Cum maine e dezlegare de peste si am si musafiri as dori si eu o reteta de chiftelute de peste (fara ou bineinteles) am mai facut anul trecut dar intre timp am pierdut reteta si nu-mi mai amintesc exact. Va rog daca ati incercat asa ceva, poate imi spuneti si mie o reteta verificata.
Pupici.
printze
Chiftelute de post cu mustar
1/2 kg de peste ,1 ceapa , 2 felii de paine,1 lingura de mustar.1 legatura verdeata,1 pahar vin,sare,piper , faina ,ulei.
Dai prin masina de tacat pestele curatat,ceapa si painea inmuiata in vin si presata bine. Le amesteci apoi cu mustarul,sarea si piperul dupa gust si verdeata tocata dupa care formezi chiftelutele pa care le dai prin faina si le prajesti in ulei incins.
Reteta am luat-o din revista practic si este chiar buna la gust.
CORINA
uyite si de la mine o reteta, scoti oul ca oricum se leaga, are mai multe ingrediente, sunt foarte gustoase si ies si o cantitate mai mare;
Chiftelute din peste
400 g fileuri de peste dezosat, 200 g cartofi, 100 g morcovi, 100 g patrunjel, pãstîrnac, 100 g verdeata, 1 g piper, 50 g faina, 100 mi ulei, 1 ou, 20 g sare, 50 g ceapa, 20 g usturoi, 100 g salata verde pentru decor.
Legumele curatate se fierb in apa cu sare, iar ceapa se inabusa in ulei cu adaos de apa si se lasa sa se raceasca. Pestele, impreuna cu legumele fierte si ceapa inabusita, se trece prin masina de tocat cu sita deasa. La aceasta compozitie se adauga oul, usturoiul curatat si taiat marunt, verdeata curatata si taiata marunt, piperul si sarea. Se amesteca compozitia pina la omogenizare. Se controleaza gustul. Din compozitie se formeaza chiftelute sub forma de sfera care se dau prin faina si se prajesc in uleiul infierbântat. Se servesc pe decor de salata verde.