aveti idee?
am si eu o problema si nu stiu cui sa ma adresez. ma gandeam ca poate aveti voi vreo idee.
am o ruda care ar avea nevoie de un medic psihiatru. problema e ca nu intelege ca se afla intr-o nevoie si refuza orice subiect pe tema aceasta. am discutat cu un medic psihiatru si nu se deplaseaza acasa. ce-i drept nu am mai intrebat alt medic, dar din cate am inteles psihiatrul nu vine acasa pt. ca in mediul sau bolnavul are un alt tip de comportament.
pare sa nu existe vreo solutie, dar eu ma incapatanez sa cred ca nu e asa.
poate puteti sa ma indrumati in vreun fel.
multumesc anticipat!
Raspunsuri
ingerash spune:
Cred ca un apropiat al rudei tale (mama, tata, sotie/sot, copil) ar trebui sa procedeze in asa fel incat sa mearga impreuna cu el la psihiatru. De convins sa mearga de bunavoie si nesilit de nimeni nu cred ca va reusi.
irisM spune:
Ne-am confruntat si noi cu problema asta.Intr-adevar este greu sa misti ceva,cand nimeni nu vrea sa se bage:politie,salvare..Noi am procedat asa:l-am convins sa mearga la psihiatru(cu maaare greutate),unde n-a vrut sa coopereze,dar a fost suficient ca doctorul sa-si dea seama ca are probleme.Am luat in schimb o patalama la mana precum ca trebuie internat.Cu hartia la mana am reusit sa urnim salvarea.De fapt am avut bafta de o asistenta care a spus ca se baga in asa aceva,ca a mai facut-o si ca nu-i pasa daca mananca bataie de la bolnavi.Zicea ca i se intampla destul de des sa fie lovita de ei.Tipa a avut tehnica,l-a convins sa mearga fara reactii violente.In general nu se prea baga nimeni,politia zice sa chemi salvarea,salvarea ca politia si tot asa.
sirimie spune:
Eu cred ca are nevoie de psihiatru numai daca are probleme mari. Altfel, poate gasiti o ruda sa incerce consilierea
Si mai puteti merge la doctorul de familie poate o convinge cu o trimitere la psihiatru.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Poze de la Mot
sanziana72 spune:
Nici o persoana care are nevoie de psihiatru nu va recunoaste ca are nevoie de el. Pentru ca daca si-am da seama ca e bolnava, nu ar mai fi.
Poate ca nu vrea sa un psihiatru, dar s-ar putea sa accepte sa vada un psiholog (dar sa o duceti de fapt la psihiatru, fara sa stie).
Ca sa o convingeti sa mearga la psiholog trebuie sa incercati sa o convingeti insistand pe directiile care o intereseaza.
Ca poate sa discute cu psihologul, ca o duceti pentru teste de inteligenta sau personalitate... Trebuie vazut la care subiecte e sensibila, in asa fel incat sa isi doreasca singura sa mearga.
Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos
Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!
Tino spune:
multumesc. ati fost dragute ca m-ati indrumat, dar nu merge nici una din metode. suntem in continuare in dilema pt. ca nu vrea sa vada medicul. mai rau e ca azi zice ca merge la medic, iar maine cand sa mergi nu mai vrea.
o sa incercam sa aflam si parerea altui medic psihiatru.
toate cele bune!
Happiness_4_us spune:
Si eu sunt de parere ca tot cu convingerea se face treaba.
Poate iesiti in alta parte si intamplator va intalniti si cu un psihiatru fara sa stie.
Nana Motoc
Fotografii cu noi
laura_dimitris spune:
Tino,
cu siguranta sunt si medici psihiatri care fac vizite la domiciliu!!!
Stiu sigur, pe unul il cunosc chiar eu. Si stiu de la el ca si alti colegi de ai lui fac vizite la domiciliu. Nu stiu de ce a refuzat medicul intrebat de tine. Poate nu avea timp. Poate asta este regula la el... Poate considera el ca - in cazul descris de tine - nu este bine... Mai intreaba si alti medici si sigur vei gasi!!
Sanatate multa!
Laura mama lui Dimitrakis