cat de important e somnul de amiaza?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Fetita mea are 3 ani si 2 luni,nu mai doarme dupa-amiaza de 5 luni,iar inainte fusesera vreo 2-3 luni in care adormea greu.In schimb,seara,la ora 20 este in pat,citim cateva povesti ,discuta un pic cu tati,apoi stingem lumina si la nani.Adoarme repede,iar dimineata se trezeste pe la 7 jumate ca sa plece la gradinita(e la gradi de la 2 ani si sapte luni,s-a adaptat foarte bine si nu este obosita).
Poate ca ma mosteneste,pentru mine era un cosmar sa dorm dupa-amiaza cand eram mica si nici acum nu ma omor.
Eu cred ca este o greseala sa fortezi copilul,va fi un cosmar si pentru tine si pentru el.Nu este o tragedie ca nu doarme dupa-amiaza atata timp cat isi regleaza programul in asa fel incat sa nu fie obosit pe la 5 ,6 dupa -amiaza.
Dupa-amiaza,dupa ce mananca,sta vreo ora in pat,vorbim cu ea despre ce a facut la gradi sau citim povesti.Ii ajuta foarte mult si simplul stat in pat.
Sa faci o drama din faptul ca nu doarme dupa-amiaza mi se pare exagerat,ca toate exagerarile in privinta copiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

mai, eu am citit un articol, demult, parca pe eva.ro care facea o adevarata pledoarie pentru somnul de amiaza...si cica lipsa lui afecteaza capacitatea de invatare, atentie a copilului, ca fara somnul ala (in general de o ora) copilul e marait, agitat bla bla....o sa-l caut sa vad daca-l mai gasesc....

vidiazni, ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Lipsa somnului afecteaza capacitatea de invatare la copiii de varsta scolara. Dar la trei ani nu poate fi vorba de asa ceva. E bine ca micutul sa fie obligat sa stea o ora in pat dupa amiaza, dar nu neaparat sa adoarma, daca nu simte nevoia. Copiii sunt f diferiti, sistemul nervos difera de la om la om, unul are nevoie de patru ore de somn altul doar de o ora. In plus, gradul de solicitare nervoasa si programul difera de la copil la copil, si de la o perioada la alta
Eu am trei copii, si pot sa va spun ca am observat ca Maria, la 6 luni, dormea doar o data ziua(seamana cu tatal ei, e mai echilibrata, mai linistita, si oboseste mai greu), iar Ilie si Ioana, care seamana cu mine(eu si acum simt nevoia de somn dupa amiaza) dormeau la 6 luni de trei ori pe zi!!! La fel am obsrevat ca daca afara e frig, sau innourat, nu mai e nevoie sa insist cu somnul de dupa amiaza...Asa ca, daca e obosit copilul, adoarme si fara sa fie rugat, daca nu, prinde bine un mic repaus de la activitati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

in jurul varstei de 3 ani, multi copilasi renunta la somnul de dupa-amiaza, dar ca sa nu oboseasca prea rau pana seara e f bine daca stau in pat, citesc, asculta putina muzica, atat cat sa-si reincarce bateriile. nu trebuie sa-ti faci probleme, ai un copil absolut normal si e f bine daca se odihneste asa fara sa adoarma.

philip&andreea
copilasi dragalasi

Mergi la inceput