Branza Mascarpone..

Branza Mascarpone.. | Autor: Happiness_4_us

Link direct la acest mesaj

Aveti idee, branza Mascarpone pe care o folosim la Tiramisu, trebuie folosita la temperatura camerei sau scoasa din frigider?

Nana Motoc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns osna spune:

eu o folosesc la temperatura camerei.de fapt toate ingredientele la temp camerei e bine sa fie cand faci prajituri.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Mercic mult!

Nana Motoc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

la Tiramisu branza mascarpone nu poate fi inlocuita cu nimic??? intreb si eu.

Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.
"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Din pacate nu. Asta e speciala ptr prajituri si vezi ca o gasesti in Carrefour. Este si romaneasca si italiana. Aia italiana este mult mai grasa si mai consistenta decat cea facuta de Napolact.
Oricum sunt bune ambele,

Nana Motoc
Fotografii cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepenash spune:

Ba da, April, se poate inlocui cu Crema pentru Tiramisu de la Dr. Oetker. De fapt, crema asta preparata doar cu lapte sau cu lapte si smantana inlocuieste cu mare succes crema traditionala pentru Tiramisu (cea pe baza de oua crude - care nu sunt foarte benefice ficatului). Mama mea pregateste Tiramisu cu crema asta si juri ca este originala. Eu am incercat o singura data, dar am dat un pic gres, insa nu din cauza cremei, ci din cauza ca am inmuiat prea mult piscoturile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Pepenash, vrei sa spui ca toata crema se poate inlocui cu crema de la Dr Otker? Sau doar branza Mascarpone, ca ea asta a intrebat!?

Nana Motoc
Fotografii cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Nu de alta, dar daca poate fi inlocuita toata crema, ar fi super, as incerca si eu.

Nana Motoc
Fotografii cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepenash spune:

Pai, crema traditionala pentru Tiramisu se face cu branza Mascarpone, frisca lichida, oua, zahar, lichior, nu? Praful de la Dr. Oetker se amesteca doar cu lapte sau lapte si smantana si gata crema! Are acelasi gust ca si cea traditionala, dar gustul este dat de continutul prafului Dr. Oetker. O sa o intreb maine pe mama despre reteta exacta, adica daca mai pune si lichior sau ceva arome. Dar Mascarpone, oua, etc sigur nu pune cand foloseste praful asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Am facut si eu Tiramisu cu crema asta de la Dr. Oetker si a iesit destul de bun.Eu n-am pus nici o aroma in plus sau lichior, ca oricum crema e aromata.Simplu de facut.N-are oua care-s rele pt. ficat dar are E-uri

------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Mie crema de la Dr. Oetker nu-mi place la gust, e prea artificiala nu stiu cum. Am folosit-o totusi de citeva ori, numai ca dupa ce o preparam, o amestecam cu frisca batuta. Dar cel mai des folosesc in loc de Mascarpone smintina scursa. Intr-o strecuratoare astern 2 straturi de tifon si torn o galetusa de smintina (20% grasime). Asez strecuratoarea deasupra altui vas si bag toata constructia la frigider pentru 5-6 ore (cel mai bine de cu seara pina dimineata). A doua zi smintina capata o consistenta foarte cremoasa si tare, asemanatoare cremei de brinza gen Almette. Uite cu aceasta crema fac de obicei Tiramisu, numai ca nu pun oua deloc, ci doar zahar si arome. Stiu ca nu e Tiramisu original, dar noua ne place.
Tot cu smintina din asta scursa fac cheese cake, folosind-o pe post de cream cheese. Sau crema pentru brownies cappuccino, unde e nevoie de asemenea de crema de brinza gen Philadelphia.

------------------
Numai bine,

Natalia

Bunatati

Mergi la inceput