curatarea urechilor

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hi_lara spune:

Draga Ela, si ce sa facem cu apa din urechi.Caci la baita este o balaceala care se lasa cu apa peste tot.
Deci sa nu-l mai curat in urechi deloc? Ce zicea medicul?
Ligia si bb Horia (8 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza spune:

Si eu o curat pe fetita mea cu betisoare, dar nu sunt sigura ca fac bine. Daca s-ar forma dopuri ce s-ar putea intampla? Cum sunt scoase?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela-Z spune:

Si eu i-am pus aceeasi intrebare, pt. ca si Tavi este innebunit dupa balaceala, si ne-a raspuns ca putem sa ii absorbim apa din urechi cu o fesa sterila din acelea micute , se gasesc in farmacii sau pur si simplu cu prosopelul lui de baita, eu folosesc un scutec de bbc foarte mare in care il scot din baie si cu care il steg f. bine si pe cap si prin urechi, dar numai in pavilionul extern, atata cat poti. Bine ca am scapat de micoza asta pt. ca se scarpina f. tare, iar daca avea si ceva unghiute ii dadea sangele. Acum suntem bine.
Ela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Din ce am citit si de pe la dr. stiu ca urechile nu se curata cu nimic, ceara aia are rolul ei si incet, incet va iesi la suprafata cu tot cu impuritati. Cu betisoarele nu faci decat sa o impingi si mai departe, ca sa nu mai spun de pericolul de a se misca si mai scapi batul pana adanc in ureche. Eu cand vad ca se mai aduna ii sterg urechea cu servetel umed si cu degetul meu, care e destul de gros cat sa nu intre adanc, dar reusesc totusi sa iau ce e la suprafata. Si Andra se joaca cu urechile, se trage de ele, mai ales de cercelusi de a trebuit sa-i schimbam si sa luam unii f mici in care sa nu-i incapa degetelele. Daca totusi ai indoieli, apasa-i usor in jurul urechii, daca intr-adevar are infectie o sa planga, daca nu, n-are nimic. Si inca ceva, la infectie copiii plang in general cand le schimbi pozitia, din verticala la orizontala, dar nu plans de alintatura, ci tipete ascutite pt ca si durerea e f mare. Insa si in cazul asta plange daca ii presezi usor imprejurul urechii. Of, ce explicatii alambicate mai dau si eu... sper ca ai inteles.

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Nu are cum sa fie otita, atata timp cat nici medicul n-a vazut nimic, iar copilul nu plange. Mie mi-a recomandat ORL-istul sa-l curat de ceara numai la intrarea pe canal (nu profund) cu vata sau betisoare speciale cu "opritor" (din comert) dar de cel mult 2 ori pe saptamana. Ceara are rolul ei de protectie si nu trebuie indepartata complet. In plus betisoarele obisnuite pot rani canalul extern si iti spun din proprie experienta - o otita externa e oribila! (Infectia canalului extern - furuncul). Sa ai mare grija cu urechiusele lui. Si daca il poti impiedica sa se scarpine, cu atat mai bine. Si o leziune (cat de mica) pe care si-o poate produce singur cu unghia se poate infecta. Multa sanatate!

Mergi la inceput