dragii mei, poate unii au citit despre situatia corneliei http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71551
o mamica cu un copil bolnav care sta in conditii foarte grele. m-a rugat sa ma interesez daca se poate trece de pe certificatul de rol pe cel de proprietate: ei stau intr-o casa a socrilor, cumparata acum 30 de ani fara acte
au doar certificat de rol (eu nu stiu ce inseamna) - cum ar putea sa intre in posesia cerificatului de proprietar?
va multumesc anticipat!
Nu stiu sigur cum,dar cred ca e foarte scump.Fiindca trebuie facute acte la notar,ceea ce inseamna de la 10 mil in sus,depinde de valoarea proprietatii.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
Certificatul de rol nu are prea mare legatura cu actul de proprietate, se refera doar la relatia cu fiscalitatea pentru repectivul imobil.
Pentru a deveni propietar cu acte in regula trebuie vazut exact istoricul proprietatii, cine este proprietar legal acum, etc.
Daca spui ca sunt 30 de ani de cand s-a facut respectiva vanzare, probabil va fi nevoie de o acţiune in instanta pentru constatarea dobândirii proprietăţii imobiliare prin uzucapiune.
Faptul ca a platit impozitele in tot acest timp va fi piesa la dosarul de judecare a cauzei.
Subscriu la ce a zis Lona, e cea mai buna solutie actiunea in constatarea dreptului de proprietate si sa invoce uzucapiunea, ca doar sunt 30 de ani si eventual sa gaseasca si 2 martori care pot confirma ca s-a facut vanzarea respectiva.