oligospermie(22)- putini, da' ne(buni)
Raspunsuri - Pagina 12

miki-miki spune:
Bubulina sotului nu i-au iesit multe leucocite in spermograma dar nici spermograma nu e f detaliata. Nici un numar nimic , 4 randuri scrise si diagnosticul AZOOSPERMIE. Sotul meu are de de vre-o 4 ani pb cu ASLO marit (acum a scazut de la 700 la 300 limita fiind 200) si banuiesc ca are si infectia cu stafilococul aureus tot de atunci . Ac s.aureus i-a fost gasit in cultura uretra. Deci nu tb sa ma gandesc la o investigatie mai serioasa pt determinarea vre-unei infectii?
La urolog nu am reusit sa ajungem pt ca recomandarea este pt un medic din Buc si cum nu suntem de acolo ajungem mai greu.
Fetelor va rog sa-mi spuneti si mie ce investigatii ar mai tb facute ca sa determinam dc e vb de vre-o infectie. A facut antigenii la ureoplasma, micoplasma si chlamidia si i-au iesit negativi ( de care nu sunt sigura ca sunt buni pt ca mie mi-a iesit in col chlamidia poz si pana la urma ni s-a dat tratam ).
Listeria nu o are facuta si nici eu pt ca nu ni s-a spus sa o facem?
Mai vrem sa facem si o eco testiculara.
Ce analize mai tb sa facem?
Miki

Liana30 spune:
miki io te ..nu stiu ce sa iti spun dar te vor lamurii fetele...
"Nimic nu-i imposibil!"

greuceanu spune:
Bine ai revenit printre noi Ramonica.
In primul rand eu nu m-as juca cu stresul.Parerea mea e ca joburi se mai gasesc asa ca las-o mai moale daca se poate.Multa bafta!
N-am uitat de palinca sa stii.
Tristete mare la noi.Iar au venit rushii.

Liana30 spune:
greucene mama lor!!! offf de ce nu ai spus ca le tineam io calea...hai capuuu sus..brancuim in continuare?da!!!
"Nimic nu-i imposibil!"

flavia ramona spune:
Va pup pe toti.
Legat de spermocultura, noua dr ne-a recomandat sa o facem cand am facut si spermograma.
Tratamentul urmat de sotul meu intr-o vreme era: Vit E, branca ursului, seleniu+zinc si inca ceva .... of imi sta pe limba dar nu mai stiu cum ii zice. Acuma, prima spermograma a fost facuta la Arad, unde cica nu erau mari probleme, dar a doua facuta la Timisoara era prastie. La a treia, facuta la Szeged erau 12,2 mil cu o motilitate proasta. Intre ultimele doua spermograme nu au trecut 3 luni de tratament, deci inclin sa cred ca spermograma de la Timi a fost gresita.
Miki dr ne-a spus ca daca la spermocultura nu iese infectie atunci trecem mai departe. Si nu a iesit. Deci nu am mai facut alte analize. Apoi am facut ce ziceai si tu eco testiculara si acolo s-au gasit probleme.
Greu, sunt direct implicata in ce se intampla si momentan nu pot sa ma dau la o parte. Dar va veni vremea cand voi fi nevoita.
Ma gandesc ce dezamagire e si la voi in fiecare luna. Pana la urma la voi ce problema va impiedica???
Liana, ai un suflet mare. Va veni si randul tau sa ai parte de bucuria cea mare. Sunt sigura de asta.
Bubulina, barbatii in general sunt mai rezervati in a merge la medic. Sunt si exceptii, normal, dar majoritatea nu iau nici macar un paracetamol daca sunt raciti dar apoi sa tina un tratament de asa durata. Daca ia tratament pt infectie atunci in 3 luni ar trebui sa se vada o imbunatatire a spermogramei.
ATENTIE mare. Sa nu le dati sotilor vostrii tratament hormonal daca nu si-au facut prima data analizele hormonale pt ca daca nu au probleme dpdv hormonal si ia medicamente e posibil sa creeze un efect invers. Spun asta pt ca noua un dr imbecil ne-a recomandat tratament hormonal inainte de a face orice analiza. M-am chinuit sa fac rost de medicamente, ca unul nu se gasea la noi, si am avut norocul ca am ajuns la medicul din Szeged care dupa ce a vazut rezultatele la analizele hormonale pe care ni le-a recomandat el a spus ca am facut bine ca nu am inceput tratamentul deoarece el statea bine hormonal, iar acele medicamente l-ar fi dat peste cap.
Sa aveti o zi minunata.

flavia ramona spune:
Nusy, nu ma pricep dar imi dau cu parerea.
Avand in vedere ca sotul tau a avut parte pe langa operatie, anestezie si de radiografii si RMN, cred ca totusi organismul lui nu si-a revenit. Intreaba medicul tau despre asta ca stie mai multe sa-ti spuna.

miki-miki spune:
Flavia Ramona Iti multumesc pt raspuns. O sa facem o spermocultura dar cred ca tb sa treaca 10 zile dupa terminarea tratam cu antibiotice.
La spermocultura in cat timp se da rezultatul? Poate fi facuta cu ac proba pt spermograma?
Un de la mine.
Miki

flavia ramona spune:
Miki, da se face cu aceeasi proba ca la spermograma si la Szeged a dura o saptamana pana ne-au dat rezultatul.

bubulina1 spune:
flavia ramona, noua Ancar ne-a recomandat sa repetam spermograma neaparat la Medsana peste 3 luni. Daca se rezolva cu infectia, o sa vedem atunci daca este sau nu cazul de urolog, analize hormonale si altele.
Eu azi am gasit pe net informatii legate de tratamentul oligospermiei prin apiterapie. Pentru barbati se recomanda apilarnil si propolis.
Ce parere aveti despre acest tratament?
Speranta moare ultima!