Fetelor m-ar putea cineva ajuta cu o reteta de cozonac de post? Nu am mai incercat niciodata si am musafiri si m-am gandit sa fac.
Merci mult si o zi buna!
printze
Am gasit eu o reteta ( pe forumul romanilor in finlanda .. ) si o scriu aici, eu nu am facut-o niciodata. Insa in principiu tb sa iasa ca doar e ca o piine ( in care nu pui oua si totusi creste)::
Cozonac de post:
550 gr faina, 250 ml apa, 150 gr zahar, 50 ml ulei, 100 gr margarina, 40 gr drojdie, arome (rom natural sau esenta, lamaie coaja rasa sau esenta, vanilie naturala/baton sau esenta)
Mod de preparare
Apa se fierbe cu 75 gr zahar, cand e calduta se amesteca: 3 linguri apa ( nota mea: aici scria lapte dar cred ca era o greseala, ca nu mai e de post cu lapte -- sau poti folosi lapte de soia daca vrei ) cu 3 linguri faina si drojdia, se lasa la crescut. In apa cu zahar se adauga arome, dupa gust. Faina se amesteca cu drojdia si cu apa cu zahar, apoi se inglobeaza margarina topita si uleiul. Se framanta ccontinutul pana la omogenizare, in jur de 20 de minute pana se dezlipeste de pe vas (daca este nevoie dezlipiti aluatul cu o spatula si turnati cateva picaturi de ulei pe marginea vasului si continuati) coca devine ca o minge elastica pe care daca o apesi cu degetul revine usor. Se lasa la crescut la cald, uns cu ulei si acoperit ( nota mea:cu un servet de pinza ) aprox 1 ora. Se unge masa cu unt moale si se intinde aluatul.
Se intinde foaia ( nota mea: nu prea subtire ca nu mai creste pe urma .. minim 1 cm si jumatate) si se se poate pune umplutura dupa dorinta si se ruleaza. Se pun in tava unsa cu margarina si se lasa la crescut 15 min. Se coc aurii aprox 35min, depinde de cuptor, la 200 de grade.
Cristina
una.. alta...
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."