In ce tip de concediu pot sta acasa pana nasc

In ce tip de concediu pot sta acasa pana nasc | Autor: andreea_stancescu

Link direct la acest mesaj

Salutare tuturor

Sunt gravida in 17 saptamani (ultima menstruatie 12.12)si stau in CM din data de 21 martie. Pana acum stiu de la dr.Iosup ca voi naste intre 11-18 septembrie. Cei de la servici sunt cam capsomani in ceea ce priveste Conceediul de Risc Maternal. Fara legatura cu asta, am avut cateva probleme cu sangerari si dr. mi-a facut o internare si probabil ca imi va mai face una. Care este modalitatea de a sta acasa pana intru in prenatal?
Merci

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Nu pot spune ca sunt 100% sigura de raspuns, dar poate celelalte fete care cunosc legile mai bine ma pot corecta. Din cate stiu iti poti lua concediu de risc maternal, de pana la 90 de zile, dupa care daca inca nu esti in pre-natal, va trebui sa mergi in fata unei comisii pentru examinare. Dar atata timp cat medicul ginecolog considera ca exista risc pentru bebe, si-ti da recomandare pentru concediu, nu vad de ce sa-ti faci griji.

Numai bine,
Steluta 28w+.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Concediul de risc maternal nu se acorda asa usor, sunt anumite conditii (care nu depind de tine). Poti lua concediu medical fara legatura cu sarcina, max 90 zile in ultimul an, care se poate prelungi pana la 183 cu acordul medicului expert al asigurarilor sociale. Fa socoteala si vezi daca te incadrezi, in functie de data cand vrei sa intri in prenatal.
Mai ai dreptul si la cateva zile din concediul de odihna pe 2006.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_stancescu spune:

exact la asta ma referam. este dificil de obtinut concediul de risc maternal. doctorul meu mi-a facut deja o internare probabil cu gandul de a prelungi cele 90 de zile de CM. Mie cel putin mi-ar mai fi necesar o luna si ceva. Si apoi inteleg ca pot intra in cele 84 de zile de prenatal. Merci frumos. Daca mai aveti idei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

eu am stat pana la 7 lui si ceva in concediu medical. Dupa ce am depasit 90 de zile, am intrat la comisie, nu e nimik complicat. Acum tocmai fac transferul spre prenatal, pe 12 aprilie. Iti trebuie colaborare intre doc d efam si doctor de sarcina si e totul ok.
Magg cu Nichita 31de s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_stancescu spune:

merci pentru raspunsuri. asa voi face si eu.

Mergi la inceput