ultima zi CIC?
Imi puteti spune va rog care este ultima zi din CIC? Data nasterii copilului sau preziua datei de nastere? Copilul meu e nascut pe 10 aprilie 2004; Cic inceteaza pe 10.04 inclusiv sau pe 9.04 inclusiv?Ma intorc la servici pe 11.04 sau pe 10.04??
Si unde anume scrie in lege acest lucru?
Imi cer scuze, stiu ca s-a mai discutatat problema, dar n-am reusit sa gasesc pe forum subiectele similare(nu prea ma pricep
). Eventual va rog sa ma redirectionati spre subiectul cu pricina.
Multumesc,
Irina
Raspunsuri
irinad spune:
Multumesc, banuiam, dar cand mi-am depus dosarul la Directia de Munca (cea cu adeverinta de salariat etc - si am depus eu dosarul pt ca angajatorul e in alta localitate) mi s-a cerut sa completez un camp de pe nu mai tin minte ce cerere cu data de 9.04.2006, adica cu preziua datei de nastere a copilului.
nu stiu de ce, asa e legea mi s-a zis, doar ca nu mai eram sigura daca CIC-ul se termina pe 9.04(preziua datei de nastere) sau pe 10.04(data de nastere)
sorry, sunt cam confuza cred...
problema e de fapt ca imi voi schimba locul de munca si n-as fi vrut ca din neglijenta mea sa pierd o zi fara contract. nu se stie niciodata, cu legile astea in permanenta schimbare... daca mai apare un bebe in anul care vine, mai am dreptul la CIC daca am o zi pauza?
legea spune 12 luni din 12! asta inseamna fara nici o zi lipsa sau nu e chiar asa?
Multumesc inca o data!
Irina
Rozi spune:
In noua acceptiune a legii, o luna = impozit platit pe venit profesional, indiferent de nr de zile lucrate in luna.
irinad spune:
sa inteleg ca asta inseamna ca o zi lucrata sa zicem in luna aprilie pentru care zi s-a platit impozit pe venit se considera = cu o luna intreaga pt care s-a platit impozit??
sincera sa fiu, daca e asa mi se pare cel putin ciudat
extrapoland undeva spre absurd, ne putem angaja in fiecare luna cate o zi pt care platim impozit pe venit, apoi suntem concediati sau ne dam demisia, luna viitoare la fel, inca o zi samd si in 12 luni de fapt am platit 12 zile??
cred totusi ca n-am inteles eu.
desi si 12 luni din 12 fara nici o zi pauza mi se pare la fel de absurd...
Irina
Rozi spune:
Ba e mai simplu: lucrat o zi, concediu fara plata restul zilelor...
Din pacate, asta te afecteaza atat la pensie cat si la sanatate si la somaj.