ultima zi CIC?

ultima zi CIC? | Autor: irinad

Link direct la acest mesaj

Imi puteti spune va rog care este ultima zi din CIC? Data nasterii copilului sau preziua datei de nastere? Copilul meu e nascut pe 10 aprilie 2004; Cic inceteaza pe 10.04 inclusiv sau pe 9.04 inclusiv?Ma intorc la servici pe 11.04 sau pe 10.04??
Si unde anume scrie in lege acest lucru?
Imi cer scuze, stiu ca s-a mai discutatat problema, dar n-am reusit sa gasesc pe forum subiectele similare(nu prea ma pricep ). Eventual va rog sa ma redirectionati spre subiectul cu pricina.

Multumesc,
Irina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki_c spune:

In CIC intra si ziua in care implineste 2 ani de pe 11.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinad spune:

Multumesc, banuiam, dar cand mi-am depus dosarul la Directia de Munca (cea cu adeverinta de salariat etc - si am depus eu dosarul pt ca angajatorul e in alta localitate) mi s-a cerut sa completez un camp de pe nu mai tin minte ce cerere cu data de 9.04.2006, adica cu preziua datei de nastere a copilului.
nu stiu de ce, asa e legea mi s-a zis, doar ca nu mai eram sigura daca CIC-ul se termina pe 9.04(preziua datei de nastere) sau pe 10.04(data de nastere)
sorry, sunt cam confuza cred...

problema e de fapt ca imi voi schimba locul de munca si n-as fi vrut ca din neglijenta mea sa pierd o zi fara contract. nu se stie niciodata, cu legile astea in permanenta schimbare... daca mai apare un bebe in anul care vine, mai am dreptul la CIC daca am o zi pauza?
legea spune 12 luni din 12! asta inseamna fara nici o zi lipsa sau nu e chiar asa?

Multumesc inca o data!
Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

In noua acceptiune a legii, o luna = impozit platit pe venit profesional, indiferent de nr de zile lucrate in luna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinad spune:

sa inteleg ca asta inseamna ca o zi lucrata sa zicem in luna aprilie pentru care zi s-a platit impozit pe venit se considera = cu o luna intreaga pt care s-a platit impozit??
sincera sa fiu, daca e asa mi se pare cel putin ciudat
extrapoland undeva spre absurd, ne putem angaja in fiecare luna cate o zi pt care platim impozit pe venit, apoi suntem concediati sau ne dam demisia, luna viitoare la fel, inca o zi samd si in 12 luni de fapt am platit 12 zile??

cred totusi ca n-am inteles eu.
desi si 12 luni din 12 fara nici o zi pauza mi se pare la fel de absurd...
Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Ba e mai simplu: lucrat o zi, concediu fara plata restul zilelor...
Din pacate, asta te afecteaza atat la pensie cat si la sanatate si la somaj.

Mergi la inceput