am nevoie de prietene mamici
Pina sa apara bebe al meu, chiar credeam ca imi place sa stau singura si ca nu as avea mare nevoie de prietene ...Insa de 9 luni (de cind amintrat in prenatal)ma simt din ce in ce mai singura si mi-e din ce in ce mai greu...Familia nu ma poate ajuta in aceasta privinta iar prietene nu am reusit sa-mi fac in cartier...Stau toate ziua cu bebe...Acum am ajuns la saturatie(pina vine sotul de la servici,am impresia ca a trecut toata ziua deja).Am nevoie de adulti cu care sa mai schimb o vorba-doua...Ma intreb daca e doar o faza prin care trec mamele singuratice cu bebe mic, sau asa o sa ma simt de acum toate viata?
Cel mai ciudat e ca in blocul meu mai sunt inca 3!!!mamici cu bebe sub 6 luni!!!Si cu niciuna nu reusesc sa comunic cum as vrea...E prea mult sa vreau sa pot merge la cineva (si sa vina si acel cineva la mine) chiar zilnic si sa palavragim prostioarele facute de bebelasi? Oare eu sunt chiar asa o persoana dificila ca nimeni nu vrea sa aiba de-a face cu mine, sau s-a mai intimplat asa ceva si altora?
Mamicilor, ajutati-ma macar cu un sfat
Raspunsuri
redi spune:
Buna !
ba mi sa intamplat si mie de aia sunt aici !
Pe maine ca trebuie sa -mi refac puterile si mai vorbim
lorelei_19 spune:
diplodocus, dac-ai sti ce bine cunosc sentimentul asta....
in elvetia se dau anuntzuri in ziare pe tema asta si dorinta asta a ta de comunicare e absolut legitima. du-te la www.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=51" target="_blank"> prieteni dintotdeauna si cauta alte mamici care locuiesc in apropierea ta. Mult succes si sunt convinsa ca vei gasi fete dornice de conversatie
"Unde exista dragoste, exista si Dumnezeu" - Tolstoi
tlaura spune:
Cred ca majoritatea am trecut prin aceasta stare cand eram proaspetae mamici; nu prea aveam prietene sau cunostinte cu bebei asa mici ca al meu; rezolvarea a venit din parc (suna hilar, dar asa e); acolo, cand ieseam sa-l plimb pe Andrei, erau multe mamici cu copilasi de seama lui.
Acolo te imprietenesti usor, faci schimb de experienta, si nu in ultimul rand, nu te mai simti ca si cum ai fi un sinistrat pe planeta asta! Si chiar am ramas prietene si acum!
Incearca si tu, nu ai nici un parc prin apropiere? sau un loc unde se strang mamicile din cartier?
www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze
annablue spune:
Eu vin si va spun nu doar ca si eu am trecut prin asta (ba chiar la momentul nasterii nu mai aveam nici o p-rietena) ci si ca mie mi-a fost IMPOSIBIL SA RELATIONEZ cu mamicile din parc, desi erau destule, ba uneori intram in vorba dar asta era tot, a doua zi poate nu ne mai intalneam...
Asa ca te inteleg perfect Diplodocus, si eu am avut aceasta problema care insa nu mi-a trecut decat cand am mers iar la serviciu, asta insemnand dupa terminarea celor 2 ani de CIC ...
Deci, sper sa poti mai bine decat mine sa "relationezi" cu mamicile din parc.
Eu as vrea tare mult sa te ajut dar n-o pot face decat in wekend, eventual.
Unde locuiesti ? Esti din Bucuresti ? Da-mi un PM si vorbim.
Ana
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
capra cu trei iezi spune:
diplodocus, parca ai fi ...eu. mai am putin si nasc, si voi mai sta inca doi ani acasa. asa ca ...cunosc subiectul.solutia cu parcul, propus de o mamica, la mine nu prea merge. am mai vorbit cu mamici prin parc dar nu am reusit sa ma imprietenesc cu nici una. si eu ma imprietenesc destul de greu cu cineva. iar prietenele si rudele mele lucreaza, sunt ocupate asa ca ramin eu cu bebeii...
diplodocus spune:
buna fetelor!
Va multumesc pt mesaje..ma simt mai bine...Nu ma simt mai bine pentru ca ati "suferit " si voi, ci pentru ca se pare ca nu sunt chiar asa alienata cum credeam Mi se parea ireala situatia mea:inca 3 mamici in bloc si sa nu ne vizitam...Eu visam sa devenim prietene ca "Nevestele disperate"ca doar avem aceleasi of-uri!
Oricum daca nu-mi raspundeati cred ca faceam depresie postnatala acum , cind bb are 6 luni
Cred ca de vina a fost si iarna lunga care ma tinea putin pe afara...Am hotarit ca urmatorul copil sa-l planific sa se nasca primavara ca sa pot iesi cit mai mult cu el
diplodocus spune:
[orange]PUPICI PT TOATA LUMEA
REDI-te astept...unde esti in Franta? Am locuit si eu citiva ani dans la Drome(am pus steagul Olandei, ca nu am gasit altul:)
LORELEI-iti multumesc mult pt ideea cu"prieteni dintotdeauna" .Sunt relativ noua pe forum si chiar nu stiam...Am gasit deja mamici"vorbarete" in orasul meu,sper sa fim si compatibile
TLAURA-mersi de idee, sper ca va functiona..astept cu nerabdare conditii meteorologice prielnice pt a o pune in practica( azi ploua cu galeata la Zalau)
ANNABLUE-asti super draguta, am incercat sa-ti trimit mesaj privat dar imi spunea ca nu primesti :(
CAPRAcu3IEZI-sper sa mai vorbim si poate gasim o solutie impreuna la problema comuna...
J G spune:
Diplodocus si eu te inteleg... fetita mea are doar 2 luni. Si simt ca mor stand in casa. uneori mai ies afara cu ea dar in ultima vreme face crize de colici si afara si urla, deci nu mai ies.
Si nu ma rezolv in parc pentru ca celelalte mamici vorbesc numai despre copii iar eu nu ma suport sa vorbesc numai despre asta. Vreau sa mai aud si altceva.
J si Carla (05.02.2006)
Porumbel30 spune:
Diplodocus , MAMICILE CASNICE (de la "Prieteni dintotdeauna " ) te asteapta cu bratele deschise !
Nu esti singura in aceasta situatie ! Vino sa vorbim si vei vedea ca nu vorbim numai despre bebei ,cratita , matura ....
"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."
diplodocus spune:
Va multumesc mamici pentru incurajari!
Dar oare POT SA FAC CEVA ca sa imi gasesc prietene si in cartier?(in curind vine timpul frumos si o sa stau mai mult afara)
Voi cum va explicati aceasta situatie-problema?
Sa fie din vina mea?(totusi am terminat o facultate si nu am nici pureci)
Sa nu aiba celelalte mamici nevoie de prietene?
Sau e o faza prin care "trebuie" sa treci si nu prea am ce face?
Este cineva care a reusit sa depaseasca un astfel de moment?
E din ce in ce mai bine!