"iarba" pe tort ?

"iarba" pe tort ? | Autor: dori

Link direct la acest mesaj

Pentru ca ziua fetei mele mele va fi chiar de Paste vreau sa ii fac un tort cu iepurasi. Iepurasii nu sunt o problema, pentru ca am gasit unii din ciocolata alba, mici, draguti, perfecti pentru tort. Floricele voi face din bonbonele, dar mi-ar trebui un "fond" verde, pentru iarba.
Puteti sa ma ajutati cu ceva idei?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Verde: colorant alimentar in crema sau cocos verde - asta arata chiar a iarba

Sa-ti traiasca fetita !

Daria & Giulia (2004 08 16)
Haideti la bazar sa-l ajutam pe ALEX !
Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printze spune:

Cred ca poti folosi nuca de cocos pe care o colorezi cu colorant alimentar lichid si o lasi apoi la uscat. Eu am facut asa ceva, dar pe galben. A iesit bine.
Poate mai are si altcineva idei, si eu sunt curioasa.
Pupici!

printze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Nu ca sa faci "fond verde" ci doar firicele de iarba din lòoc in loc ( smocuri de spatiu verde pe tortulet). Ma gindesc ca poti sa faci un aluat ( faina si spanac fiert, scurs bine si mixat in blender, eventual putina apa ), intinzi foaie subtirica de tot, o lasi putin sa se usuce dar nu sa se intareasca , o rulezi si tai taitei subtirei ( fidea ). Va fii verde de la spanac. Poti sa ii usuci in cuptor daca vrei. Iar daca maninca vreun copil ceva "iarba " nu pateste nimic ca e numai faina si spanac.
Pentru fond verde probabil ca tb sa imbraci tortul in martipan verde. Vezi ca erau ceva retete cam pe la Craciun. Cauta dupa retetele scrise de Liliana (lgireada).

Cristina

una.. alta...

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

Va multumesc pentru raspunsuri. Ideea cu nuca de cocos colorata verde este excelenta. Trebuie sa mai gasesc si colorant verde - ma pun pe cautat!
Multumesc inca o data!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Dori, eu am vazut in vinzare fulgi de cocos colorati gata, in diverse culori, vezi in marketele mai mari.

------------------
Numai bine,

Natalia

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

eu am vazut pe un tortulet iarba facuta din crema(frisca cu gelatina sau din unt)colorata cu verde- niste incolacituri facute cu un spritz sau o punga gaurita cu un ac.iarba era asezata circular in forma de cuib. dar varianta cu nuca de cocos(mai ales ca se gaseste si gata colorata) mi se pare cea mai potrivita.

spor la tortulet si sa ne arati si noua poze.

...if you know what I mean.(proverb american :-D)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

in metro si selgros este nuca de cocos colorata verde.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AILUI spune:

SALVE,
Gasesti sigur nuca de cocos verde, cauta si pe la alimentarile de cartier, eu asa am gasit! Poti gasi nuca de cocos verde, rosie, albastra,galbena,si mai este un amestec de alb+cu toate culorile !
Tot de la magazinul din cartier am mai luat eu si niste bilutze argintii- care sunt la Kg si-s speciale de torturi !
Ailui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

Pana la urma am renuntat la iarba. Am gasit nuca de cocos verde, care chiar arata ca iarba, dar nu mi-a placut gustul. As fi vrut sa pun un stat gros, ca sa fie fondul verde, in contrast cu iepurasii. Cum am spus, nu mi-a placut gustul (mi se parea ca seamana cu un medicament) asa ca am presarat doar putina nuca de cocos, ca sa dau culoare si am completat cu, cateva capsune. Cam asa a iesit!

Tortul a fost cu frisca si piure de capsune (si a fost foarte apreciat).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Dori, ce tortulet simpatic! Pacat ca e poza cam mica. Cred ca sarbatorita a fost super incintata, nu-i asa?

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput