Am un barbat sau doi ?

Am un barbat sau doi ? | Autor: redi

Link direct la acest mesaj

Buna ziua tuturor !
Am o problema pe care numai dvs. mi-ati putea-o lamuri .
Traiesc cu un barbat care are un frate geaman ,dar sunt total diferiti as spune .Parintii lor i-au educat sa fie foarte dependenti unul de celalat.La inceput mi-a fost foarte greu sa comunic cu el,cu timpul am mai avansat.Acum am ajuns sa nu vreau sa aud de celalat !
Se comporta ca si cum eu nu exist si nu am nici un drept sa spun ceva .Oriunde ne intalnim ,mai intai spune ca el este fratele geaman si discuta numai despre asemanarile si deosebirile dintre ei.Eu evit aceste intalniri.Daca se vad in lipsa mea ,are o influenta foarte mare asupra barbatului meu si mai mult ca eu vad influenta asta negativa pentru cuplul meu.Tot ce-i spune si propune este numai pentru a creea discutii si certuri intre noi.
Am opt ani de cand ma chinui cu o dublura falsa si incep sa-mi pierd rabdarea.
Daca imi pute-ti da vreun sfat sau macar o idee,va multumesc din suflet ,eu mi-am epuizat toate resursele ,nu mai stiu cum sa fac .

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Isabél spune:

Redi, dar cum s-a ajuns, totusi la antipatia asta? Ce anume a facut fratele geaman, cum s-a comportat fata de tine si cum de sunt asa tensionate relatiile voastre?
Faptul ca fratii au o relatie atat de stransa este normal, dar ceea ce e anormal in toata aceasta poveste, este distanta pe care ati pus-o intre voi... Nu stiu daca incercarea de a-i indeparta este cea mai buna. Eu una as cauta o punte de legatura intre mine si 'dublura', as incerca sa comunic intr-un fel cu acest frate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Eu cred ca cu siguranta nu ai doi barbati pentru ca nu ai nici macar unul ci cel mult o jumatate de barbat.
Pe cei doi frati inteleg ca parintii i-au crescut in simbioza si se pare ca ei inca nu s-au separat. Ori in aceste conditii tu il imparti pe el cu fratele lui. Si aceasta situatie o poate schimba doar el, daca vrea asta.

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Durerea este inevitabila dar suferinta este optionala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns redi spune:

Buna !
Isabel :Esti intelegatoare si toleranta dar eu am sfarsit toate puntile de comunicare ,nu mai este vreouna pe care n-am incercat-o .Ce mi-a facut ? Pai ceea ce nu se face nici unui dusman ,tot ce a putut ,tot mi-a facut mie .
Principesa : Sunt deacord ,m-am gandit mult si poate n-am vrut sa recunosc pentru ca e greu dar cred si eu ca n-am decat o jumatate din cel pe care-l iubesc .Stiu ca numai el poate sa schimbe situatia daca vrea ,dar el nu-si da seama ca eu sufar atat de mult .El nu vede nici o problema in comportamentul geamanului ,fata de mine ,i se pare normal si asta datorita educatiei pe care au primit-o .Pe langa ca sunt gemeni ,toata familia traieste in felul asta ,de a se baga in intimitatea celorlalti .
Nu stiu cum sa va explic situatia mai bine .Stiu insa ca eu sufar din cauza fratelui ,sotul sufera ca ma vede asa,si geamanul asa e mai bucuros ,sa ne vada .Cat si cum va fi asa ,nu stiu ,de aia va cer voua parerea, ca dicutand mai gasesti si solutii.Chestia asta nu pot sa o etalez in discutii cu cei apropiati ,toti il cunosc si pe frate .Mai pot spune ca uneori,cred eu ,ca si pe sot il deranjeaza multe lucruri ,dar nu zice nimic , niciodata.De ex la nasterea fiului meu, el era in al noualea cer si ar fi vrut sa imparta bucuria cu fratesu ,dar nici nu l-a bagat in seama si l-am simtit foarte trist atunci.Acum ,poate ca a uitat .Mai este inca o chestie : fratele lui nu stie sa se comporte cu copiii,le vorbeste ca unui adult ,si cand ne intalnim baietelului nostru ii este frica de el ,atunci sotul meu nu stie cum sa faca sa nu-l supere pe frate si sa-si linisteasca copilul.
Mie lucrurile imi sunt clare, dar cum as putea sa fac sa fie bine pentru familia mea nu stiu.Cu dublura lui n-ai ce vorbi ,ca ori e,ori evita sa spuna vreun cuvant .Cand sunt numai ei doi ,nu stiu ce vorbesc, dar stiu ca el este manipulator la sentimente,adica aduce totul la copilarie si parinti ,la cum au trait ei inainte de a se casatori .De sotia lui n-am ce sa spun ca exista doar pe certificatul de casatorie ,insa pe mama lor o idolatrizeaza si asta vrea sa faca si al meu .Singura femeie pe care o respecta e maica-sa.
"N-am crezut ca am sa ajung vreodata", dar iata ca am ajuns intr-un mare impas,de care depinde mult si fericirea cuplului meu.....
Merçi, ca ma cititi ,poate ca nu-i chiar asa negru precum pare,dar durerea asta e cam mare .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Redi, eu am avut (am) frati gemeni vitregi. Problema e in felul urmator : oamenii astia sunt unul singur in anumite momente ! in sensul ca actioneaza si gindesc la fel, ca unul si acelasi si pentru binele binomului. E ceva straniu si egoist.

Eu nu vad decit o solutie (de fapt 2) : accepta situatia sau muta-te in alt oras, in care gemenii se vor vedea mai greu.

Curaj !

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

Din pacate ai un barbat cu o slaba imagine de sine si Eu slab la fel ca si fratele sau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Redi, iti inteleg suferinta si cred ca sotul tau este si el in cunostinta de cauza. E clar ca in familia lor este o problema de limite si ar fi bine sa nu perpetuezi acest model.
Traseaza limitele de care ai nevoie, cere-i sotului tau ce ai nevoie si negociati in limite confortabile amandoi. Traseaza limita clara intre relatia voastra si alte relatii si nu mai permite intruziuni cu orice risc.
Dar probabil faptul ca tu nu trasezi limitele acestea clare se datoreaza fricii. Te simti insuficient de importanta pt sotul tau?

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Durerea este inevitabila dar suferinta este optionala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns redi spune:

quote:
Originally posted by oanademunck

Din pacate ai un barbat cu o slaba imagine de sine si Eu slab la fel ca si fratele sau

Buna !
Te inseli draga oana... !

Ma simt importanta si chiar impun personalitatea mea in fata oricarei iminiscente in sanul familiei mele.Limitele au facut sa ajungem sa ne vedem mai rar(eu cu fratele ) ca-i mai placut dar are oricum inca o putere destul de mare asupra sentimentelor sotului.
Inteleg ca nu sunt mii de solutii in cazul meu ,dar eu caut nu numai un echilibru intre noi ci vreau sa am totalitatea sotului asa cum majoritatea femeilor au ,nu vreau sa-l impart decat cu copilul nostru.S-au poate ca nu se poate dar eu mai sper sa reusesc. Ceea ce deslusesc este modul in care poate sa-l domine si pot sa zic sa-l santajeze mereu ,avand in vedere ca sotul este un om incapatanat care nu se lasa condus de oricine ,cu o exceptie .
Nu am trecut cei opt ani fara sa ma impun ,daca era cazul nu mai eram de mult impreuna.
Oricum va multumesc ca mi-ati raspuns ,desi ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clara25 spune:

Draga mea,am sa iti expun o situatie asemanatoare,ca sa iti faci o idee si cum e in alta familie de gemeni.Mama sotului meu are o sora geamana cu care seamana foarte mult(la prima vedere nu le poti deosebi).
De cand au fost mici au fost tot timpul impreuna si asa o sa ramana pana in ultima clipa a vietii lor.Traiesc impreuna,si-au construit doua case lipite intre ele,din exterior se vede una singura.

Ce vreau sa subliniez si e de mare importanta e ca in relatia lor una este dominatoare si cealalta dominata(banuiesc ca asa e in toate relatiile de gemeni)Cea care este dominatoare(mama sotului meu) a reusit sa isi faca o familie(sot si doi copii),cealalta nu.Familia sorei e si familia ei,nepotii sunt pentru ea copii ei.Sotul meu cand m-a cunoscut mi-a spus de la inceput ca are doua mame

Acum facand o legatura cu problema ta tot ce pot sa iti spun e ca si aici e la fel.Sora geamana a soacrei mele nu il suporta pe socrul meu,defapt desi traiesc in aceeasi casa nu isi vorbesc deloc.Atunci cand o fac ies scantei,ea folosind un ton extrem de dispretuitor viz-a-vis de el.Nu il suporta,cand erau tineri se certau tot timpul;e extrem de geloasa pe toate persoanele cu care sora ei geamana intra in contact.

Pana acum un an-doi soacra si socrul meu dormeau inca impreuna,acum ea doarme cu sora ei,iar el singur .Ca sa vezi unde se poate ajunge in acest menage a trois..Ele sunt inseparabile,oriunde merg o fac doar impreuna,cand foarte rar se intampla ca una sa plece o jumatate de ora undeva se suna din 5 in 5 minute.In mod sigur ele s-au nascut impreuna si o sa moara impreuna,caci nici una nu va putea supravietui celeilalte.

Nu stiu in relatia sotului tau daca este unul dominant si unul supus.Daca e o relatie foarte stransa(ca in cazul soacrei mele) si sotul tau este cel dominator se poate rezolva.Ce ai putea face tu?Nu stiu cat de mult ai putea sa te apropii de frate,caci el va fi intotdeauna gelos pe tine(si pot sa inteleg de ce),tot ce poti face e sa ii dai de inteles ca face si el parte din familita ta,ca iubirea sotului tau pentru tine nu afecteaza cu nimic sentimentele lor,unul fata de altul.Poate ca e nevoie de multe compromisuri,dar nu e imposibil.

O relatie intre doi gemeni chiar daca nu este deloc usoara,este tulburatoare,minunata in felul ei..

Iti doresc multa fericire si mult noroc alaturi de familia ta

Clara..nora cu doua soacre

Mergi la inceput