Kefir?

Kefir? | Autor: Alyssa

Link direct la acest mesaj

Am vazut aici la magazinele de produse naturale un pachet pentru a incepe producerea Kefirului acasa. M-ar tenta ideea.
Cine stie mai mult despre acest micro-organism, ca am inteles ca asta este.
Ce gust are? Ca laptele batut?
Foloseste cineva asa ceva? Dati si copiilor?

Multumesc!

Alice

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

alyssa,

eu beau des kefir dar il cumpar gata facut, de la polonezi, rusi sau alte magazine europene. e delicios. are gust de lapte batut dar e un pic diferit. e foarte sanatos, bacteria respectiva ajuta la digestie.

la fete nu le-am dat inca pt ca sint prea mici, dar am de gind sa le dau.

am vazut si eu in magazin pachetul despre care scrii tu dar nu m-a tentat sa fac in casa. e mai comod sa cumpar kefirul gata facut. polonezii de unde cumpar eu vind kefir organic, in borcan. cind il deschid are deasupra un strat de 1 cm de smintina, ca la bunica atunci cind eram copii. o maninci pe piine. hai ca mi s-a facut pofta.

daca incerci sa il faci tu, te rog sa imi scrii cum a iesit.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

Kefir gasesc si aici si are acel gust ca laptele batut din Romania. Eu il beau cu placere. E bun daca se iau antibiotice sa se consume, ptr ca de exemplu eu cind iau antibiotice (mai rar), am probleme cu stomacul si de cind beau Kefir e f bine.

Himmelsduft

calut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosa spune:

Alyssa, eu am kefir aproape mereu in frigider. Il cumpar de la magazinele rusesti sau romanesti. E mai bun decit laptele batut, parere personala.
Chiar ma gindeam sa fac si eu in casa sa vad ce iese. Cum se numeste kitul ala? Mersi


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

Starterul care l-am gasit era ceva cam asa.

Si am gasit informatii despre el si beneficiile lui www.kefir.net/" target="_blank">aici.

Imi iau miine un starter si incerc de week end.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

eu am facut si fac kefir cu o ciuperca primita de la cineva, care initial a cumparat-o asa vie, de undeva de pe internet. Aici ni gasesc kefir de casa, din pacate. Iese foarte gustos, mai ales daca folosesti lapte integral si organic.

" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

Himmelsduft, cum se numeste aici? si unde l-ai gasit?

babirusa si Alexandra(14 oct.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

la magaz. romanesti gasesti kefir si chiar la IGA am vazut.
este tare bun.noi bem destul de des.incearca-l.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Fetele, facandu-l acasa iese foarte ieftin. Am facut acum socoteala si iese $1.31/litru, iar la no frills este $2.5/250ml deci de aproape 10 ori mai scump.

De unde ai luat kitul Alyssa? Cum se numeste magazinul? Bulkbarn cumva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

ok. Am cumparat kitul care are 6 pungulite de start. Acest kit se tine in frigider timp de doi ani. Sint cristale de micro-organismul kefir care se aduc la viata in lapte caldut.
Kitul l-am cumparat de la magazinul "Noah's natural food store" de la Yonge cu Charles ( a doua strada in jos de Bloor). Au franchise peste tot. M-a costat $3.99!!! Nu se pun taxe.

Un litru de lapte se fierbe (am avut de 2%) si se lasa la racit. Cind este caldut, se toarna intr-un pahar si apoi se amesteca acele cristale (un pachetel din cele 6). Dupa aceea se amesteca cu tot laptele. Se pune intr-un vas (eu am folosit un borcan mai mare, e 1l) si se lasa la temperatura camerei timp de 24 de ore. Dupa aceea se amesteca bine si se pune in frigider.

Am inteles de la o fata de la munca, Raia ca ea il strecoara si ii scoate micro-organismul activ din el. Zice aca este ca un fel de gelatina, o ciuperca de fapt. Si o foloseste la urmatoarea executare. Zicea ca acea ciuperca se multiplica si atunci cind devine prea mare trebuie separata...

Nematics poate imi spui si mie cum faci tu cu acea ciuperca, cum arata, cum fabrici tu kefirul... Ca se pare ca tot ciuperca este si a mea si daca o trezesc sa stiu ce sa fac in continuare cu ea...

Orice sugestie e binevenita!

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

Alyssa,

daca tit iti va iesi ciuperca, atunci e simplu: strecori si peste ciuperca ramasa pui din nou lapte si tot asa. Ciuperca este ca o mica inflorescenta de conopida, facuta parca din cauciuc -sau ceva ca orezul fiert sticked together . In timp creste, asa ca poti sa dai si la altii. Prietenul care mi-a dat mie mai si maninca din ea - el s-a apucat de kefir fiindca avea probleme cu digestie (hiperaciditate, bila samd) si s-a vindecat dupa citeva luni; o poti tine in frigider inactiva sau chiar in congelator daca esti plecata pe mai multa vreme de acasa.

Eu daca nu o folosesc ceva vreme, o las in lapte la loc f. rece in frigider, si cind reincep s-o folosesc vars laptele si o spal bine cu apa.

Ma tem insa ca la tine n-o sa iasa ciuperca din ce ai pus tu - parca asa zicea prietenul meu, dupa ce s-a documentat pe internet. El a cumparat ciuperca gata crescuta, prin posta, de undeva din California.

Succes!

daca mai ai intrebari, il pot intreba pe el sau ma pot uita pe internet sa vad unde scrie de ciuperca.

Felicitari pentru fata ta, am citit ce ai scris la "Si eu sunt roman" - sper ca nu gresesc!!

" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"

Mergi la inceput