RH negativ la ambii parteneri
in aceasta situatie exista vreo problema?
eu am RH-, am facut dozari de anticorpi(sotu e pozitiv), si stiam ca in cazul in care ambii parteneri au acelasi RH nu se pune in discutie nici un risc.
Unde as putea citi exact despre cazuri cu ambii parteneri RH negativ?
mersi
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia GalagiaCea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Raspunsuri
Lia spune:
Sabina,hotaraste-te:).Sotul are Rh pozitiv,sau negativ?Intr-adevar,daca si sotul tau are Rh negativ,toate-s in regula.Daca sotul are Rh pozitiv,lucrurile se schimba,in sensul ca trebuie administrata imunoglobulina anti-antigen antiRh preventiv,pentru situatia in care bebelusul are Rh pozitiv.
te gandesti la un fratior sau o surioara pentru Sofia?:).
Sabina spune:
PS.
daca as putea primi niste linkuri OFICIALE, situri f serioase, va rog e f important, nu pt mine, ca eu stiu cum stau.
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia GalagiaCea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Sabina spune:
aha, Lia, nu nu e pt mine, sotu meu e pozitiv, eu am facut vaccinul, stiu tot.
E pt alt cuplu.Sunt tineri si niste dr le-au zis ca e problematic...
Si eu stiam ca avand RH negativ ambii nu e nici o problema!
dar se cam incapataneaza...si as vrea ceva Strong ca argument.
Sabina si
elyanne spune:
E in regula daca ambii parteri au acelasi RH. La fel cum si daca mama are (+) si tatal (-).
O explicatie mai pe limba mea... Rh-ul (+) contine ceva in plus fata de cel (-). Daca mama ar avea Rh (-) si tatal (+) ar fi probleme daca bb mosteneste Rh-ul tatalui (+) si atunci in organismul gravidei apare ceva in plus (ce are in plus Rh-ul pozitiv) si organismul ei incearca sa-l respinga... ceea ce nu e tocmai.
Ceea ce nu este cazul atunci cand mama are Rh (+) si tatal (-) ... chiar daca bb va avea Rh tatalui, in organismul gravidei nu mai apare nimic in plus... La fel si cu ambele Rh-uri (-) ... sunt identice si la fel si organismul gravidei nu are ce sa respinga.
O sa caut si o explicatie inteligenta
si pun link-ul cum in gasesc...
Uite un articol... nu dau detalii cum si de ce, dar vad ca scrie asta:
"Nu exista nici un risc ca viitorul bebelus sa aiba probleme, atunci cand si tatal si mama au Rh-ul negativ sau cand tatal are Rh-ul negativ, iar mama pozitiv"
http://www.e-sana.ro/index.php?a=270&p=2
Si pe mine m-au zapacit doctorii cand eram gravida si imi spuneau ca sunt probleme pt. ca eu il am + si sotul - ... Sunt destui doctori care nu stiu ce vorbesc...

Sabina spune:
Multam fain, asta stiam si eu...as avea nevoie de situri tari, cu Org sau edu in coada.....
Sabina si
bombi spune:
Sabina, uite aici un www.umm.edu/pregnancy/specialcare/articles/rh.html" target="_blank">edu
Aici scrie cumva explicit ca nu e nici o problema. Eu l-am gasit cautind "rh negative father".
cataghe spune:
quote:
Originally posted by Sabina
Multam fain, asta stiam si eu...as avea nevoie de situri tari, cu Org sau edu in coada.....
Sabina siwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
In cazuri rare poate fi o problema, in sensul ca copilul cu ambii parinti cu Rh aparent negativ poate fi, totusi, Rh pozitiv.
Uite aici cu org in coada si de la Stanford, ii bun?
http://www.thetech.org/genetics/ask.php?id=114
Insa parerea mea personala e ca e o chestie prea rara ca sa se cramponeze de asta, mai ales in vederea primei sarcini. Este ceva anume care il face pe medic sa se ingrijoreze in sensul asta?
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
Sabina spune:
mersi mult de tot.sper sa fie de folos...intr-un viitor apropiat, alte amanunte nu stiu, si deja m-am bagat prea mult in chestia asta, da pur si simplu nu puteam sa asist la o inexactitate care poate marca vieti...
Sabina si