Clasa I - se da cu capul de pereti

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns redi spune:

Scrie-ti ca ma intereseaza si pe mine dar nu-mi dau cu parerea ca al meu e prea mic , dar invat si eu de la voi cate ceva.
Nici macar nu pot visa ,oare ce va face la scoala ?Cum se va obisnui ca e obligatoriu sa mearga si acolo ?
Va tin pumnii voua si spuneti si aici cum ati reusit sau nu !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Sfaturile Anei sunt foarte bune si cred ca ti-au deschis mult ochii. Deja au spus altii ce as fi spus eu, doar as vrea sa adaug un lucru. Prea multe calculatoare si televizoare. Timpul cu TV trebuie sa fie limitat, copilul ar trebui sa fie pe afara, sa traiasca. La fel si cu calculatorul. Cumparati jocuri (monopoly, scrabble) si jucati-le voi sau bona cu el, jucati carti ... Multi copii de azi nu stiu sa interactioneze cu oamenii pentru ca traiesc o viata virtuala nu una reala. Chiar si ca familie limitati timpul petrecut cu copilul pe calculator sau in fata televizorului si luati timp sa va acordati atentie deplina cand sunteti impreuna. Stim cu totii cat de mult distrage atentia un televizor.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

poze

poze recente

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nadia1976 spune:

quote:
Initial creeata de GabrielaG

Buna, am un baietel de 8 ani, (peste vreo doua saptamani_ care e un dulce, e ascultator si deseori incapatanat...
... Si mai are si un frate mai mic de 4 ani, si de multe ori spune "ce bine ar fi sa nu am nici un frate" si va dati seama ca ma doare sufletul.
Pupici, sper ca ati inteles ce am vrut sa zic,
Gabriela si baietii
Si ar mai fi multe de spus

Pe mine m-a surprins ca nimeni nu a spus nimic despre asta; de ce nu incerci sa-i explici ca fratiorul lui e de fapt, si va fi intotdeauna, cela mai bun prieten pe care-l va avea vreodata; un prieten care va fi acolo ptr. el, cand va avea nevoie, si nu-l va trada vreodata; in afara de asta, fa-l sa se simta important in relatia cu fratiorul lui, sa se simta ca "fratele cel mare", care il apara si-l protejeaza pe cel mic; nu spun ca ai facut vreodata, dar spun: nu fa nici un fel de diferente intre ei, caci asa se naste invidia intre frati; am vazut acum vreo 2 saptamani o chestie care nu mi-a placut deloc: Lucram la restaurant si a venit o fam. cu un baiat de vreo 8 ani (cam ca al tau) si un bb de vreun an-un an jumate; cela mare a cerut o cola, si in timp ce avea paharul la gura, cel mic a intins mana. Mama lor efectiv, i-a luat paharul copilului de la gura si i-a dat celui mic; cel putin, putea sa astepte sa termine copilul de baut... anyway, fa-l sa se simta important, again, in relatia cu fratiorul mic; el e cel mare, cel mai inteligent, cel care stie mai bine, cel care te intelege, etc. Poate se simte intr-adevar, neglijat.
Nu stiu, zic si eu...

Winners don't quit; quitters don't win.

Don't give me an attitude; I already have one!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Nadia, multumesc mult, nu e cazul la noi, adica ma straduiesc sa nu il, ac sa se simta frustrat, desi uneori, cand era mai mic sigur am mai gresit in privinta asta. Cel mic tot timpul se baga in seama si de multe ori incerc sa-i dau ceva de facut ca sa ma ocup de Octavian.
Trebuie sa lucrez mult cu sotul vizavi de Tv...caci merge non stop pe Realitatea...cica se relaxeaza la tv.
Oricum, la ultima sedinta de la psiholog, el a ales ca tema sa-l intrebe pe tatal lui ce facea la 7 ani si discutand cu el mi-a spus ca nu poate sa-l intrebe. Ii este rusine sau teama sau...nu stiu, aceeasi reactie a avut-o cu d-na invatatoare...se uita la ea si nu i-a cerut voie sa mearga la baie sa ia apa pt ora de desen...ochii vorbeau, dar gura nu. Mi-a spus ca ii e rusine, ca nu poate. Desi in pauza se duce la ea, mai vorbeste, ii este draga si nu e genul foarte severa.
Pupici si va multumesc din suflet,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

cauza:

quote:
Originally posted by greieras

Multi copii de azi nu stiu sa interactioneze cu oamenii pentru ca traiesc o viata virtuala nu una reala.

si efectul:

quote:
Originally posted by GabrielaG

..... discutand cu el mi-a spus ca nu poate sa-l intrebe. Ii este rusine sau teama sau...nu stiu, aceeasi reactie a avut-o cu d-na invatatoare...se uita la ea si nu i-a cerut voie sa mearga la baie sa ia apa pt ora de desen...ochii vorbeau, dar gura nu. Mi-a spus ca ii e rusine, ca nu poate. Desi in pauza se duce la ea, mai vorbeste, ii este draga si nu e genul foarte severa.

Gabi, oricat de mult ar dura lupta asta cu tv-urile si calc., trebuie sa o duci pana la capat, pt binele vostru ca familie si ca indivizi sociali. As vrea sa te ajut mai mult dar nu stiu cum...:( Desi cred ca deja sunteti pe drumul cel bun.:)

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Am uitat sa precizez ca la Otto in camera nu mai merge subit curentul la calc, tv si DVD...De sambata seara si tati nu prea are timp sa vada ce s-a stricat.
Pupici si multumesc inca o data,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Gabriela,

Mult succes in continuare!Ce mai face Otto?Cum e cu scoala?
Va doresc numai bine si mult succes in continuare!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Pai Otto e cu salturi, cand foarte bine, cand e suparat iar. rad copiii de el la scoala ca o iubeste pe Adi si am inteles ca a plans luni de mama focului...doamna a prins ideea si le-a spus celorlati sa nu mai auda asa ceva si lui sa fie mai barbatos...copiii vorbesc vrute si nevrute.
Apoi aseara si-a calcat pe inima, desi spunea ca are emotii mari...si l-a intrebat pe tata ce facea la 7 ani.
Duminica ii sarbatorim ziua, facem petrecere...si apoi vine vacanta...URAAA.
Pupici la toata lumea si multumesc din nou pt sfaturi si sustinere,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Of Doamne,Gabriela...cu iubirile astea nevinovate...tare greu e...Cunosc subiectul si va trebui sa il imbarbatezi.Un lucru bun e ca deja constientizeaza ca poate avea simpatii,ca au inceput primele emotii ale dragostei,ca sa spun asa si ca e un copil sensibil...Bravo voua!
Mult succes in continuare,sa fiti sanatosi si...vacanta frumoasa!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Azi Octavian a implinit opt ani. Aseara am petrecut, s-a simti foarte, a avut invitati, a fost in centrul atentiei, dar la un moment dat tot era suparat pentru ca "el nu castiga niciodata la jocuri". I-a trecut cand a vazut tortul cu Harry Potter pe el si nufarul muzical.
Saptamana aceasta am mai decorat oua, dar nu a fost foarte incantat, pentru ca si cel mic facea la fel si Octavian a tinut sa-mi precizeze ca el nu e un copil de 5 ani si de ce-l tratez asa...Mda...
Spor la treaba si va multumesc mult de ajutor,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput