Fibrom uterin (12)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcbeal spune:

Paul, am uitat o chestie importanta. Nu se poate duce la Uni fara trimitere de la medicul ginecolog. Deci sa se duca la el si sa ii ceara trimitere pt. Uni. Trebuie sa-i dea.
Hemoragii la ciclu am avut si eu, ba chiar extrem de puternice. Asa se face ca am intrat in operatie cu valoarea hemoglobinei 8. Dar acum mi-am mai revenit, nemaiexistand cauza.

Bafta la toata lumea! Sa auzim de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioritaus spune:

Arrina, nu merge e-mailu-ul pentru ca mi l-a furat cineva, serios, nu glumesc..cred ca trebuie sa maodific adresa, acum este miorita_us@yahoo.com.Nu am putut deschide link-ul.
Ok, am sa ascult de sfaturile tale in legatura cu procedurile pe care le fac....chiar acum ma pregatesc sa plec pentru prelevarea analizelor.Inteleg ca poate sa ciupeasca si la histroscopie insa asta se face in ziua a 10 a iar chiuretajul biopsic in ziua a 21 a si nu stiu daca mai este concludent rezultatul de la histeroscopie .De asta am zis ca se cam bat cap in cap.
Multumesc pt grija ta de a ne da sfaturi
Eu mi-am explicat ca am ajuns asa de anemica datorita faptului ca nu am facut nimic ani la rand pentru a vedea daca sangerarile astea abundente fac rau organismului;si cand mergeam la un chiuretaj pt o hemoragie care nu putea fi oprita nu aveam ameteli sau dureri de cap, sau mai stiu eu ce simptom.Nici macar dureri de burta nu aveam.Probabil ca atatia ani la rand cu hemoragiile astea s-a anemiat organismul si am ajuns in stadiul asta.Anul trecut imi aduc aminte ca am luat 3 luni Tandiferon folic si mi se mai umpluse depozitul de fier...insa dr zice ca in 2 ore de la venirea menstruatiei abundente se duce si fierul.
Am plecat, ca este f tarziu.
Miorita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Am vazut ca Arinna mi-a simtit lipsa dar in acelasi timp mi-a tinut cu suuces locul la informarea promta si bine documentata

Bebicuta nu intra in panica la ceea ce ti-a spus medicul. Am o prietena care a nascut la 40 ani cu 4 fibrome, dintre care cel mai mare avea 4 cm. Nici un medic nu i-a dat sanse sa duca sarcina la sfarsit, din cauza fibroamelor si a varstei (?) . A schimbat 3-4 medici pe parcursul sarcinii, pt ca fiecare ii propunea....avort terapeutic, pt ca oricum nu va duce sarcina la bun sfarsit.Acum are un baietel de 7-8 luni, perfect sanatos, si ea se simte f bine. Medicul cu care a nascut este Badea, de la Municipal.Te sfatuiesc sa mergi acolo, cauta-l pe el (e greu de abirdat, e fff ocupat) saupe sotia lui, sau daca nu pe dr Dumitrascu (cu el a nascut Rici, o alta prietena a noastra de pe forum, cu fibrom f mare 9 cm la numia 26 ani, sanse nule date de alti medici, sarcina dusa la bun sfasit fara probleme majore sub supravegherea dr Dumitrascu
Nu te baza pe faptul ca daca mergi la un cabinet particular vei fi bine tratata.Eu am mers de 2 ori in 6 luni cu dureri cumplite date de fibrom (desie era mic de doar 2 cm atunci) si desi medicul a fost atent ca la cabinetul particular, nu a fost capabil sa*-mi puna un diagnostic, mi-a confundart fibromul cu un chist, mi-a dat un tratament gresit, pilule, si mi-a agravat fibromul.
Mergi fie la eco la Iosup, asa cum ti-a sugerat si Arinna, fie la Herghelegiu (la Medsana Primaverii sau Sanador, gasesti pe google telefoanele clinicilor, sau direct la Municipal. Este poate singura ta sansa acesta sarcina, nu renunta asa usor. Si un sfat: nu tine NICIODATA cont de opinia unui singur medic, chiar daca este considera bun in breasla.Sunt atatea erori, ecografia este inca o mare necunoscuta pt unii ginecologi.
Paul, Arinna a sintetizat bine cam ce e de facut.Din experienta medicului meu endocrinolog (femeie) care s-a confruntat si ea cu decizia operatiei obligata de hemoragii dese, anemie, acupunctura a dat rezultate rapide in cazul ei, combinata cu homeopatie.A reusit sa evite operatia, si fibromul ei a scazut cu 1,5 cm.Nu a mai avut hemoragii de atunci.
Si eu fac acupunctura, am facut abia 10 sedinte, nu pot spune rezultate, tratament homeopat fac de aproape 1 an, dar eu sunt un caz a parte, nu am nici un fel de hemoragii abundente, din contra, doar dureri provocate in anumite perioade de necrozarea fibromului.
Va doresc multa sanatate tuturor, voi lipsi de pe forum mai multe zile pt sarbatoarea Pastelui, plec din Bucuresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioritaus spune:

MADAS, iti doresc Sarbatori fericite, sa ai vacanta frumoasa!si sa te gandesti si la noi, la cele care ramanem acasa.
Arrina, fetele am sosit de la analize; mai precis am facut citologie BP, secretie si culturi, clamidia si colposcopia.Colposcopia a iesit cu modificari si ca, colul este foarte inflamat,mi-a dat cu o substanta dezinfectanta norc ca a inceput sa imi mai treaca usturimea, cam asta a fost explicatia doctorei, am rezultatul in fata dar zau ca nu inteleg decat franturi:congestie intensa pe excol, vase....atipice,JSC.....,ZTA cu modificari de grad major, zona de ulceratie pe buza inferioara care sangera la tamponare, Eaa suprafata .....si numai inteleg absolut nimic.Mai am o schema a colului care exemplifica zona cu ulceratie,epiteliul, EAA,OCE si ZTA.Dr a zis sa le adunam pe toate si pe urma vedem ce facem.A ramas ca sa mai fac histeroscopia in ziua a 10 a .Maine ma duc sa iau rezultatul la clamidia.Deci iar sunt nefericita....
Miorita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Mioritza
ceea ce incerci tu sa intelegi-franturi-pare a releva o rana (leziune) pe col.Si au am avut, la fix 20 ani,si de aceea recunosc unele cuvinte din descriere, inclusiv desenul de care vorbesti (cu zonele afectate) s-a rezolvat repede si fara complicatii ulterioare.Trebuie vazut insa pe baza colposcopie (si stiu ca dureaza cateva zile bune rezultatul) stadiul afectiunii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebicuta spune:

Dragii mei prieteni, nici nu stiti cit de mult apreciez incurajarile voastre si cit de bine ma simt ca ma vad totusi sustinuta de oameni care nu m-au vazut in viata lor.Acum pot defini intr-adevar ce inseamna prietenia. Pentru mine aceasta saptamina a fost chiar o saptamina a patimilor o saptamina cu mii si mii de stari emotionale, in mai putin de 7 zile am urcat in rai si apoi am coborit cu repeziciune in iad, intreaga existenta mi-a fost data peste cap. Arinna dintr-o pur si simpla intimplare am ajuns astazi la Dr. Badea de la Universitar dupa ce de dimineata am fost la o clinica particulara si mi s-a spus acelasi lucru infiorator: extirparea uterului cu tot ce e in el.Am ajuns intr-un moment cind dinsul chiar era pe fuga fiind ultima zi de lucru inainte de sarbatorile de Paste.
Oameni buni undeva sus exista un Dumnezeu care ne zimbeste atunci cind sufletul iti este inecat in lacrimi si durere!
Intr-adevar fetelor sunt un caz foarte grav sansele mele sunt foarte mici....deci am un fibrom de 20 cm situat in exteriorul uterului si alti 8 situati in peretele uterin. Undeva in partea stinga a uterului se afla sarcina care are 5 saptamini.Sansele mele de a face acest copilas sunt aproape nule dar Dr. Badea, un om extraordinar, mi-a pus o singura intrebare : pitic tu vrei copilul asta? am ramas socata pentru ca ma asteptam la aceleasi replici ingrozitoare pe care le tot aud de o saptamina.....i-am spus binenteles ca da !!!! atunci mi-a zis sa incercam sa vedem ce putem face . Deci fetelor concluzia este ca datorita monstrilor din corpul meu risc un avort spontan dar, tot atit de bine sarcina poate evolua si probabil voi naste prin cezariana efectuind atunci si operatia de fibrom. Daca voi pierde sarcina, atunci dupa chiuretaj voi face operatia. Deci este doar o chestiune de timp, numai ca ce este cel mai important, am fost asigurata ca va face tot ce ii sta in putinta sa imi salveze uterul.
Deci...dupa cum va spuneam Dumnezeu exista si are grija de noi.
Va pupic pe toti si astept cu nerabdare vesti de la fiecare dintre voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

MadaS dragutza, ce bine ca ai aparut, iti doresc distractie placuta si Sarbatori fericite!
Ce binevenite sunt completarile tale...

Mioritza, important e ce iese la papalnicolau, daca e doar o rana pe col nu-i problema, se trateaza cumva sau se cauterizeza, trebuie sa astepti rezultatele...
Pana atunci ce-ar fi sa incepi tu cu ceaiurile de care am spus mai inainte, pentru hemoragii, ca tot mai ai de asteptat pana vine CM ?Cum stai cu urzicile si spanacul? Au la fier....( m-au cosntipat de m-au omorat asa ca e adevarat eu nici n-am voie sa iau fier ca o incurc rau dar se pare ca tu nu ai probleme ) )

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Buna fetelor!

KIM, mami, incet o sa iti revi. Eu am avut dureri si pot spune ca abia mi-am revenit dupa 2 luni. Nu am avut parte de cezariene normale nici una din noi, de genul fetelor care dupa 1 saptamana isi scoteau copilul la plimbare. Am vazut poze de la plimbarica. Alicia e o minune scumpa, parca tie iti seamana :)

Paste fericit la toate!

Albert are 1 an nou2

www.babiesonline.com/babies/o/omuletul_meu_drag" target="_blank">My baby's web page

Omuletul meu drag

Rici, cea mai fericita mamica si omuletul ei drag

Mergi la inceput

Bebicutza, nu mai stiu daca ti-am spus, Badea e medicul meu, care m-a trimis la embolizare...mie imi place mult de el...numai ca vazandu-ma cu sangereri din nou dupa un timp mi-a propus operatia si mi-a zis ca s-ar putea dupa aia sa raman fara ciclu,chestie pe care n-am inteles-o ( insemna histerectomie? el de regula e conservator,ramasese sa discutam daca ma decid) si nici n-am mai insistat pentru ca tot asa, era f ocupat si intre doua operatii...Mi-a zis ca in urma embolizarii fibroamele n-au regresat prea mult, cum ar fi trebuit, insa uite ca acum sunt pe picioare inca...Pacat ca e atat de prins...a zis ca pot sa ma operez oricand si "maine"...
Am inteles ca e conservator si ai vazut ca te simti in largul tau cu el...Exact cum spunea si MadaS, ai vazut, o prietena de-a ei era in aceeasi situatie si a mers pana la capat cu sarcina sub supravegherea lui...

Ma bucur mult ca ti-a dat sperante si ti-a spus exact ce trebuia in aceasta situatie...si mai ales ma bucur ca ai ajuns tocmai la el...Asa ma gandeam si eu ca cel mai bine e sa stai linistita ...cand ti-a spus sa mai mergi la control?

Chiar o minune sa ramai insarcinata cu atatea fibroame...

Te pup si ai grija de tine si de

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput

Paul, nu stiu ce e cu adresa ta de mail, mi s-a intors mesajul ca failure notice...am trimis altul astazi...

Bebicuta tu l-ai primit?

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput