Visul meu...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

nadia, fii sigura ca nu exista casnicie "perfecta".
e doar o masca, in interiorul ei intotdeauna exista fluctuatii, zile mai bune, mai proaste, cite un gest aiurea, cite o vorba interpretata gresit.
cred ca o relatie este ca un organism viu.
Si nici un organism viu nu functioneaza perfect si la capacitate maxima tot timpul. Granita dintre normal sia normal e foarte fina aici. daca barbatu-meu s-ar gandi ca poate fosta a fost femeia vietii lui si s-ar chinui sa uite ipoteza asta, eu personal as crede ca am o problema.
La fel, daca mi-as visa fostii cu nostalgie si as regreta situatia prezenta, as crede ca stau cumva pe un teren alunecos... Sigur, as putea sa imi reprim, sa imi cenzurez ideile astea.
Dar, daca le-as innabusi din fasa, nu ar rabufni la un moment dat, in alta forma?
daca exista o nemultumire... dispare pentru ca nu vrei sa o recunosti? Eu cred ca nu dispare. Evolueaza. Se transforma.

Si cred ca nemultumirea asta e, de fapt, baza reala a ingrijorarii tale.
Fostul...e alta poveste.

Te-ai despartit de el cu un motiv, si probabil acel motiv continua sa existe.
Sa revii la o situatie anterioara care s-a dovedit nefericita nu e evolutie, e involutie.
Iar o relatie moarta si ingropata atita timp probabil nu va mai fi la fel niciodata: eu, cel putin, am incercat asta la un moment dat.
Si, dincolo de poleiara revederii, n-au ramas decit resentimentele, pentru care fiecare incerca sa se razbune si nu avea curaj.
Aveam deja prea multe polite de platit, si eram fiecare dreptate a lui. N-a mers.
Daca era jumatatea ta, te-ai fi prins de atunci...
N-ai fi avut revelatia asta dupa atita timp.

Asta e parerea mea...repet, tu stii mai bine.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELIZA MIRON spune:

Te inteleg, poate, mai bine decat as sti s-o spun...
Am trecut printr-o situatie relativ asemanatoare, am fost impreuna din clasa a 10-a pana in anul 5 de facultate si in toata aceasta perioada nu a fost intre noi decat o relatie platonica...pentru ca asa am vrut eu.Mi se parea, la momentul respectiv, o complicatie prea mare pentru mine si, totusi, a avut rabdare si m-a iubit chiar fara sa existe intre noi o relatie fizica (ma intreb si acum ce-o fi fost in mintea si-n sufletul lui...).Pe urma a plecat in Suedia cu o bursa de studii si ne-am despartit...eu mai aveam un an de facultate si oricum nu voiam sa plec din tara. N-am pastrat legatura, n-ar fi avut nici un sens atunci pentru ca aveam obiective diferite; i se oferisera sanse de care ar fi fost pacat sa nu beneficieze, iar eu nu voiam sa renunt la telul meu. Au trecut de atunci 10 ani, stiu doar ca s-a casatorit prin '98 si atat...Am un sot deosebit, o familie de invidiat, insa nu ma pot opri sa ma gandesc din cand in cand la el, mai ales ca locuiesc in orasul in care am facut liceul si trec des prin locurile care insemnau pentru noi mult atunci...candva...
Stiu, simt ca si el se gandeste la mine, asa cum o fac si eu, dar, cred, niciunul dintre noi nu si-ar dori o revedere...indiferent de circumstante, ar fi ...dureros cumva! Si chiar daca s-ar intampla n-as renunta la sotul meu pentru nimeni si nimic...unul reprezinta trecutul si amintirile mele, celalalt este prezentul si viitorul meu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

....si eu i-am raspuns: "Ce sa fac? Stau aici si ma uit cum barbatul vietii mele pleaca cu alta si nu fac nimic sa-l opresc..."
Visele sunt manifestari ale constiintei noastre,manifestari care apar in timpul somnului sau al starii de veghe sunt modalitati prin care ne descarcam de frustratii,de asteptari neimplinite, stres etc, ne reechilibram. Astea sunt visele din timpul somnului. Mai sunt si asa numitele vise de perspectiva-ne imaginam cum va arata viitorul nostru, ne facem planuri, progarmam activitati, reactii etc. Si mai sunt si visele cu ochii deschisi, in care visam lucruri care sunt uneroi imposibile, ne imaginam in planul mintii noastre lucruri care in conditiile vietiid e zi cu zi ar fi f greu sau chiar imposibil de implinit.
Trebuie sa iti dais eama la tine ce fel de vise sunt sid e ce apar
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nadia1976 spune:

Ancutza, eu nici macar nu-l vad; nu l-am mai vazut din Oct. 2001 decat o singura data, pe net; as vrea sa-l vad; noi dupa ce ne-am despartit, am incercat sa ramanem amici, amandoi am vrut sa mai stim unul de celalalt, sa stim ca ne e bine; apoi, am vb. cu prietena lui si asa am aflat ca la o luna dupa ce eu am plecat de langa el (inca eram impreuna, desi nu fizic) ei s-au cunoscut; mie mi-a spus dupa un an si 2 luni, timp in care eu l-am asteptat, si am asteptat sa faca ceva sa fim impreuna din nou; l-am crezut ca face tot ce poate, nici nu ma gandeam ca doar ma amageste; Cred ca ceea ce simt ptr. el e, mai mult ca orice, frustrare, eu asa sunt: trebuie sa spun ce simt, ce gandesc; cu el nu am avut oportunitatea de a sta fata-n fata sa-i spun cat m-a ranit tradarea lui, sa-i spun cata incredere am avut in el si el m-a tradat in maniera in care a facut-o;Iertare imi cer, nu-mi amintesc acum cine a spus ca s-au reintalnit si nu ramasesera decat resentimente; sunt convinsa ca si eu daca l-as vedea la fel as simti, dar, uneori, imi doresc sa-l revad, imi doresc mult! Nu mi-as lasa sotul ptr. el; sotul meu e un om pe care ma pot baza, e un om in care ma pot increde; poate multe o sa sariti ca nu ar trebui, dar eu sunt 100% sigura ca nu m-ar insela vreodata. Desigur, m-a ranit in 3 ani si o sa ma mai raneasca, poate o vorba, poate un gest, dar niciodata nu cred ca m-a rani in felul in care 'el' a facut-o; nu prin faptul ca m-a inselat, ci prin minciuna; adica, daca te-ai crezut destul de 'barbat' sa ma inseli, pai atunci fi destul de barbat sa si admiti, nu?!
Oricum, ideea e ca inainte de visul din acea noapte, poate ma gandeam la el cu nostalgie o data pe an, dar visul ala mi-a ramas, cumva, in minte... Stiu ca nu e decat o prostioara trecatoare, dar a fost ceva nou ptr. mine, am experimentat ceva diferit de tot ce am trait pana acum si am vrut sa impartasesc cu voi.
Va pup si numai bine va doresc,
Nadia.

Winners don't quit; quitters don't win.

Don't give me an attitude; I already have one!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

parerea mea: iubirile astea idealizate sunt asa tocmai pentru ca nu au apucat sa se implineasca. am vazut/auzit multe femei care tanjesc dupa vreun "fost". tanjesc doar pentru ca nu au apucat sa le vada toate laturile, nu au apucat sa traiasca mai mult langa ei, sa ii cunoasca cu bune si cu rele. au ramas indragostite de o imagine, de un gest, de niste cuvinte. distanta, temporala sau spatiala, tinde sa "indulceasca", sa idealizeze. personal nu cred in iubirea aceea care dureaza dincolo de timp si spatiu, de reintalniri fulgeratoare si de povesti mistuitoare cu happy-end-uri.

nunta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Alexia grea situatie... N-as vrea sa fiu in pielea ta pt. ca orice ai alege vei avea momente in viata cind vei regreta ca n-ai ales varianta cealalta.Nadia nu te mai framinta atit. Fostul tau prieten te-a inselat o data si acum isi inseala si actuala prietena trimitindu-ti tie mesaje de amor fara stirea ei. Asta spune multe despre el. Pe scurt nu merita atentia ta. Repeta-ti asta pina o sa iti treaca. Personal pun asta pe seama virstei. Ai 30 ani nu? Ei bine 30 e o virsta prag in viata femeii... Nu degeaba a scris Balzac "Femeia la 30 ani".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaryP spune:

Intodeauna ceea ce este intangibil si ...interzis este in aparenta mult mai frumos si mai tentant. Dar eu zic sa nu te lasi asa usor; sotul tau este minunat , nu un om care este in stare sa intervina intr-o relatie!

NUNTA NOASTRA

POZICI

Maria si Razvan Mihai in burtica (29 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Nadia,

adrienne si mary au dreptate.

Faptul ca si acum, cind esti casatorita, mai pe langa tine cu mailuri si mesaje siropoase nu spune nimic despre "iubirea lui" pentru tine.

In schimb spune multe despre caracterul pe care il are.

Un om integru s-ar abtine.

de fapt, ce face - pindeste momentele tale de slabiciune?
Poate-poate isi recupereaza influenta asupra ta?
Ca sa te poata minti, senin, din nou?

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nadia1976 spune:

Adrienne, Mary si Elise, aveti dreptate; asa cum am mai spus, nu mi-as lasa sotul, cu toate defectele lui, nici ptr. 'el' nici ptr. altcineva; in 'el' n-as mai avea vreodata incredere, DACA m-as intoarce la 'el' mi-as petrece viata spionandu-l, ceea ce nu as vrea; in afara de asta, sotul meu, pe langa defecte are si calitati, si acele cateva calitati cantaresc mai greu decat toate defectele lui; doar ca, asa cum am mai spus, uneori ma loveste nostalgia, mai ales cand sunt suparata pe sotul meu, atunci cand ii vad NUMAI partile rele si uit ca e si bun, e si dragastos, e si afectuos; nu mi-e usor in acele momente, in primul rand, ptr. ca mi-e incarcata constiinta, ma gandesc cat de nedrept e fata de sotul meu sa "tanjesc" uneori dupa alt barbat... dar cred ca e in natura noastra. Macar nu dureaza mult; e atunci pe moment si incerc sa-mi amintesc de cat de mult 'el' m-a ranit.

Winners don't quit; quitters don't win.

Don't give me an attitude; I already have one!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

Nadia, ii dau perfecta dreptate lui addinel...si-am sa-ti spun si de ce....
in mintea mea..si de fapt..si in suflet...va salasnui vesnic amintirea primei iubiri inflacarate ...din liceu...de la a carui ultim fum au trecut 10 ani..si eu inca ma gandesc la el...(ca la "ceva" ce a fost!)...INSA....in acelasi timp, sunt constienta ca drumurile noastre nu se vor mai intalni..mai mult, nici nu vreau sa se intalneasca, nu-mi mai pun deloc problema "o fi el za uan?"...pentru ca...la fel de constienta sunt ca, vazandu-l, intalnind-ma cu el (intamplator sau nu) in ultimii 7 (ca de 3 sunt cu iubi) ca din el nu a ramas decat imaginea liceanului rebel, de care eram indragostita si alaturi de care treceam tantosa prin fata colegelor (ca el era al meu) si ca nimic din prezent nu ma mai leaga de el....drept pentru care am inchis acest capitol, si nu mai privesc inapoi.....
exista 2 posibilitati, cred eu....
1....sa fii radicala si sa inchizi si tu acest capitol, pentru ca...cu cat te gandesti mai intens, cu atat iti faci tie mai mult rau (am fost si eu acolo) si evident, nu rezolvi nimic...decat o vesnica framantare si o vesnica intrebare - cum ar fi, daca?
2....daca esti destul de puternica incat sa nu te lasi invaluita in "vraja"..iti iei inima in dinti...simulezi o deplasare in interes de serv in America de Sud (sau in alt oras din Canada si ii propui si lui sa vina) .... vezi cum se prezinta situatiunea...iti faci damblaua si te intorci la sotz...

edit..si de fapt, singura ti-ai raspuns la intrebarea :"cum sa fac sa nu ma mai gandesc la el?" - anume...gandinndu-te la toate momentele grele si urate si toata suferinta alaturi de el....

No more kinky stuff! Soon to be a married woman!

Krelia...viitoare printzesita
26 august 2006
"Si daca ramuri bat in geam...de ce nu tai copacul...?"

Mergi la inceput