incantat.
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10722;39/st/20060425/e/1st+Birthday/dt/-4/k/e5e9/event.png
ellinia spune:
Mamacita multumim de intrebare, si-a revenit tati, a terminat tratamentul! 
Fetelor va rog sa-mi spuneti si mie cum faceti voi pateul de ficat? Stefan nu mai vrea sa manance ficatul pus in mancare si ma gandeam sa-l fac pate. Nu stiu exact reteta, banuiesc ca se amesteca cu unt si lapte. Mai trebuie ceva?
Sau este o anumita ordine a operatiunilor? Vreau sa fac maine si sa ii dau pe paiine.
Adriana da' tu chiar nu ne mai spui nimic? Ce mai face Cezarica?
Cristina si
Stefan Costin (25.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos
andira spune:
Zuzule - dr cu care am nascut prima data a zis ca poti sa iei si mai mult de 3 no-spa pe zi (pe rand, binenteles). Mie mi-a zis dr acum sa iau 3 pe zi, desi nu am contractii, si neaparat magneziu.
Stai in pat linistita, si tin pumnii sa treaca episodul asta repede, si fara internare. Cate sapt ai? 22? Stiu ca esti parca cu 8 in urma mea. Bine ca e colul inchis, dar va trebui intr-adevar supraveghere atenta. Te
si spune-ne cum te mai simti!
Simonela - eu am ramas insarcinata a doua oara cand Irina avea 5 luni, asa am vrut, fetele stiu ca de-abia asteptam. Mi-am dorit sa fie diferenta mica intre copii, si, ca la Irina, ne-a iesit din prima. O fi chestie de compatibilitate, nu stiu, pentru ca eu am CM foarte neregulat, dintotdeauna, iar la a doua sarcina nici nu-mi venise inca, deci destule premise sa nu se intample asa cum vroiam. Si acum am vesnice discutii la ecografii, cand spun "data ultimei menstruatii 01.07.2004"
Dar sunt fericita ca am reusit, si desi ma costa stresul acumulat in primele luni de sarcina, abia astept sa am 2 fetite galagioase.
Diferenta dintre ele va fi de 1 an si 2 luni, asta daca eu nasc la termen, desi prevad ca va fi luna mai, nu iunie. N-are importanta, sanatoasa sa fie, mai avem o fetita frumoasa cu ochi albastri pe aici, nascuta la 36 sapt.
Rrox.
Irina, piticul meu drag
mamacita spune:
ellinia,eu am facut o singura data si m-am dotat cu 4 borcanele la conge.Am blenduit ficatul fiert in lapte cu laptele respectiv si 15 unt/300 g ficat si i l-am dat amestecat cu cartof si smantana.Cred ca merge si pe paine,voi incerca,pentru ca vad ca adora painea.
Am uitat sa va spun ca ieri am facut pui lemonato
,adica am pus pui cu feliute de lamaie si marar intr-o punga de gatit,la cuptor,1 h,apoi am blenduit cu sucul propriu rezultat si a papat Alex de a spart,dar si noi dupa ce am pus sare si piper,a iesit yummy![]()
Fetelor,am citit undeva ca spanacul reincalzit e daunator;n-am aprofundat,ca mai mult citesc pentru pregatirea dizertatiei
Stiti ceva?Oricum nu-i puneam la conge,dar de la pranz faceam 2 portii,iar a doua zi i-am dat reincalzit.Bine ca am facut figura doar de 2 ori.Daca stiti ceva in plus,please tell me!
zuzu,bravo pentru vesti,pupam si bubu testat!Multumim ptr.
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10722;39/st/20060425/e/1st+Birthday/dt/-4/k/e5e9/event.png
andira spune:
Rrox - am vazut pozele fetelor, ai 2 copii frumosi!!Mariuca mi se pare tare delicata si sensibila in toate pozele, iar Ioana e o scumpa! Vroiam sa spun ca mi se pare ca Ioana seamana cu tine, dar apoi am vazut poza din parc cu tati, si mi-am dat seama de ce zici ca e leita el ![]()

Irina, piticul meu drag
andira spune:
Mamacita - buna idee de reteta, o sa o aplic si eu cat de curand (a se citi cand ma duc la casa mea
), multumim! Eu facusem odata si cartofi la cuptor cu feliute de lamaie printre ei, si mi s-a parut reusita combinatia, desi consortul s-a strambat...
La intrebarea cu spanacul nu stiu ce sa-ti raspund, dar astept dizertatia ![]()
Si mi-a placut cum agata Alexut fetele, a fost mortala descrierea...![]()
Daria - super, abia astept sa va vedem!!!
Pisicuta - groaznic... eu am zis ca nu vreau sa mai vad in viata mea spitalul ala (Gr. Alex), dar se pare totusi ca e cel mai bun din Bucuresti... Bine ca v-au pus repede pe picioare si sunteti acasa, si multa sanatate!
Irina, piticul meu drag