Buna ziua tuturor. Im cer scuze daca deschid un nou subiect despre Indemnizatia pentru cresterea copilului. Sunt si eu o viitoare mamica si nu stiu daca voi beneficia de concediu si indemnizatia pentru cresterea copilului. Eu sunt angajata doar din ianuarie iar copilul se va naste in august. Daca totul decurge normal voi totaliza doar 8 luni in care au avut platite contributiile sociale. In acest caz am dreptul la concediu si la indemnizatia pt. cresterea copilului. Daca nu ce pot sa fac ca sa am aceste drepturi? As putea sa platesc retroactiv pe 4 5 luni? Va multumesc frumos.
imi pare rau sa iti spun, dar, dupa parerea mea, nu cred ca vei putea sa obtii acest drept.
am si eu o prietena care gravida fiind care a incercat sa plateasca retroactiv pt. ca nu era angajata de cateva luni si nu i s-a acceptat.
acum pe noua reglementare, Normele metodologice de aplicare a prevederilor OG 148/2005 arata la articoul nr. 4 faptul ca sunt indreptatite a primi acest drept numai persoanele care au realizat venituri profesionale timp de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului, ceea ce nu este cazul la tine.
dreptul tau se naste conditionat de aceasta cotizare, iar tu nu ai cum sa indeplinesti conditia din ceea ce ai relatat.
mai ai o sansa daca ai fost in somaj, aceasta fiind una din exceptiile prevazute de lege.
informeaza-te si tu de pe Net in ceea ce priveste legislatia.
totusi, dupa ce vei naste cere si plata indemnizatie si vezi ce se intampla. poate cine stie ...
va dorim numai bine si sanatate ca e mai buna decat toate!
la burtica
quote:
Originally posted by Tino
mai ai o sansa daca ai fost in somaj, aceasta fiind una din exceptiile prevazute de lege.