As vrea sa stiu si eu care sunt bolile pentru care se acorda un astfel de concediu pentru mamica. Bolile contagioase ale copilariei sunt incluse? Va multumesc.
printze
Nu stiu bolile
.
Ordin 60/2006:
"Art. 50. (2) Medicul de familie are dreptul de a acorda concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav, cu durată de cel mult 14 zile calendaristice, în una sau mai multe etape, pentru aceeasi afectiune.
(3) Medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital are dreptul de a acorda concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav, cu durată de cel mult 30 de zile calendaristice.
Art. 51. - În situatia în care copilul este diagnosticat cu boli infectocontagioase, neoplazii, este imobilizat în aparat gipsat sau supus unor interventii chirurgicale, eliberarea certificatelor de concediu medical se va face de medicul curant din unitătile care acordă asistentă medicală în specialitatea respectivă, pentru durate stabilite de acesta, în functie de gravitatea afectiunii. Dacă durata concediului medical depăseste 90 de zile nu este necesar avizul medicului expert al asigurărilor sociale.
Art. 54. - Durata de acordare a indemnizatiei pentru îngrijirea copilului bolnav este de maximum 45 de zile calendaristice pe an pentru un copil, cu exceptia situatiilor în care copilul este diagnosticat cu boli infectocontagioase, neoplazii, este imobilizat în aparat gipsat, este supus unor interventii chirurgicale; durata concediului medical în aceste cazuri va fi stabilită de medicul curant. "
Atentie ca trebuie sa indeplinesti condiile de stagiu!