Ce servim la Baby Shower?
![](images/user_woman.png)
Fetelor am si eu o dilema. Pregatesc un Baby Shower pentru cumnata mea.Ea e americanca dar invitatele sunt romance. Ce as putea servi sa le impac pe amandoua? Cumnata mea nu mananca vinete si chestii de astea...(Desi consider sa fac si vinete)...dar totusi....ma ajutati si voi cu cateva idei pentru meniu?As vrea sa servesc ceva fun...sa se le placa fetelor....dar si la mamica.
Multumiri pentru sugestii. Va pup.
Raspunsuri
adrienne12 spune:
La americani baby showerul e cam asa: daca se face acasa la cineva gazda spune fiecaruia sa aduca un fel de mincare: o salata, o prajitura etc… daca se face undeva (am avut unul la o cofetarie), firma a platit tortul, si cite o punguta de bomboane plus sucuri pt. fiecare dintre participante. Mincarea nu conteaza la americani. Ei nu sint obisnuiti cu mese imblesugate la ocazii. Cumnata-ta fiind americanca probabil ca asteapta ritualul american, deci jocurile de societate, inclusiv cel cu masuratul taliei si ghicitul plus desfacerea pe rind ca cadourilor… La capitolul cadouri de pilda eu am constata cu stupoare ca s-a cam sarit calul. De pilda ultima data am fost invitata la un baby shower la servici (v-am zis platit de firma etc) dar eu nu schimbasem in viata mea 1 vorba cu viitoarea mama, nici nu o cunosteam. N-am avut taria sa zic nu vin pt. ca nu esti vazut bine dupa asta. In fine, dupa discutii de genul punem bani impreuna si ii cumparam o chestie mai mare sau ii luam fiecare separat… s-a ajuns la urmatorul lucru: s-au pus si bani in comun si i-au luat si separat. Cred ca fiecare persoana a cheltuit cam $30-50.00 pe cadou. Mi s-a parut enorm in conditiile in care nici n-o cunosteam pe mama! Prin urmare citeva persone printre care si eu am facut opinie separata si i-am luat numai citeva chestii de vreo $15.00. Fetele (spun asta pt. ca la noi sint mai multi barbati poate sa fim doar vreo 15 femei in toata cladirea) i-au luat un crib din banii pusi impreuna (asta a fost cred $130 plus fiecare cite tispe costumase, biberoane, barbite, cirpitze, set de monitirizare a copilului etc). In final ma intrebam oare mamei nu ii ramine nimic de cumparat? Cum eram numai 8 sau 10 participante si viitoarea mama a deschis toate cadourile vreau sa va spun ca m-am simti prost pt. ca eu ii luasem numai 1 costumas, o lotiune pt. piele iritata, o cutie de pudra si un set de castronase! Mai bine nu ma duceam… dar in fine, va spun ca sa stiti la ce se asteapta tipa… oricum depinde pe cine inviti in ce relatie de prietenie se alfa cu ea. Imi are rau ca subiectul e deschis despre mincare dar cum mama e americanca iti spun ca mincarea nu conteaza.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ocebine spune:
La baby showerurile la care am fost (inclusiv ale mele) intotdeauna a fost gen bufet. Citeva tavi cu preparate calde (chiftelute, paste, aripioare) ceva salate, si desert (prajiturele, fructe). Baby showerurile sint informale, fara multe fitza (asta daca nu e gen J. Lo). De cele mai multe ori se dau mici suveniruri pentru acasa (ciocolatele in forma de suzete, etc).
Uite aici o idee de www.foodnetwork.com/food/et_pa_baby_shower_tea/0,1972,FOOD_9848,00.html" target="_blank">Baby Shower Tea Party.
Uite si ceva idei de www.partygamecentral.com/pgcstandard/gameliststd.asp?type=babyshowers&catname=BABY SHOWER PARTY GAMES" target="_blank">joculete.
Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)
People who say they sleep like a baby usually don't have one.
lucia_cs spune:
Persoanele (americance) care au organizat baby shower-ul meu au pregatit urmatoarele:
- cosulete umplute cu carne
- eclere (nu stiu exact daca asta era, dar asa semana) cu umplutura de shrimp
- salata legume
- salata de fructe
- chips-uri
- tort
- prajituri
Totul a fost bufe.
Am inteles ca de la americani nu trebuie sa lipseasca tortul. Eu am avut un tort decorat foarte frumos pe care scria "You are the baby of our dreams" si deasupra avea lumanari in forma de suzete, sticle pt lapte, etc.
Cred ca americanii pun mai mult pret pe decor decat pe mancare.
Mult succes si sa ne tii la curent cu decizile pe care ai sa le iei.
_
Aici poti face viata unui copil mai acceptabila!
Noi ajutam pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati!
Lucia sotia lui Csaba
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">
Poze Bunny
rodicaosoian spune:
Bianca,subscriu si eu la ce au zis fetele si mai adaug un singur lucru,pune si un platou cu vegetale si ceva ranch
pupici
Bianca_C79 spune:
Salut fetelor,
Multmuesc de sfaturi....aseara am hotarat meniul. O sa fac asa:
- veggie plate
- fruit plate (inca nu stiu ce e bun pentru fruit dip, cineva a spus ca si iaurt de fructe e bun...inca mai cercetez)
- vinete
- salata de shrimp ( cream cheese amestecat cu o lingra de mayo si cu mustar dijon si bineinteles shrimpul dat prin grinder) - daca intereseaza pe cineva reteta v-o dau cu cea mai mare placere.
- oua umplute
- rulouri de sunca cu tot ceva cream cheese amestecata cu ceva castraveti murati sau ceva
- platou de salam si branza si poate cateva chiftelute....
- si daca imi iese week-endul asta....o rulada cu salam si branza....
Cam atat. Oh plus tortulet....Cred ca ajunge. ASa am impacat pe toata lumea.
Hey Rodicuto....te pup si ...te astept .
Multumesc fetelor si o sa va spun cum a iesit treaba. Apropos Baby Showerul e pentru o fetita pe care o s-o cheme Isabella
. Abia astept sa o tin in brate si sa o pupacesc .
Va pup si mii de multumiri.
Bianca
louisea spune:
fetelor cei aia Baby Shower ?
petrecere frumoasa Bianca
------------------------
Louisea si Bandit
ocebine spune:
Baby sau wedding shower este traditional o petrecere intre femei la care se aduc cadouri pentru respectiva ocazie. La baby shower se aduc hainute, suzete, etc...la wedding shower se aduc chestii de casa dar si lucruri mai funny (lenjerie intima mai sexy). Este un prilej de petrecere.
Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)
People who say they sleep like a baby usually don't have one.
rodicaosoian spune:
Bianca,te-ai hotarat ce jocuri faci?cine le face?
PS scuze,nu ti-am vazut postarea pana acum,o sa te sun astazi cand iesi de la servici ,dar poate pana atunci o sa vezi mesajul meu
pupici