Vanzarea apartamentului,o mare problema!

Vanzarea apartamentului,o mare problema! | Autor: camelia72

Link direct la acest mesaj

Bine v-am gasit!
Ma puteti ajuta cu ceva sfaturi,nu stiu ce putem face!Avem un apartament cu 2 camere la care soacra are o clauza de uzufruct pe toata perioada vietii sale...Noi avem doi copii iar cel mare va merge la scoala la toamna,am gasit sa cumparam un ap. cu 3 camere,mare si spatios dar trebuie sa-l vindem pe acesta...avem si cumparator,insa soacra nu vrea sa semneze!I-am zis ca aceeasi clauza va avea si la ap. pe care-l vom cumpara,i-am explicat ca nu trebuie sa semneze ca renunta la actuala clauza decat dupa ce va vedea clar ca are aceeasi situatie si la noua locuinta...in plus va avea camera ei si un confort mult mai bun...nu vrea si gata!
Ce putem face noi in acest caz,chiar avem nevoie de mai mult spatiu...putem sa vindem fara semnatura ei tinand cont ca va avea aceeasi clauza si la apartamentul pe care il vom cumpara?Pe soacra nu o costa financiar absolut nimic,acolo va fi bine pt. toata familia...inclusiv soacrei!DAR EA NU VREA,ZICE CA NU PLEACA DIN CASA EI...Mentionez ca apartamentul este pe numele sotului,soacra i-a facut vanzare-cumparare in urma cu 10 ani,toate cheltuielile din cei 10 ani referitoare la reparatii,impozite,intretinere...etc. au fost platite de noi!
Va rog mult sa ma ajutati,ce putem face,pe ce cale sa mergem?

Camelia mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
POZE

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Vestile nu sunt fericite!!! Singura voastra posibilitate este sa convingeti soacra, ceea ce pare destul de dificil din cate am inteles. In raport cu ea sotul tau, proprietarul apartamentului este considerat nud proprietar, un fel de proprietar cu drepturi limitate, foarte limitate. Uzufructul inceteaza in cazuri determinate dar pentru moment nu va incadrati in nici una din aceste cauze!
Solutia este sa convingeti soacra sa semeneze ca renunta la uzufruct in vederea constituirii unui nou drept de uzufruct insa asupra unui alt imobil. Apartamentul il puteti vinde insa cu tot cu soacra! Nu este o gluma, daca nu declara ca renunta dreptul ramane valabil indiferent de proprietarul bunului! Daca ar fi soacra mea o amenintam de mult ca vand apartamentul si ca nu are decat sa stea cu noii proprietari, daca s-ar gasi cineva sa accepte asemenea conditii!!!! Mai stii???
Lasand glumele, convingeti soacra intr-un mod sau altul ca ar trebui sa se gandeasca si la binele vostru, este foarte greu pentru patru persoane sa stea in 2 camere, cu doi copii... In actaual situatie ea este "lipita" de apartament indiferent ce vreti sa faceti cu el!

SORRY pentru vestile proaste....
ANCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Ori o convingi ori o impusti

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia72 spune:

Ma gandeam ca facandu-i aceeasi clauza pe apartamentul ce-l vom cumpara se renunta automat la vechea clauza,fara semnatura ei,doar ii oferim conditii mai bune!Ea e de "moda veche",vrea sa moara in casa ei si mai e si incapatanata pe deasupra,nimic nu o poate convinge...
Chiar nu exista nimic legal sa se poata vinde fara semnatura ei? Incapatanarea asta ne face sa pierdem o sansa unica,am negociat si pretul noii locuinte,este chiar in spatele blocului nostru...e excelenta zona si locuinta...Avem mare nevoie de spatiu,copiii isi doresc asa de mult o camera a lor...ce sa facem?

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by camelia72Chiar nu exista nimic legal sa se poata vinde fara semnatura ei? Camelia mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
POZE

Din pacate nu prea aveti ce face,doar sa o "scoateti" iresponsabila(nu ma intreba cum se face asta,ca nu stiu ,presupun ca trebuie o expertiza psihiatrica)si sa intre sub tutela voastra(nu prea cred ca m-am exprimat clar,dar presupun ca ai inteles ideea).Chestia e ca daca o luati cu forta de-acolo tot voi va aprindeti paie-n cap,ca o sa va reproseze cat va mai trai si o sa va faca zile amare.Ideal ar fi sa reusiti s-o convingeti cu vorba buna...Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Legal nu prea ai ce sa faci!!! Daca ar fi a mea...vai de ea...i-as spue ca poate sa ramana in casa linistita ca o vand cu tot cu ea! De moda veche sau nu este normal sa vrea sa "moara in casa ei" dar nu este normal sa va impiedice pe voi sa asigurati copiilor mai mult spatiu, o casa mai mare, unde v-ar fi mai bine tuturor.

Mergi la inceput

Multumesc tuturor pt. sfaturi,din pacate nu prea avem sanse sa o convingem...

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Camelia,o alta solutie pe care o vad ar fi sa girati cu acest apartament un imprumut la banca,si sa sa va luati alta locuinta.Si asa pastrati si casa asta,stati si fara soacra,si toata lume e multumita.uite si aici o discutie care te-ar putea ajuta:http://forum.run.ro/viewtopic.php?p=3068&Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Multumesc,Irina,este si asta o solutie...,din pacate s-a vandut acel apartament pe care doream atat de mult sa-l cumparam noi !

POZE

Mergi la inceput

Oameni buni,va rog mult sa ma sfatuiti ce putem face...vrem sa apelam la o cale juridica!Lucrurile au luat amploare si situatia se complica!Noi avem nevoie pe langa spatiu si de liniste,fara stres,am copii mici si nu vreau sa auda zilnic cum ne hartuieste soacra!
Ea locuieste momentan cu un individ dar,cum spuneam mai sus la noi are clauza de uzufruct.Vine la 2-3 zile si scoate copiii din camera ei ca vrea sa se odihneasca,vrea sa-si incuie o camera chiar daca nu locuieste acolo...ne santajeaza,ne va da acea semnatura ca renunta la clauza daca ii dam 400 mil. lei,ea are unde locui dar vrea bani,face scandal in bloc sa o auda vecinii ca nu are conditii decente de a locui...REPET:-vrem trei camere,vrem si noi conditii normale,lipsa spatiului e o problema majora...NU E DE ACORD...zice ca ne va da acea semnatura numai daca ii dam bani...Ce putem face?
Ce dovezi trebuie sa aducem in fata instantei pt. a scapa de aceasta hartuire?

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Dar ...oare nu se poate face cu soacra un contract de vanzare cumparare prin care sa ii cumperi si dreptul de uzufruct pe care il are?

Si faci un imprumut de x bani, ii cumperi dreptul de uzufruct, schimbi yala la usa si ai terminat povestea. Si dupa ce va mai linistiti un pic il vindeti si cumparati ceva mai mare. Ca nici sa ii dai banii in mana pe promisiunea ca va semna ea...candva... nu merita.

Cred ca un notar ar putea sa va lamureasca daca e posibil asa.

Andries

Mergi la inceput