Test Papanicolau

Cred ca mai fost deschis subiectul asta, dar nu-l gasesc pe nicaieri....cine stie sa-mi zica si mie cat de grave sunt rezultatele astea: Bethesda:-LSIL-CIN 1
-ASCUS-AGUS
Mi s-a zis ca nu mi-au iesit bine( am facut in noiembrie), si azi am repetat testul. Rezultatul il am intr-o luna, si nu mai am rabdare pana atunci. Mi-e chiar frica...
http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/micaelapodariu/my_photos
"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"
Mihaela
Raspunsuri

Arthurana spune:
Draga mea,
Nu te speria. Asta a fost diagnosticul care l-am avut si eu in urma cu un an. Inseamna displazie. Diagnosticul meu a fost displazie mild. Daca te uiti pe internet pe google si cauti CIN 1, sau mild dysplasia, te vei lamuri. Sub supraveghere medicala totul este ok. 70% din cazuri trece de la sine. Multumesc lui Dumnezeu dupa un an in care eram convinsa ca voi avea cancer cervical mi-a trecut de la sine. Totul este sa faci Papanicolau la fiecare 3 luni, ca poate sa si avanseze. CIN 1 nu este o nenorociere, cu toate ca unii considera asta fiind celule precanceroase!!! Dar sincer, in cele mai multe cazuri trece in urma unei interventii simple, ff. putin dureroase. Se numeste inghetarea celulelor(cryosurgery), sau freezing...
Nu influenteaza infertilitatea sau o sarcina, cu toate ca este generata de virusul de transmisie sexuala HPV.

Crinutz spune:
CIN 1????? e SUPER BINE!!!!!! Eu am avut CIN 2 si mi-a zis ca e ok. Si cu rana pe col cu tot. Asa ca nu iti mai face atatea griji ca n-ai de ce. Nu stiu ce inseamna restul denumirilor de la analize dar sigur cin 1 e de bine. Am mai multe prietene care au CIN 2 si la toate le-a spus medicul ca nu e nici o problema.
Sanatate!!!
pa paCrinutz codita de maimutz

Amely spune:
Iliuta, vezi ca ti-am scris si la endometru... Ai facut si colposcopie sau doar PAP? Oricum, nu te ingrijora, citeste raspunsul meu si daca nu esti lamurita, mai intreaba-ma. Nu inteleg de ce iti dau rezultatul abia peste o luna...la mine a fost gata in cateva zile. Si eu am displazie, LSIL, am aflat acum 3 zile.
Am vrut sa-ti scriu pe PM, dar nu e activat...
Pup si vorbim!
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi

adiutza spune:
Am avut CIN 2, dupa 6 luni am repetat si mi-a iesit CIN 1. Doctorul meu nu s-a impacientat in niciunul din cazuri... Sanatate multa!
Don't walk in front of me, I may not follow... Don't walk behind me, I may not lead... Walk just besides me and let's be friends...

bubulina1 spune:
Buna fetelor, azi am cautat pe net ceva si am gasit un link pentru voi: http://www.cervicalscreen.health.gov.au/papsmear/results.html
Multa sanatate!
Speranta moare ultima!

clyo spune:
fetelor, am si eu o intrebare.
in ce zile ale ciclului menstrual se face Papanicolau?
multumesc

clyo spune:
quote:
Originally posted by Anca Wish
Clyo, nu conteaza. Se face in orice moment.
anca...SIGUR intr-o zi
Anca, nu stiu ce sa zic.
mi-a spus dr. mea dar nu-mi aduc aminte.
era ceva de genul la cateva zile dupa menstra (5?) dar zici ca-s

crezi ca gresesc?
ultimul test l-am facut anul trecut in aprilie, a trecut ceva timp.

Anca Wish spune:
Clyo, si eu l-am facut acum cateva luni. Nu mi s-a precizat nimic in legatura cu perioada.
Cred ca depinde de de dr. Stii ca fiecare are pasarica lui.
anca...SIGUR intr-o zi

Amely spune:
In general, se recomanda ca testul PAP sa fie facut intre ziua 10 si ziua 20 a CM (la un ciclu cu durata normala), ca sa nu fie influentat in nici un fel frotiul de prezenta eventualelor hematii.
Arthurana, daca cervicita cronica e asociata cu leziuni, dr-ii sunt de parere ca prezenta eroziunii pe col poate fi cauza de infertilitate la femei, nu 100%, dar in mare masura, parte datorita inflamatiei colului, parte datorita aciditatii provocate de eroziune.
Bineinteles ca depinde de la caz la caz...
Si inca o chestie: displazia nu este ceva de joaca, intrucat este premergatoare cancerului de col. Sigur ca displazia severa e mult mai periculoasa decat cea usoara sau moderata, dar trebuie tratata cu toata atentia, iar testarea odata la 3 - max. 6 luni in primul an dupa dagnosticare este OBLIGATORIE.
Multa sanatate
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi