Cum procedez cand tipa???
O ignor sau ii atrag atentia? Le-am incercat pe amandoua si se pare ca nu merge.
Fetitza e destul de calma dar atunci cand vrea ceva sau nu ii convine, tzipa!
Ce sa fak, cum sa procedez?
Don't talk unless you can improve the silence!
Mami & minunea mea ( mai 2004)
Raspunsuri
Laura _Oprescu spune:
nu stiu cum sa procedezi,dar am mai intalnit cazuri,iar parintii luau copilul deoparte si il linisteau,il intrebau ce s-a intamplat si gata:)!in timp,cred ca uita de chestia asta si daca vede ca nu il ajuta la nimic,ii trece ...
godzila spune:
Cred ca ar trebui saa o ignori constant si sa o ajuti sa gaseasca o alta cale de a se exprima. Bafta!
Vera & Iulia Maria (17 octombrie 2005)
POZE
mira_m spune:
De ignorat, am ignorat-o dar nu am obtinut rezultate. Repet nu face constant asa, dar cand face situatia devine chiar enervanta!
Multumesc, fetelor pentru sugestii!
filofteia spune:
Eu il trimiteam pe Adi la el in camera sa se linisteasca ... ii spuneam "Du-te la tine in camera si tipa acolo pana nu mai poti, iar cand te linistesti vi inapoi, ca nu rezolvi nimic cu tipatul" Pe la doi ani se ducea singur si venea apoi " Gata m-am linistit" Deabia ma abtineam sa nu rad....
Acum suntem baiat mare... negociem...
mira_m spune:
quote:
Originally posted by daniella4
Cati ani are fetita?
Daniella, mama lu'Alexis
Doi ani!Ma gandesc ca e doar o faza, fiindca inainte nu facea asa, de obicei ne intelegem bine!
viermisor spune:
Bianca mea are 1 an si 8 luni si asa am patit si eu cu ea.
Odata am dus-o la ea in camera in toiul unei crize, i-am zis 'Ai suparat-o pe mami, stai si tipa aici cat vrei' si m-am uitat incruntata la ea. A avut cateva tentative sa vina dupa mine si tot suparata i-am zis 'Stai acolo'. Si am lasat-o singura 5-10 min.
Si tot asa ... de cateva ori. Acum ridic putin vocea si ajunge sa ma incrunt ca tace.
viermisor
addinel spune:
eu nu am copii dar am o prietena apropiata care are o fetita de 3 anisori. mi-a placut tare tare mult solutia gasita de ea si care, culmea, functioneaza foarte bine.
de cate ori se pune pitica pe tipat ca nu obtine ce vrea trage si ea un tipat, mai tare, dupa care o intreaba senina: "vezi ca mami poate sa tipe mai tare ca tine?" sau "numai atat poti sa tipi? ia sa te aud mai tare!". acum pustoaica nu mai face crize cand nu obtine ce vrea. simpatica a fost la un moment dat cand i-a zis maica-sii ca ii vine sa tipe dar nu mai face pentru ac ea nu poate asa tare.
nunta mea
alexa si mami spune:
quote:
Originally posted by addinel
eu nu am copii dar am o prietena apropiata care are o fetita de 3 anisori. mi-a placut tare tare mult solutia gasita de ea si care, culmea, functioneaza foarte bine.
de cate ori se pune pitica pe tipat ca nu obtine ce vrea trage si ea un tipat, mai tare, dupa care o intreaba senina: "vezi ca mami poate sa tipe mai tare ca tine?" sau "numai atat poti sa tipi? ia sa te aud mai tare!". acum pustoaica nu mai face crize cand nu obtine ce vrea. simpatica a fost la un moment dat cand i-a zis maica-sii ca ii vine sa tipe dar nu mai face pentru ac ea nu poate asa tare.
nunta mea
eu cred ca o solutie este sa-i distragi atentia de la ceea ce nu-i convine.
alexa & fam
clyo spune:
quote:
Originally posted by addinel
nunta mea
fetita mea are 1,8 ani si patesc la fel: cum nu-i convine ceva, tipa.
am incercat si solutia propusa de tine dar nu functioneaza: incepe sa rada si tipa si mai tare / mai mult, e ca un semn de incurajare pt ea.
eu ii spun calm sa nu mai tipe si incerc sa-i distrag atentia cu altceva.
de cele mai multe ori functioneaza, dar mai sunt si momente cand chiar o ignor.