Sediu firma acasa - implicatii?

Sediu firma acasa - implicatii? | Autor: alina023

Link direct la acest mesaj

Buna
Am mare nevoie sa aflu raspunsul la o intrebare.
Mi s-a propus de catre o cunostinta disperata ca nu-si poate face firma pt ca nu are sediu....sa fac sediul pe apart meu. Ce implicatii sunt?
Am consultat un avocat care insa nu m-a lamurit prea bine. Am fost sfatuita sa nu fac asta pt ca daca firma dispare pur si simplu fara a-si fi incheiat socotelile, eu pot avea probleme pt ca nu-mi pot face alta firma la adresa respectiva.
Dar eu nu imi doresc sa-mi fac firma... Ce alte implicatii mai sunt in toata treaba asta?

Multumesc mult

Alina si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

Alina depinde si de obiectul de activitate al firmei.
De ex la mine nu exista nici o problema, am sediul firmei acasa dar nu am activitate la sediu ci numai la domiciliul clientului, asa ca...

Dar..... de unde stii ca nu apare o chestie la care te pricepi fff bine si vreisa-ti faci firma. In acest caz nu ti-ai putea face la aceeasi adresa sesiul social. Legea nu permite decat daca proptiatarul firmei este aceeasi persoana. Mai gandeste-te

marinar
http://photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Alina: poti incheia un contract de comodat(este un contract de imprumut de folosinta, un contract cu titlu gratuit, adica nu primesti nici o suma pt. ca acea societate foloseste locuinta ta drept sediu, adica este fara chirie) cu termen(desi poate fi si fara termen). In acest caz nu ai obligatii fata de stat ca imprumuti locuinta pt. ca o faci cu titlu gratuit, nu ai beneficii.
Contr. se incheie la un notariat cu toate clauzele necesare.

Nu te deranjeaza cu nimic, poti folosi locuinta ca si pana acum(inteleg ca sediul e doar pe hartie iar biroul va fi in alta parte).Societatea poate avea sediul la tine dar punctul de lucru in alta parte.

Tu nu ai nici o obligatie fata de nimeni daca societatea are datorii la terte persoane(indiferent care sunt acestea) pt. ca: societatea apartine unei persoane iar apartamentul altei pers. intre voi existand doar comodatul.

Daca o sa vrei sa iti faci in viitor o soc.(desi inteleg ca nu vrei) nu te afecteaza cu absolut nimic daca aceasta soc.(la care vrei sa imprumuti ap.) are datorii. Obligatiile sunt personale, nu se rasfrang asupra ta, doar foloseste apartamentul, nu garantezi cu el.
Daca vrei sa faci o soc. a ta si esti inca in termenul de imprumut nu ai decat sa faci incetarea contractului si gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

SUnt perfect de acord cu cele scrise de Darriuta, cu precizarea ca acest contract poate fi incheiat si intre parti, fara a fi autentificat la notar, sau daca nu esti sigura, la un avocat care poate certifica continutul, data si partile respectivului contract. Prin urmare, nu se cere ca acest contract sa fie autentificat.

Cristina S.

Mergi la inceput